• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Hildiny rakouské knedlíky
Napište svůj komentář k receptu

Hildiny rakouské knedlíky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hildiny rakouské knedlíky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 6
      ks houska nebo rohlíky, starší
    • 50
      g hrubá mouka může být i polohrubá
    • 1
      ml mléko
    • 2
      ks cibule
    • 2
      ks vejce
    • petrželka nebo pažitka
    • sůl
    • pepř mletý
    • slunečnicový olej

Postup přípravy receptu

1
Rohlíky nebo housky nakrájíme na kostičky a dáme do mísy, cibulku nakrájíme a osmažíme na oleji do zlatova.
2
Až cibulka trochu vychladne, tak nalejeme do mísy na nakrájené housky.
3
Přidáme ostatní ingrediene - vajíčka, nakrájenou petrželku nebo pažitku, osolíme, opepříme a přidáme mouku dle potřeby, aby se těsto dobře zpracovávalo.
4
Zpracujeme a tvoříme kouličky asi o velikosti tenisového míčku.
5
Vaříme v osolené vroucí vodě asi 5 minut. Já je vařím od oka, jsou uvařené za chvilku, můžeme zkontrolovat, když jeden knedlík vyndáme a rozkrojíme.
6
Hotové knedlíky rozkrojíme na půlky a podáváme například s kuřetem, králíkem, nebo s jakýmkoli pečeným masíčkem a se zelím.
7
Jsou rychlé a je to zas něco jiného než kynuté knedlíky nebo bramborové.
8
Navíc spotřebujeme staré housky. Já většinou vařím z dvojité dávky rohlíků.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kynuté "pěchavičkové" knedlíky

Kynuté "pěchavičkové" knedlíky

Žemlové knedlíky se žampiony

Žemlové knedlíky se žampiony

Tvarohové noky (knedlíky) s ovocem

Tvarohové noky (knedlíky) s ovocem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • klotras | 8. 12. 2010 19:43

    omlouvám se, kvůli té fólii a tomu alobalu se to vaří 20 minut, byl to nechtěný překlep :-(

  • klotras | 8. 12. 2010 14:47

    je dobré těsto položit na fólii, udělat z něho šišku o průměru cca 6cm a stáhnout. To celé ještě zabalit do alobalu a nechat 10 minut vařit, po vyjmutí z vody nechat ještě 5 minut zabalené, knedlíky tak dojdou. Porozbalení nakrájet na plátky asi 2cm silné. Tím, že se vaří ve fólii a alobalu, poté se nechají odpočinout, se mi nestává že by byla některá šiška nedovařená. :-)

  • Iveta Bílková | 10. 2. 2008 18:47

    Vynikající!!! Ta osmažená cibulka...Mňam!!!

  • Hospodyňka | 29. 1. 2007 11:40

    Tak Hilda se s těmihle knedlemi vytáhla, jsou fanj. Já s cibulí podusila ještě hrst sušených hříbků a z knedlíků udělala houbové. Stejně jako Niki jsem měla ovšem problém s dobou vaření, po 5 minutách byly vevnitř syrové, po 10 minutách jsem je vyndala ale možná by ještě chvilku snesly.

  • Niki | 15. 1. 2007 21:05

    Jsou mnam a navic desne rychly, chvalim. Jenom porad nemuzu odhadnout tu dobu vareni - delala jsem 2x(jednou varila tech 5 min a podruhy asi12) a pokazdy byly vevnitr syrovy, tak nevim cim to je. Ale davam za jedna!

  • Dodi | 11. 12. 2006 07:10

    Jsou výborné

  • Dagmar Adamová | 10. 12. 2006 17:35

    ty knedlíky jsou opravdu super!!!! Doporučuji všem začátečníkům o pokročilých kuchaříících už nemluvě.

  • Titus | 11. 8. 2006 18:21

    Jistě že dovolíte,vyseknout Vám poklonu za tento recept. Tyto knedlíky jsou vynikající!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Knedlíky
Přílohy Knedlíky Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Houska Hrubá mouka Mléko Pepř mletý Petrželka Slunečnicový olej Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Meruňkový koláč s müsli

Meruňkový koláč s müsli

K - Nadívaná kuřecí stehna

K - Nadívaná kuřecí stehna

Marinované plátky s bramborem-zapečené

Marinované plátky s bramborem-zapečené

Kořeněné špízy s pórkem

Kořeněné špízy s pórkem

Smažený sýr v těstíčku

Smažený sýr v těstíčku

Vařený krém na dorty, řezy, cukroví

Vařený krém na dorty, řezy, cukroví

Blesková česnečka s uzeným masem

Blesková česnečka s uzeným masem

Italské těsto a výborná pizza

Italské těsto a výborná pizza

Kuře na bramborách z remosky

Kuře na bramborách z remosky

Doporučujeme

30 minut
Buřtguláš podle časopisu F.O.O.D.

Buřtguláš podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

60 minut
Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

125
Dýňové nebo mrkvové šátečky s tvarohem
Dýňové nebo mrkvové…
48
Dýňová tortila
Dýňová tortila
44
Kuřecí srdíčka - pečená
Kuřecí srdíčka - pečená
41
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
32
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…

Zajímavé články

Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků upečete i bez koláčové formy
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků…
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou večeři
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou…
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule? Naučte se ji připravit jako šéfkuchař!
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule?…
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou dobrotu vám hvězdy doporučují?
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou…
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější asijské nudle a jak je použít
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější…
AHA.cz Konec s Danielou? Brzobohatý promluvil o další ženě

Konec s Danielou? Brzobohatý promluvil o další ženě

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Největší hvězdy, které se kdy objevily na karlovarském festivalu: Kdo přijede letos?

Největší hvězdy, které se kdy objevily na karlovarském festivalu: Kdo přijede letos?

Ženy.cz Nejčastější mýty o zubech, které ohrožují zdraví dutiny ústní

Nejčastější mýty o zubech, které ohrožují zdraví dutiny ústní

Blesk.cz Martin Prágr zavzpomínal na pubertu: Stydím se za sebe!

Martin Prágr zavzpomínal na pubertu: Stydím se za sebe!

SportRevue.cz FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Osud skrytý v hodině narození: Jste vášnivá, opatrná nebo společenská?

Osud skrytý v hodině narození: Jste vášnivá, opatrná nebo společenská?

  • Recepty.cz
  • Hildiny rakouské knedlíky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact