RADA: Tipy na další chutné pomazánky na večeři i na Silvestra!
No tohle je recept jak stehno. S tím běž do prdele!
Pomazánka byla opravdu výborná. A s tím hroznovým vínem opravdu ladí. Mňamka :-)
Pomazánku jsem dnes zkoušela a všichni byli nadšení, byla hned pryč.Akorát příště ji budu dělat ze 2 hermelínů, jeden je podle mě málo, a přidala jsem tam dva trojuhelníčky taveného sýru abych to nastavila. Ozdobila jsem to ořechem a najemno nakrájenou jarní cibulkou.
Koukám, že jsem brepta - breptají mi prsty... můj včerejší příspěvek měl začínat: "Hermelín nestrouhám....". Ono to tedy asi vyplývá z kontextu, ale omlouvám se i tak. Jinak nápad se spevněním v mrazničce je dobrý, vyzkouším.... Simča
Když používám hermelín na strouhání, dám ho na chvilku "zpevnit"do mrazáku, strouhání pak jde výborně a stím hroznovým vínem to je falkt, ten přímo ladí s tímhle sýrem :-)
Hrmelín nastrouhám (moc se mi to nedaří, mám pocit, že ho půlka uvízne na struhátku). Jemně nasekanou cibulku vmíchám do majolky, osolím opepřím dle chuti. Potřu jenohubky a nahoru dám plátek Hermelínu a kuličku hrozna. Jsou moc dobré!
Jakmile zjistili, že to není s česnekem, jednohubky zmizely, byly výborné.