g
květák
- předvařený v osolené vodě (na skus), cca
200
g
hlíva ústřičná
cca
150
g
anglická slanina
, šunka... není nutná
bylinky
dle chuti na ozdobu
4
ks
rozšlehané vejce
cca
Postup přípravy receptu
1
Předvařený květák scedíme, necháme okapat, hrubě pokrájíme. Na másle osmažíme cibuli dosklovata, přidáme pokrájenou hlívu, česnek a slaninu, nejprve zprudka osmažíme, pak osolíme, opepříme, zaklopíme a dusíme za občasného promíchání do té doby, než se nám odpaří tekutina z hlívy.
2
Přidáme pokrájený květák, promícháme a buď směs nasypeme do vymazané zapékací mísy, zalijeme vejci rozšlehanými s bylinkami, mlékem a solí, zaklopíme a zapečeme v předehřáté troubě cca 30 minut, ke konci pečení odklopíme a dopečeme dozlatova nebo do směsi přidáme po prohřátí květáku vejce, která necháme za stálého míchání srazit. Bylinkami pak dozdobíme na talíři.
3
Podáváme s bramborovou přílohou nebo pečivem, okurkovým salátem.
4
Pokud vynecháme uzeninu, máme bezmasý pokrm. Místo ní můžeme přidat nastrouhaný sýr nebo tofu...
Vyborna a snadna vecere. Zvolila jsem rychlejsi variantu bez zapekani a vysledek paradni! Dekuji.
Michaela Plachá
|19. 6. 2015 12:30
Dokonalý oběd když potřebujete rychle uvařit v bojových podmínkách rozestavěné kuchyně a ještě nakrmit dva mlsné bratry. Děkuji velmi velmi velmi O:-) .