• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Hladká Ančka
Napište svůj komentář k receptu

Hladká Ančka

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hladká Ančka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      hrst sušené houby
    • 1
      hrnek hladká mouka
    • smetana
    • sůl
    • kmín
    • majoránka
    • máslo
    • ocet

Postup přípravy receptu

1
Houby uvaříme v osolené vodě s kmínem. Z másla a mouky uděláme zásmažku, zalejeme smetanou a přidáme k houbám. Krátce povaříme, ochutíme lžičkou octa a posypeme majoránkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vodová ančka (žitná kaše), základní recept

Vodová ančka (žitná kaše), základní…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 | 29. 10. 2012 19:22

    ...vím, že je to chyba, proto jsem to psal ;-) ...

  • J.Tereza | 29. 10. 2012 19:01

    Jirko, takýto nezmysel som ja nepísala. Počet chýb, a dosť hrubých, v receptoch ma núti zmazať svoje recepty.

  • recepty73
    recepty73 | 29. 10. 2012 18:29

    ...hladkou mouku dávám od oka, ale hrnek jí určitě nebude...

  • Ladia
    Ladia | 31. 10. 2010 18:44

    Před editací bylo foto přímo u receptu nyní nikoliv...

  • Ladia
    Ladia | 28. 10. 2010 15:36

    Zařazení: Polévky

  • Ladia
    Ladia | 28. 10. 2010 13:03

    Dnes byla k obědu. Přidala jsem brambory, bobkový list, zahustila moukou rozmíchanou v mléce. Moc jsme si pochutnali.

  • Helena Stříbrná | 17. 1. 2007 15:15

    Znám to z dětství v podkrkonoší jako Jana s tím rozdílem, že se do ní dával bobkový list a nové koření a vejce se uvařila natvrdo. Každý si dal na talíř brabory - nejlépe vařené ve slupce, vejce a zalívalo se to polévkou. Nedělala se do ní zásmažka, ale záklechtka z mléka a mouky.

  • Tereza Jarčušková | 20. 12. 2005 06:52

    Ten recept mám z Prima vařečky, ktorú vysiela Tv Prima, u nás sa to nevarí. Takže ako to tam varili, tak som to napísala. Raz som to skúsila uvariť, bolo to celkom fajn. Len som si to vylepšila o tie zemiaky ako píše Janka.

  • Jana H. | 19. 12. 2005 20:53

    U nás v Podkrkonoší ji dělávala maminka takto: Dala vařit houby čerstvé, protože se dělávala nejvíce v létě. Nejlepší byla z lišek. Pak zahustila moukou s mlékem. Rozkvedlala do ní pár vajíček, přidala sůl, ocet popřípadě trochu cukru. Do ní pak se dávaly uvařené brambory, ale až na talíři.Vzpomínka na mládí.

  • Petra | 19. 12. 2005 18:39

    Pocházím z jižních Čech ale takhle se Ančka nevaří!!!!!!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Kmín Majoránka Máslo Ocet Smetana Sůl Sušené houby
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jablečná buchta

Jablečná buchta

Blesková vajíčková polévka

Blesková vajíčková polévka

Kakaové řezy s tvarohem a jablky

Kakaové řezy s tvarohem a jablky

Cizrnový salát s restovanou paprikou

Cizrnový salát s restovanou paprikou

Super tenké těsto na pizzu

Super tenké těsto na pizzu

Müsli tyčinky II.

Müsli tyčinky II.

Kuřecí prsa obalované v chipsech

Kuřecí prsa obalované v chipsech

Čokoládová pěna s jahodami

Čokoládová pěna s jahodami

Pistáciové sušenky

Pistáciové sušenky

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

44
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
26
Cuketové stripsy s parmazánem
Cuketové stripsy s…
25
Palačinky
Palačinky
21
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
16
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa

Zajímavé články

Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
AHA.cz Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz Lela po operaci synka (6 měsíců): Konečně dobré zprávy!

Lela po operaci synka (6 měsíců): Konečně dobré zprávy!

SportRevue.cz FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Další doporučené recepty:

Hermelínový salát s jahodami
Hermelínový salát s jahodami
Hermelínový salát se smetanou
Hermelínový salát se smetanou
Himalájská campa cestovní, základní recept
Himalájská campa cestovní, základní…
Hlávkové zelí na pivu
Hlávkové zelí na pivu
Hlávkové zelí s těstovinami
Hlávkové zelí s těstovinami
Hlávkový míchaný salát s tuňákem
Hlávkový míchaný salát s tuňákem
  • Recepty.cz
  • Hladká Ančka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact