Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, nakrájenou anglickou slaninu, přidáme nakrájené zelí, mírně podlijeme, přidáme sůl, kmín, cukr a ocet. Všechno podle chuti a zvyklosti. Dusíme, až je zelí měkké a pak zaprášíme hladkou moukou. Upravíme podle chuti a vmícháme uvařené těstoviny, které jsme si uvařily(i) v době kdy se dusilo zelí.
2
Těstoviny zvolte jaké chcete. Na talíři ozdobíme orestovanou anglickou slaninou.
velice mi chutnalo a vcelku brzy hotovo,jednoducé že to zvládne i poleno,jako su já.Díky :-)
David Balát
|5. 10. 2011 10:00
Nejlepší to je s flíčky a uzeným moc dobre. ;-)
Libuše Ježková
|27. 2. 2011 18:47
Já dusím pokrájené, osolené zelí, ze kterého vymačkám šťávu na oleji, tedy spíš smažím do hněda, až je hotové, tak do toho vmíchám uvařené těstoviny a nahoru tu vyškvařenou slaninu a aby to nebylo tak nezdravé, tak té slaniny jen pro vůni a přidám do ní dietní nakrájené párky. Vnoučatům to moc chutná a manželovi taky. :-P
Iveta Janatová
|4. 4. 2008 13:42
Já si toto dělám celou mísu rpo sebe .Můžu se po tom utlouct mám to moc ráda.Vyborné.
Veronika Lindner
|31. 3. 2008 17:07
Ja to znam take z flickama.Presne takhle to delam.Davam velkou jednicku.
Jana Remková
|31. 3. 2008 12:43
Toto jídlo je taky moc dobré s haluškami,vyzkoušejte.Jana