• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Hermelínové brambory
Napište svůj komentář k receptu

Hermelínové brambory

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 146
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hermelínové brambory
Hermelínové brambory
Hermelínové brambory
Hermelínové brambory
Hermelínové brambory
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • brambory
    • hermelín
    • sýr niva
    • šunkový salám (Nejlépe krájený)
    • cibule
    • sýr Na strouhání
    • pepř mletý
    • sůl
    • smetana

Postup přípravy receptu

1
Oloupané brambory nakrájíme na menší kousky stejně jako hermelín, nivu, šunkový salám. Cibuli nakrájíme na půlkolečka. Vše smícháme opepříme mírně osolíme vložíme do pekáčku a zalijeme smetanou. Před koncem posypem sýrem a dopečeme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hermelínové brambory s pórkem

Hermelínové brambory s pórkem

Hermelínové jednohubky

Hermelínové jednohubky

Hermelínové karbanátky

Hermelínové karbanátky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Laila | 27. 9. 2013 14:46

    Průměrné jídlo, když nevím co vařit i to se dá sníst.

  • klap.zobak | 28. 1. 2011 17:32

    Chutnalo nám to... je to vděčné jídlo...:o))))

  • recepty73
    recepty73 | 26. 1. 2011 14:31

    ...čekal jsem víc :-\ ,ale zlé to nebylo... .

  • Šárka Chmelíková | 29. 12. 2009 17:35

    Nebylo to špatné na chuť, ale bylo to velmi hutné a těžké a dlouho nám to leželo v žaludku.

  • Markéta Mazalovska | 30. 11. 2009 17:50

    Opravdu výborné, přítel to málem všechno snědl na posezení :-)

  • žaneta košťálová | 16. 9. 2009 17:25

    Vynikající, děkuji za recept. Jen místo salámu jsem přidala anglickou slaninu.

  • šárka hrubá | 12. 9. 2009 14:36

    Tak jsem je upekla,celkem dobré,ale myslela jsem si že to bude lepší.

  • Dana Vorlová | 29. 8. 2009 21:13

    Vyzkoušeno ! Velmi chutné, doporučuji

  • Eva K. | 24. 7. 2009 20:10

    A, zapomněla jsem dodat, také děláno z předvařených brambor ;)

  • Eva K. | 24. 7. 2009 20:09

    Včera jsem dělala, bohužel nebyla klasická smetana, ale jen dvě zakysané, tak jsem trošku rozředila plnotučným mlékem, pekla na 200°C v horkovzdušné troubě asi 40 minut a výsledek?? Báječné .. moc tedy s přítelem děkujeme za originální recept, velmi jsme si pochutnali ;)

  • Jana Řezníčková | 10. 7. 2009 07:16

    Jsou opravdu výborné a taky je dělám z vařených brambor, je to daleko rychlejší a výsledek je stejný. Určitě Vám zachutnají.

  • Eva Kolčavová | 9. 7. 2009 14:27

    Dělala jsem je minulý týde k večeři, brambory jse nejdřív uvařila, je to potom rychleji upečené a pekla jsem an 200°C asi 30 min. Bylo to moooc dobré. Brzy zopakuji.

  • martina novotna | 9. 7. 2009 12:14

    maji to byt predvarene brambory nebo syrove? a jak dlouho a na kolik stupnu se to pece?

  • Pavla Sudá | 9. 6. 2009 21:57

    výborné, nemůžeme si vynachválit, přítel byl velmi spokojený :-)

  • Alena Kalachová | 30. 5. 2009 22:18

    Chci poděkovat za skvělý recept... Doma všem moc chutnalo...Je to opravdu výborné...

  • Anna Vobroučková | 30. 5. 2009 17:00

    Tento recept je výborný ,vždycky vymeteme pekáč,dobrá a rychlá večeře. dávám 1.

