ks
kuřecí prsa
nebo vykoštěné stehenní řízky, plátky krkovice...
4
plátek
sušená šunka
schwarzwaldská, pršut...
sůl
1
ks
hermelín
režná nit
máslo
smetana na vaření
nebo vývar na podlití
koření
dle chuti: není nutné
Postup přípravy receptu
1
Kuřecí řízky prokrojíme (nedokrojíme) a vytvoříme tak větší plátek, který přes igelit naklepeme. Jiný druh masa pouze naklepeme. Na plátek naklepaného osoleného masa položíme plátky šunky, rozkrájenou polovinu hermelínu, vše pevně zabalíme do měšce, který nahoře uzavřeme nití do uzlíčku a dáme do máslem vymazané zapékací misky, podlijeme troškou smetany nebo vývaru, zaklopíme a pečeme v předehřáté troubě doměkka cca 40-55 minut (dle druhu masa). Kuřecí maso nedopékáme dozlatova bez přikrytí, jelikož by se nám vysušilo. Pokud chceme mít maso barevnější, můžeme použít například grilovací koření, papriku, barevný pepř...
2
Podáváme s jakoukoliv bramborovou přílohou a zeleninovou oblohou.