Do větší salátové mísy úhledně narovnáme očištěné listy salátu, na plátky nakrájená rajčata a vejce, na proužky nakrájené, semen zbavené papriky, kousky tuňáka, na kostičky nakrájený sýr a cibuli.
2
Zvlásť umícháme hořčici s octem a špetkou soli. Přidáme olej a dále mícháme tak dlouho, až se všechny přísady spojí v hustší kašičku,
3
Nakonec přidáme nadrobno rozsekaný česnek (nejlépe vše dát do skleničky s víčkem, dá se dobře vše protřepat a pak vlít do salátu). Podáváme jako večeři, třeba s tmavým pečivem.
Salát byl dobrý, ale mně tam úplně neseděl ten nasekaný česnek a dno mísy vystlané hlávkovým salátem bylo nepraktické k podávání a konzumaci.
Jana Fričová
|24. 7. 2010 14:51
Ten salát je luxusní, vřele všem doporučuji.
Jana
|6. 3. 2008 12:40
Tak dobrý salát jsem ještě nejedla. Trochu jsem si ho ale upravila. Místo obyčejného octu jsem dala Balzamico a místo obyčejného sýra Čerstvý sýr (takový ten měkký).
Martina
|3. 8. 2007 11:47
Mooc velká dobrůtka. Je vhodný pro ty, kdo mají rádi pikantnější pokrmy a je dost sytý, takže vystačí bohatě k večeři s chlebíčkem. Místo hlávkového salátu jsem dala salát ledový, který jsem natrhala na kousíčky a dělala jsem jej bez paprik a protože jsem neměla tuňáka v oleji, dala jsem tuňáka v tomatě, aspoň to nebylo mastné. Doporučuji, zkuste.