  • Laďka Dytrychová | 28. 3. 2009 15:29

    Dala jsem jen hermelín (bez nivy), pizza šunku a cibuli a bylo to vynikající! Musela jsem si přidat :-)

  • ilis ilis | 14. 3. 2009 22:00

    Tyto hermelínové brambory jsme měli dnes k večeři a byly opravdu vynikající.Z uzeniny jsem přidala 2 špekáčky a 1 pikantní paprikovou klobásu,obojí jsem osmahla na malém množství oleje společně s cibulkou do zlatava.Smíchala jsem 150ml smetany,100ml podmáslí a 2 lžíce dijónské hořčice a vlila do pekáčku na připravenou bramborovou směs.Nemělo to chybu hodnotím 1...

  • Katerina Valente | 13. 3. 2009 22:19

    Hodnotim za 1, misto hermelinu jsem tam dala dva tavene smetanove syry a nivu a misto cibulky porek. Brambory jsem predvarila, aby to bylo rychlejsi.Moc dobry a jednoduchy recept, pouzila jsem vsechny salamy (toceny, kruti sunka, anglicka slanina), ktere jsme meli doma a vsem moc chutnalo.

  • pavlina prochazkova | 16. 1. 2009 22:22

    Tak tento recept je náš oblíbený, dávám různé uzeniny - např. anglickou a výborná je i pikantní klobáska a vlastně všehochuť, co nám zbylo v ledničce. Recept putuje už nějakou dobu po celém příbuzenstvu a sklízí ovace. Díky

  • Pavla Nováková | 14. 1. 2009 19:55

    Velice výýborné, nezbyl ani drobeček.Prostě mňamka 1*

  • angelika trejbalova | 12. 12. 2008 22:01

    Moc dobré!!!

  • Vilma | 2. 4. 2008 14:26

    Vynikající! Protože nemám velkou zapékací mísu, dala jsem do dvou malých - v jedné byla niva a ve druhé hermelín. Měla jsem taky málo cibule, tak jsem dala nakonec pažitku. Místo sýra mozzarellu a byla to delikatesa.

  • Petra | 29. 3. 2008 20:03

    Moc výborné. Neměla jsem šunku, tak jsem ji nahradila parmskou a opravdu super. Můžu doporučit.

  • Paja Zupa | 8. 3. 2008 23:01

    Chválím - jednoduché a výborné jídlo. Lze ho přizpůsobit chutím strávníků a zásobám v lednici. Nivu tam musím tajně propašovat, děti ji nemají rády, ale mně by tam chyběla. Díky moc za recept.

  • Valentinka Valentinka | 16. 2. 2008 09:10

    Výborné...místo šunkového salámu jsem dala pikantní klobásu a přidala česnek. Dávám za 1.

  • lenka žilková | 30. 11. 2007 19:51

    Mně chutnají nejvíc čerstvé,právě upečené,druhý den už to není ono.

  • milli charvatova | 21. 10. 2007 11:42

    Brambory byly vynikající,ale ještě lepší byly druhý den,kdy se krásně rozležely...

  • Jana Vencková | 20. 10. 2007 14:20

    SUPER recept! Vyzkoušeno dnes k obědu, a moc jsme se olizovali :-) Místo šunkového salámu jsem dala šunku, a okořenila provensálským kořením a tymiánem. Šlehačky jsem dala moc, takže jsem to musela dlouho péct, aby se udělala krusta. Ale aspoň byly brambory hezky měkké, dělala jsem to ze syrových.

  • misa h. | 12. 10. 2007 15:34

    Je to moc dobrý. Abych nemusela dlouho péci, předvařila jsem si brambory ve slupce. Cibuli jsem osmahla na pánvi a příště jí tam dám víc.

  • Irena Krupičková | 26. 9. 2007 12:25

    Včera jsem udělala k večeři, chválím autorku receptu, je to naprosto úžasné vynikající jídlo. Neměli jsme Nivu, dala jsem Hermelín, Camembert, Uzený sýr a obyč eidam na posypání, dětskou šunku, cibuli, smíchala smetanu s jogurtem a zapekla, vynikající!!!! Dávaám velkou 1

  • Jitřenka Němcová | 23. 9. 2007 20:46

    Včera jsem udělala ke grilovanému masu pro manžela a přátelé a sklidila jsem velikou chválu. Důstojně jsme zakončili grilovací sezónu. Dělala jsem z uvařených brambor, Hermelín neměli,tak jsem nakrájela Hermadur a zalila šlehačkou. Všichni byli nadšeni, tak chválu předávám dál a dávám jedničku!

