• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Hildiny rakouské knedlíky
Napište svůj komentář k receptu

Hildiny rakouské knedlíky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hildiny rakouské knedlíky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 6
      ks houska nebo rohlíky, starší
    • 50
      g hrubá mouka může být i polohrubá
    • 1
      ml mléko
    • 2
      ks cibule
    • 2
      ks vejce
    • petrželka nebo pažitka
    • sůl
    • pepř mletý
    • slunečnicový olej

Postup přípravy receptu

1
Rohlíky nebo housky nakrájíme na kostičky a dáme do mísy, cibulku nakrájíme a osmažíme na oleji do zlatova.
2
Až cibulka trochu vychladne, tak nalejeme do mísy na nakrájené housky.
3
Přidáme ostatní ingrediene - vajíčka, nakrájenou petrželku nebo pažitku, osolíme, opepříme a přidáme mouku dle potřeby, aby se těsto dobře zpracovávalo.
4
Zpracujeme a tvoříme kouličky asi o velikosti tenisového míčku.
5
Vaříme v osolené vroucí vodě asi 5 minut. Já je vařím od oka, jsou uvařené za chvilku, můžeme zkontrolovat, když jeden knedlík vyndáme a rozkrojíme.
6
Hotové knedlíky rozkrojíme na půlky a podáváme například s kuřetem, králíkem, nebo s jakýmkoli pečeným masíčkem a se zelím.
7
Jsou rychlé a je to zas něco jiného než kynuté knedlíky nebo bramborové.
8
Navíc spotřebujeme staré housky. Já většinou vařím z dvojité dávky rohlíků.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Banánové knedlíky

Banánové knedlíky

Kynuté "pěchavičkové" knedlíky

Kynuté "pěchavičkové" knedlíky

Tvarohové noky (knedlíky) s ovocem

Tvarohové noky (knedlíky) s ovocem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • klotras | 8. 12. 2010 19:43

    omlouvám se, kvůli té fólii a tomu alobalu se to vaří 20 minut, byl to nechtěný překlep :-(

  • klotras | 8. 12. 2010 14:47

    je dobré těsto položit na fólii, udělat z něho šišku o průměru cca 6cm a stáhnout. To celé ještě zabalit do alobalu a nechat 10 minut vařit, po vyjmutí z vody nechat ještě 5 minut zabalené, knedlíky tak dojdou. Porozbalení nakrájet na plátky asi 2cm silné. Tím, že se vaří ve fólii a alobalu, poté se nechají odpočinout, se mi nestává že by byla některá šiška nedovařená. :-)

  • Iveta Bílková | 10. 2. 2008 18:47

    Vynikající!!! Ta osmažená cibulka...Mňam!!!

  • Hospodyňka | 29. 1. 2007 11:40

    Tak Hilda se s těmihle knedlemi vytáhla, jsou fanj. Já s cibulí podusila ještě hrst sušených hříbků a z knedlíků udělala houbové. Stejně jako Niki jsem měla ovšem problém s dobou vaření, po 5 minutách byly vevnitř syrové, po 10 minutách jsem je vyndala ale možná by ještě chvilku snesly.

  • Niki | 15. 1. 2007 21:05

    Jsou mnam a navic desne rychly, chvalim. Jenom porad nemuzu odhadnout tu dobu vareni - delala jsem 2x(jednou varila tech 5 min a podruhy asi12) a pokazdy byly vevnitr syrovy, tak nevim cim to je. Ale davam za jedna!

  • Dodi | 11. 12. 2006 07:10

    Jsou výborné

  • Dagmar Adamová | 10. 12. 2006 17:35

    ty knedlíky jsou opravdu super!!!! Doporučuji všem začátečníkům o pokročilých kuchaříících už nemluvě.

  • Titus | 11. 8. 2006 18:21

    Jistě že dovolíte,vyseknout Vám poklonu za tento recept. Tyto knedlíky jsou vynikající!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Knedlíky
Přílohy Knedlíky Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Houska Hrubá mouka Mléko Pepř mletý Petrželka Slunečnicový olej Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jablečný koláč

Jablečný koláč

Florentský telecí řízek

Florentský telecí řízek

Buchty plněné jahodami a tvarohem

Buchty plněné jahodami a tvarohem

Rybí salát z králíka

Rybí salát z králíka

Karamelové řezy s mandlemi

Karamelové řezy s mandlemi

Kokosovo-ananasový dort

Kokosovo-ananasový dort

Zauzená vepřová panenka

Zauzená vepřová panenka

Cizrnová polévka - vydatná

Cizrnová polévka - vydatná

Bramborový salát

Bramborový salát

Doporučujeme

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

121
Škvarkové sádlo
Škvarkové sádlo
88
Bábovkový dort
Bábovkový dort
40
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky
Vepřové ragú s…
28
Křupavé bramboráky se zelným salátem
Křupavé bramboráky se…
15
Svíčková omáčka
Svíčková omáčka

Zajímavé články

Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou foccaciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se vyplatí, odměnou vám bude opravdová lahůdka
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
AHA.cz Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Když leoparda střídá kráva: Zvířecí vzory jako megahit podzimu!

Když leoparda střídá kráva: Zvířecí vzory jako megahit podzimu!

Ženy.cz Toxická útěcha: Co neříkat kamarádce, když se vám svěřuje

Toxická útěcha: Co neříkat kamarádce, když se vám svěřuje

Blesk.cz Hvězda Ulice Filip Rajmont: Výčet jeho slavných milenců! A proč měl pifku na Kluse?

Hvězda Ulice Filip Rajmont: Výčet jeho slavných milenců! A proč měl pifku na Kluse?

SportRevue.cz FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

  • Recepty.cz
  • Hildiny rakouské knedlíky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact