• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Hildiny rakouské knedlíky
Napište svůj komentář k receptu

Hildiny rakouské knedlíky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hildiny rakouské knedlíky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 6
      ks houska nebo rohlíky, starší
    • 50
      g hrubá mouka může být i polohrubá
    • 1
      ml mléko
    • 2
      ks cibule
    • 2
      ks vejce
    • petrželka nebo pažitka
    • sůl
    • pepř mletý
    • slunečnicový olej

Postup přípravy receptu

1
Rohlíky nebo housky nakrájíme na kostičky a dáme do mísy, cibulku nakrájíme a osmažíme na oleji do zlatova.
2
Až cibulka trochu vychladne, tak nalejeme do mísy na nakrájené housky.
3
Přidáme ostatní ingrediene - vajíčka, nakrájenou petrželku nebo pažitku, osolíme, opepříme a přidáme mouku dle potřeby, aby se těsto dobře zpracovávalo.
4
Zpracujeme a tvoříme kouličky asi o velikosti tenisového míčku.
5
Vaříme v osolené vroucí vodě asi 5 minut. Já je vařím od oka, jsou uvařené za chvilku, můžeme zkontrolovat, když jeden knedlík vyndáme a rozkrojíme.
6
Hotové knedlíky rozkrojíme na půlky a podáváme například s kuřetem, králíkem, nebo s jakýmkoli pečeným masíčkem a se zelím.
7
Jsou rychlé a je to zas něco jiného než kynuté knedlíky nebo bramborové.
8
Navíc spotřebujeme staré housky. Já většinou vařím z dvojité dávky rohlíků.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Banánové knedlíky

Banánové knedlíky

Kynuté "pěchavičkové" knedlíky

Kynuté "pěchavičkové" knedlíky

Žemlové knedlíky se žampiony

Žemlové knedlíky se žampiony

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • klotras | 8. 12. 2010 19:43

    omlouvám se, kvůli té fólii a tomu alobalu se to vaří 20 minut, byl to nechtěný překlep :-(

  • klotras | 8. 12. 2010 14:47

    je dobré těsto položit na fólii, udělat z něho šišku o průměru cca 6cm a stáhnout. To celé ještě zabalit do alobalu a nechat 10 minut vařit, po vyjmutí z vody nechat ještě 5 minut zabalené, knedlíky tak dojdou. Porozbalení nakrájet na plátky asi 2cm silné. Tím, že se vaří ve fólii a alobalu, poté se nechají odpočinout, se mi nestává že by byla některá šiška nedovařená. :-)

  • Iveta Bílková | 10. 2. 2008 18:47

    Vynikající!!! Ta osmažená cibulka...Mňam!!!

  • Hospodyňka | 29. 1. 2007 11:40

    Tak Hilda se s těmihle knedlemi vytáhla, jsou fanj. Já s cibulí podusila ještě hrst sušených hříbků a z knedlíků udělala houbové. Stejně jako Niki jsem měla ovšem problém s dobou vaření, po 5 minutách byly vevnitř syrové, po 10 minutách jsem je vyndala ale možná by ještě chvilku snesly.

  • Niki | 15. 1. 2007 21:05

    Jsou mnam a navic desne rychly, chvalim. Jenom porad nemuzu odhadnout tu dobu vareni - delala jsem 2x(jednou varila tech 5 min a podruhy asi12) a pokazdy byly vevnitr syrovy, tak nevim cim to je. Ale davam za jedna!

  • Dodi | 11. 12. 2006 07:10

    Jsou výborné

  • Dagmar Adamová | 10. 12. 2006 17:35

    ty knedlíky jsou opravdu super!!!! Doporučuji všem začátečníkům o pokročilých kuchaříících už nemluvě.

  • Titus | 11. 8. 2006 18:21

    Jistě že dovolíte,vyseknout Vám poklonu za tento recept. Tyto knedlíky jsou vynikající!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Knedlíky
Přílohy Knedlíky Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Houska Hrubá mouka Mléko Pepř mletý Petrželka Slunečnicový olej Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí frikasé s houbovou omáčkou

Kuřecí frikasé s houbovou omáčkou

Krémová česneková polévka

Krémová česneková polévka

Pórková "malovaná" polévka

Pórková "malovaná" polévka

Jogurtový koláč II.

Jogurtový koláč II.

Jahodové řezy VII.

Jahodové řezy VII.

Chilli Con Carne - mexická specialita

Chilli Con Carne - mexická specialita

Pudinkové šneky Ládi Hrušky

Pudinkové šneky Ládi Hrušky

Koprová omáčka se žampiony

Koprová omáčka se žampiony

Pomazánka se sušenými rajčaty

Pomazánka se sušenými rajčaty

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

60
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
30
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
30
Jednoduché tvarohové šátečky (závin) s marmeládou
Jednoduché tvarohové…
30
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
25
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách

Zajímavé články

Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude chutnat naprosto dokonale
Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude…
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku na 5 způsobů!
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku…
Nejlepší jedlý dárek ke Dni otců? Upečte tatínkovi pivní dort!
Nejlepší jedlý dárek ke Dni otců? Upečte…
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Labubu na kabelkách dobývá svět: Módní hit, nebo přešlap? Stylistky mají jasno!

Labubu na kabelkách dobývá svět: Módní hit, nebo přešlap? Stylistky mají jasno!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Dan Bárta (55) po poškození sluchu: Myšlenky na změnu profese

Dan Bárta (55) po poškození sluchu: Myšlenky na změnu profese

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Plavky podle horoskopu: Vodnáři sázejí na pohodlí, Býci na extravaganci, Střelci potřebují jednu barvu

Plavky podle horoskopu: Vodnáři sázejí na pohodlí, Býci na extravaganci, Střelci potřebují jednu barvu

  • Recepty.cz
  • Hildiny rakouské knedlíky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact