Oprané a osušené kloboučky naspodu potřeme česnekem utřeným se solí, mírně popepříme, případně posolíme, obalíme v mouce. Na rozpáleném tuku pomalu smažíme do měkka.
2
Jako příloha jsou nejlepší pečené brambory, nebo šťouchané brambory s cibulkou slaninou a česnekem, tatarka.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Miloslava Odvářková
|12. 1. 2010 19:39
No tak já nevím, no... Česnek jsem v pohodě rozetřela na houby, mouka se holt do hub jakoby "vsákne", jestli se to takhle dá nazvat, prostě na těch houbách nezůstane v nezměněné podobě. Prostě bez problémů jsem připravila podle dobrého receptu dobrý pokrm. Předtím, než jsem ho tady našla, mi tuto úpravu doporučila dcera. Dávám ještě po osmažení odsáknout na papírové ubrousky či utěrky. Takže díky za bezva recept. Ať žije hlíva!
Maple
|23. 5. 2008 10:20
Přesně tento recept jsem dělala nedávno, byl uvedený v časopise. Ovšem dělala jsem ho poprvé a asi naposledy. Česnek se špatně a NEROVNOMĚRNĚ roztíral, mouka se mi rychle "vsákla" do hub a chuťově to nebylo nic extra.