  • ANDY | 16. 9. 2007 12:02

    ZDRAVIM TY BRAMBORY JE FAKT MNAMKA.DELALA JSEM TO DNES NA OBED A MUSIM RICT ZE JSME SI POCHUTNALI:-)

  • Petra | 15. 9. 2007 13:17

    taky mám otázku ... ta smetana má být sladká nebo na šlehání... nebo snad dokonce zakysaná??? zrovna to dělám tak doufám že nic nezkazím když tam dám na šlehání. všimla jsem si že když je někde napsaná smetana v receptu nikdy nikdo nenapíše jakou a přitom jich máme na trhu tolik a každá chutná jinak... :-(

  • Simona | 21. 8. 2007 13:14

    Pro obměnu přidám mou zkušenost : Máslem vymažu zapékací misku, a prokládám na plátky nakrájené "neloupané" brambory (mají lepší chuť), jakékoli sýry (podle chuti) a případně anglickou slaninu. Důležité - každou vrstvu brambor posypu bylinkovou Vegetou...a nešetřím. Celé přeliji smetanou a dám zapéct.

  • Olča M. | 9. 8. 2007 08:33

    Brambory slavily úspěch, příště zkusím obměnu se zeleninkou

  • Verule | 1. 8. 2007 11:16

    musím se přidat k hodnocení, včera jsem je uvařila, já ještě neměla čas ochutnat, ale přítel mi právě poslal SMS, že jsou výýýýborné a že má málo. Takže díky za receptík, už nevypadám jako úplný kuchařský antitalent.

  • Anet | 31. 7. 2007 19:38

    Tak jsme právě dojedli a byla to mňamka- jako většina receptů tady :o))Je to příjemná změna, zas něco trochu jinýho, ale vynikající. Už jsem si to zapsala do svých nej nej receptů a budu brzo opakovat - takže díky moc za takovýhle NE nudný recepty:o))

  • Anet | 31. 7. 2007 12:38

    Hm, zní to hodně zajímavě:o)) Dneska jsem si na tenhle receptík koupila všechno potřebný a večer se ho chystám udělat, tak pak poreferuju. Ale z vlastní zkušenosti moc dobře vim, že kombinace nivy a smetany nemá chybu, tak si myslim, že mě tenhle recept nezklame, každopádně jak řikám - dám vědět...:o))

  • Anet | 31. 7. 2007 12:35

    Hm, zní to hodně dobře. Dneska jsem si na to koupila všechno potřebný a večer se to chystám uvařit, tak pak 100% poreferuju:o) Ale vim z vlastní zkušenosti, že kombinace nivy a smetany je bezchybná, tak si myslim, že mě tenhle recept nezklame, ale jak řikám - dám co nejdřív vědět:o))

  • Anet | 31. 7. 2007 12:35

    Hm, zní to hodně dobře. Dneska jsem si na to koupila všechno potřebný a večer se to chystám uvařit, tak pak 100% poreferuju:o) Ale vim z vlastní zkušenosti, že kombinace nivy a smetany je bezchybná, tak si myslim, že mě tenhle recept nezklame, ale jak řikám - dám co nejdřív vědět:o))

  • Jana z VM | 18. 7. 2007 08:02

    Je to jedno, já používám raději uvařený, je to rychlejší!

  • Kl | 17. 7. 2007 13:11

    otazka: ty brambory mají být syrový, uvařený nebo to je jedno?

  • Jana Peková | 3. 7. 2007 17:27

    Vynikající pokrm - 1.

  • Alice Wellnerová | 19. 6. 2007 12:37

    Vyzkoušela jsem je a byla to lahůdka, moc jsme si všichni pochutnali.

  • Lusinda | 17. 6. 2007 17:13

    Dělala jsem v pátek,dietka dostala po....zadku.:))))Ale je to moc dobré a budu určo opakovat.

