Na rozpuštěném másle s olejem si orestujeme nastrouhanou zeleninu s kořením dorůžova. Ke konci smažení přidáme i pokrájenou hlívu, kterou také orestujeme, podlijeme vodou a podusíme doměkka asi 15 minut. Pak vlijeme smetanu, trochu vody, povaříme. V malém množství vody si rozmícháme asi 1 lžíci hladké mouky, omáčku zahustíme, necháme provařit, dochutíme solí, pepřem, cukrem a octem dle chuti. Ke konci vaření vyndáme kuličky a listy koření.
2
Podáváme nejlépen s knedlíkem nebo bramborem.
3
Pokud jsme milovníci masa, přidáme na talíř plátek vařeného hovězího masa.
Mňam. Byl to rychlý a vynikající oběd, děkuji za recept.
Eva Pixová
|10. 6. 2015 11:51
Omáčku si nemůžu vynachválit a manžel také neprotestuje, protože se hodí ke knedlíku. Můžu vřele doporučit protože je opravdu výborná a za recept moc děkuji.
Jitka
|20. 5. 2014 14:37
výborné!
Myslivcová
|15. 2. 2014 13:46
Výborná omáčka, mockrát děkuji. :-)
Rokošová Iva
|12. 3. 2013 07:35
Recept je výborný, už ho mám i vytisklý a budu se k němu často vracet, protože je to rychlé, houby jsou pevné, takže nevadí ani chlapům. Dochucuji mletým novým koření, které je víc aromatické a všem můžu jen doporučit. Hezký den, Iva.
Tereza
|4. 10. 2012 11:31
Mňam, je to vážně skvělá omáčka :-)
Pepina
|29. 6. 2012 12:14
Taky jsem jí vařila a je to rychlé a moc dobré jídlo :-* :-* :-P , brzy zopakuji.
Jandová
|20. 3. 2012 11:53
Nám takhle připravená hlíva chutnala hodně a maso je myslím si i zbytečné.
Králová
|6. 2. 2012 09:35
Mám omáčku hotovou a je výborná. Bez masa se dnes obejdeme, knedlíček bude bohatě stačit, děkuji vám za recept.
Petra Efell
|15. 1. 2012 16:27
Ano, perfektní svíčková se zdravou houbou proti mnoha nemocem. Taky jí dělávám a chutná přímo skvěle, doporučuji zkusit, je výborná. <3
Anonymous
|14. 1. 2012 20:10
svičková
Lucka
|27. 10. 2011 11:27
Výborné a rychlé jídlo, smetanu jsem dala zakysanou, celý kelímek, a už jsem nezahusťovala. Brzy zopakuji.