• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Hermelínové chřupky
Napište svůj komentář k receptu

Hermelínové chřupky

autor: Vlastina
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hermelínové chřupky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks hermelín
    • 100
      g hera
    • 200
      g hladká mouka
    • 0,50
      ks prášek do pečiva
    • 2
      ks žloutek
    • kmín
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Hermelíny umeleme, přidáme mouku, prášek do pečiva, tuk a 1 žloutek. Zpracujeme v těsto. Necháme uležet. Vyválíme plát, pomažeme rozšlehaným žloutkem, sypeme solí a drceným kmínem a krájíme na tyčinky. Pečeme zprudka ve vyhřáté troubě.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hermelínové jednohubky

Hermelínové jednohubky

Hermelínové brambory

Hermelínové brambory

Hermelínové karbanátky

Hermelínové karbanátky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Luba | 8. 2. 2006 15:30

    Sýr se umele buď v masovém stojku (což je nejlepší) , nebo na robotu s jemným struhadlem (jako na oříšky) nebo se jemně rozseká v sekači (robotu s nožem), nebo se může i v ruce nastrouhat na jemném struhadle. Záleží na tom, jak je Hermelín zralý. Když je hodně měkký a teče, tak stačí pořádně rozsekat. Je lepší ho před strouháním nebo mletím dát do lednice. Tohle pečivo dělám pravidelně a konzumujeme ho teplé nebo studené. Do těsta dávám ještě více koření např. grilovací. Také někdy podávám s pomazánkami např. z Lučiny, vajíček apod

  • Pavlína Svitáková | 8. 2. 2006 12:45

    Já bych sýr dala do mixeru nebo ho nastrouhala najemno.

  • jana novakova | 8. 2. 2006 12:36

    uz jste to nekdo delal,jak jste to umleli?

  • Pavla Kazíková | 4. 1. 2006 09:12

    Jak se dá Hermelín umlít? :-/

  • Adlet Blahu | 14. 4. 2004 15:53

    čím to mám umlít? stačí to nastrouhat?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hera Hermelín Hladká mouka Kmín Prášek do pečiva Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Španělské ptáčky

Španělské ptáčky

Bylinkové máslo

Bylinkové máslo

Zeleninové těstoviny - bezmasé

Zeleninové těstoviny - bezmasé

Česnekovo-sýrová omáčka

Česnekovo-sýrová omáčka

Pivní preclíky, housky, rohlíky

Pivní preclíky, housky, rohlíky

"Zelník" - brambory (nejen) se zelím zapečené

"Zelník" - brambory (nejen) se zelím…

"Patizoňáčky" - bramboráky z patizonu

"Patizoňáčky" - bramboráky z patizonu

Bylinková dýně s balkánským sýrem

Bylinková dýně s balkánským sýrem

Cibulovo-česnekové plátky

Cibulovo-česnekové plátky

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

48
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…
45
Jarní salát Jaroslaw
Jarní salát Jaroslaw
38
Francouzská cibulačka
Francouzská cibulačka
38
Kuřecí kaldoun - polévka
Kuřecí kaldoun - polévka
33
Pikantní bramborový guláš
Pikantní bramborový guláš

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz Překvapení u Jiřiny Bohdalové (94): Stane se prababičkou

Překvapení u Jiřiny Bohdalové (94): Stane se prababičkou

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

  • Recepty.cz
  • Hermelínové chřupky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact