• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Hildiny rakouské knedlíky
Napište svůj komentář k receptu

Hildiny rakouské knedlíky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hildiny rakouské knedlíky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 6
      ks houska nebo rohlíky, starší
    • 50
      g hrubá mouka může být i polohrubá
    • 1
      ml mléko
    • 2
      ks cibule
    • 2
      ks vejce
    • petrželka nebo pažitka
    • sůl
    • pepř mletý
    • slunečnicový olej

Postup přípravy receptu

1
Rohlíky nebo housky nakrájíme na kostičky a dáme do mísy, cibulku nakrájíme a osmažíme na oleji do zlatova.
2
Až cibulka trochu vychladne, tak nalejeme do mísy na nakrájené housky.
3
Přidáme ostatní ingrediene - vajíčka, nakrájenou petrželku nebo pažitku, osolíme, opepříme a přidáme mouku dle potřeby, aby se těsto dobře zpracovávalo.
4
Zpracujeme a tvoříme kouličky asi o velikosti tenisového míčku.
5
Vaříme v osolené vroucí vodě asi 5 minut. Já je vařím od oka, jsou uvařené za chvilku, můžeme zkontrolovat, když jeden knedlík vyndáme a rozkrojíme.
6
Hotové knedlíky rozkrojíme na půlky a podáváme například s kuřetem, králíkem, nebo s jakýmkoli pečeným masíčkem a se zelím.
7
Jsou rychlé a je to zas něco jiného než kynuté knedlíky nebo bramborové.
8
Navíc spotřebujeme staré housky. Já většinou vařím z dvojité dávky rohlíků.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Banánové knedlíky

Banánové knedlíky

Kynuté "pěchavičkové" knedlíky

Kynuté "pěchavičkové" knedlíky

Žemlové knedlíky se žampiony

Žemlové knedlíky se žampiony

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • klotras | 8. 12. 2010 19:43

    omlouvám se, kvůli té fólii a tomu alobalu se to vaří 20 minut, byl to nechtěný překlep :-(

  • klotras | 8. 12. 2010 14:47

    je dobré těsto položit na fólii, udělat z něho šišku o průměru cca 6cm a stáhnout. To celé ještě zabalit do alobalu a nechat 10 minut vařit, po vyjmutí z vody nechat ještě 5 minut zabalené, knedlíky tak dojdou. Porozbalení nakrájet na plátky asi 2cm silné. Tím, že se vaří ve fólii a alobalu, poté se nechají odpočinout, se mi nestává že by byla některá šiška nedovařená. :-)

  • Iveta Bílková | 10. 2. 2008 18:47

    Vynikající!!! Ta osmažená cibulka...Mňam!!!

  • Hospodyňka | 29. 1. 2007 11:40

    Tak Hilda se s těmihle knedlemi vytáhla, jsou fanj. Já s cibulí podusila ještě hrst sušených hříbků a z knedlíků udělala houbové. Stejně jako Niki jsem měla ovšem problém s dobou vaření, po 5 minutách byly vevnitř syrové, po 10 minutách jsem je vyndala ale možná by ještě chvilku snesly.

  • Niki | 15. 1. 2007 21:05

    Jsou mnam a navic desne rychly, chvalim. Jenom porad nemuzu odhadnout tu dobu vareni - delala jsem 2x(jednou varila tech 5 min a podruhy asi12) a pokazdy byly vevnitr syrovy, tak nevim cim to je. Ale davam za jedna!

  • Dodi | 11. 12. 2006 07:10

    Jsou výborné

  • Dagmar Adamová | 10. 12. 2006 17:35

    ty knedlíky jsou opravdu super!!!! Doporučuji všem začátečníkům o pokročilých kuchaříících už nemluvě.

  • Titus | 11. 8. 2006 18:21

    Jistě že dovolíte,vyseknout Vám poklonu za tento recept. Tyto knedlíky jsou vynikající!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Knedlíky
Přílohy Knedlíky Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Houska Hrubá mouka Mléko Pepř mletý Petrželka Slunečnicový olej Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sója s houbami

Sója s houbami

Nivoví šneci

Nivoví šneci

Roštěnky se smetanovou omáčkou

Roštěnky se smetanovou omáčkou

Rychlé chilli fazole

Rychlé chilli fazole

Kuře s kysanou smetanou

Kuře s kysanou smetanou

Lilek s rajčaty

Lilek s rajčaty

Rajský salát - light

Rajský salát - light

Jeřabina - sterilovaná

Jeřabina - sterilovaná

Salát z rukoly s lososem

Salát z rukoly s lososem

Doporučujeme

15 minut
Papriková frittata

Papriková frittata

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

158
Koprová omáčka v netradičním pojetí
Koprová omáčka v…
80
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
62
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
52
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
47
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže vyspat se dorůžova
Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže…
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte si svůj oblíbený opilý dezert
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte…
Staročeský pokrm z Plzeňska aneb Víte, co jsou to pískorky?
Staročeský pokrm z Plzeňska aneb Víte, co jsou to…
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na břiše
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na…
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché vegetariánské recepty, které překvapí svou chutí
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte…
AHA.cz Brzobohatá tvrdě narazila! Režim jako v base a drsné zákazy

Brzobohatá tvrdě narazila! Režim jako v base a drsné zákazy

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Denní horoskop na čtvrtek 22. 5. 2025: Kdo by si měl dát pozor na kritiku a koho čeká zkouška v práci?

Denní horoskop na čtvrtek 22. 5. 2025: Kdo by si měl dát pozor na kritiku a koho čeká zkouška v práci?

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Divoký mejdan na počest Jiřího Bartošky (†78): Svědectví, co se dělo uvnitř!

Divoký mejdan na počest Jiřího Bartošky (†78): Svědectví, co se dělo uvnitř!

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

  • Recepty.cz
  • Hildiny rakouské knedlíky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact