Mleté maso z libovějšího bůčku nebo z plece dáme do mísy, kam nastrouháme nebo jemně pokrájíme Hermelín, který pro lepší manipulaci můžeme dát ztuhnout do mrazáku nebo použijeme mokrý nůž.
2
Přidáme smetanu, vejce, osolíme a dobře promícháme. Pak přisypeme strouhanku z jednoho staršího, ne tvrdého rohlíku, kterou nastrouháme nebo rozmixujeme a kdo chce, může přidat i trochu nasekané plocholisté petrželky a opět promícháme.
3
Mokrýma rukama uděláme 12 - 14 stejně velkých placiček, které obalíme ve strouhance a v rozpálené nepřilnavé pánvi s olejem smažíme z obou stran dozlatova. Placičky děláme více zploštělé, při smažení se "zvednou".
4
Podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší.
5
Do mleté směsi nedáváme cibuli ani česnek, měly by být s příjemnou, jemnou smetanovo-sýrové chutí.