Hlívu očistíme, pokrájíme na nudličky a v osolené vodě krátce povaříme, scedíme a necháme okapat.
2
Na kousku rozpuštěného másla osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme na nudličky pokrájenou předvařenou hlívu, přidáme bobkové listy, nové koření a pepř dle chuti, osolíme a zalijeme mlékem nebo vývarem, necháme cca 15 minut povařit a poté zahustíme plnější lžící hladké mouky rozmíchané v trošce mléka. Ještě krátce provaříme, vyndáme bobkové listy a pokud jsme použili celé nové koření, tak i kuličky nového koření. Omáčku odstavíme a vmícháme do ní zakysanou smetanu, kterou jsme předem nechali zteplat na pokojovou teplotu. Pokud jsme měli zakysanou smetanu kyselejší chuti, můžeme omáčku maličko přisladit a pokud máme naopak rádi kyselejší omáčku, přidáme pár kapek octa.
3
Omáčku podáváme s knedlíkem, bramborem, gnocchi, těstovinami nebo rýží.