Silnější plátky vepřového (krkovice, kotleta...) nebo drůbežího (kuřecí prso, krůtí steak...) masa opatrně prořízneme, ale nedokrojíme a uděláme si tak hlubokou kapsu. Pokud chceme, můžeme maso naklepat, ale nutné to není. Kapsy osolíme, opepříme a do každé z nich, vložíme polovinu Hermelínu (Camembertu...), který jsme obalili do tenkých plátků šunky. Kapsy uzavřeme, okraje k sobě buď sklepneme paličkou nebo zpevníme jehlou či párátkem.
2
Do zapékací misky dáme najemno pokrájenou cibuli, přidáme pokrájené žampiony a nasekaný česnek. Na to položíme připravené naplněné kapsy, zalijeme smetanou, zaklopíme a dáme péct do předehřáté trouby na 200 stupňů, zhruba na 50 minut, doměkka. Dle potřeby přeléváme výpekem, případně podlijeme.