Na másle a oleji osmažíme cibuli dosklovata. Pak přidáme pokrájenou hlívu, osolíme a pod poklicí dusíme zvolna doměkka. Podlévat není nutné, hlíva pustí většinou dost tekutiny.
2
Až se nám šťáva vydusí, ještě za občasného promíchání hlívu osmažíme, poté zaprášíme moukou a ještě smažíme.
3
Nakonec přidáme hořčici, kterou za stálého míchání necháme v hlívě vyčpět a když začne vonět, máme hotovo.
4
Už jen opepříme a osolíme dle chuti, případně zakápneme sojovou omáčkou a podáváme.
5
Podáváme s pečivem a pivem nebo bramborovou přílohou.
Parádní recept !!! Hlívu můžu na nejrůznější způsoby. Mám recepty v kalendářihttp://www.pg.cz/cs/produkt/4518-kucharka-ne-jen-pro-muze-kalendar-2016-23-1-x-14-5-cm taky z hlívy a jsem z hlívy unešená !!!