  • Katka | 16. 6. 2007 12:30

    Tento recept jsem vyzkoušela a je opravdu výborný :-) rychlý a jednoduchý....krom orestovaných žampiónu jsem k nim přidala mraženou zeleninu jinak děláno dle receptu. A to že to není dietní tak to mi je úplně jedno,protože největší požitek je z jídla....Páček

  • Hana Rožníčková | 13. 5. 2007 18:39

    Také jsme měli včera k obědu, dělala jsem je v římském hrnci ze syrových brambor, sýrů a přidala jsem orestované čerstvé žampiony, no, byla to mňamka...Je to bezpracná výborná rychlovka!!

  • Miroslava Marková | 13. 5. 2007 15:29

    Dělala jsem tento recept včera k pozdnímu obědu. Protože jsem si uvařila brambory den předem, byla to rychlovka a moc výborná. K večeři už nic nezbylo, protože u nás byla přítelovo maminka a té to také moc chutnalo, takže jsem jí zbytek dala s sebou domů. Díky za inspiraci!

  • Jana Janková | 23. 3. 2007 10:55

    Včera byly k večeři, když něco peču se šlehačkou, dávám vždy syrové brambory, ty krásně natáhnou chuť, jen to déle trvá. Přidávala jsem čerstvé žampiony, sýry podle předpisu. Bylo to opravdu výborné, chlap i mlsná dcera si jen mlaskali.

  • Lada Kunetková | 16. 3. 2007 23:05

    No,tak mě tlačil čas taky,uvařené brambory jsem trošku rozbila,zasypala nivou a eidamem a herm.nahoru-se smetanou opravdu rychlovka a dobrutka.

  • Hana Rožníčková | 6. 3. 2007 08:27

    Jelikož jsem vařila v římském hrnci a " tlačil " mě čas, tak jsem vařila z vařených brambor. Podle mě to jde udělat oběma způsoby.

  • Andora | 5. 3. 2007 20:00

    Pro Janku Kašparovou - dělala jsem už mockrát, vždy ze syrových brambor, je to opravdu moc dobré.

  • Janka Kašparová | 5. 3. 2007 15:17

    Ty brambory mají být syrové nebo vařené?

  • Hana Rožníčková | 27. 2. 2007 13:17

    Ale Zuzko, vždyť to nebudete jíst každý den. Je to fakt výborný. Odlehčete snídani a večeři a bude to o.k.

  • Jaroslava Oumarová | 27. 2. 2007 13:15

    Zuzko, když se Vám zdá jídlo moc kalorické, najděte si zeleninový salát a k tomuhle se nevyjadřujte...Nikdo Vám ten recept nevnucuje, máte přece možnost volby. Ale to my také!

  • Zuzka L. | 27. 2. 2007 12:53

    Jano z VM, já měla namysli především ten hermelín a nivu. Tam je nastřádaných kaloríí:-)

  • Jana z VM | 27. 2. 2007 10:40

    Skutečně to není moc dietní. Ale když místo šlehačky dáte Ramu cremefine ke šlehání, tak je to daleko dietnější a stejně chutné. Když ale tento recept jednou zkusíte, budete jej pořád opakovat...

  • Zuzka L. | 26. 2. 2007 22:51

    Vypadá to dobře, ale asi to nebude moc dietní,co?

  • Blažena Halušková | 1. 2. 2007 07:52

    Souhlasím s Haničkou Rožníčkovou-také vypomohl římský hrnec. Velmi chutné. Jednička.

  • jitkakytka | 21. 1. 2007 09:37

    Já jsem si koupila titanový pekáč (nízký hrnec v Etě) a místo trouby je peču na plotýnce. Moc dobré. Lze to dělat i tam, kde není trouba (mapř. na chatě.

  • Alžběta Adamíčková | 20. 1. 2007 15:44

    Tak tohle je vazne lahudka, misto salamu jsem dala uzeny, jednu zakysanou smetanu a jeden jogurt a fakt moc dobry.. a je to hned!

  • Jana H. | 9. 12. 2006 12:02

    Paní Lidko, tak teĎ jsem to zvojtila. Nejdříve jsem ohodnotiůla a komenzář, se kterým jsem si dala takovou práci, musím psát znovu. Takže, dávám zákyz takovýchto receptů. Takové žravé recepty by tu neměly být, ach jo, zas se všechno předsevzetí v čudu. maminka, kstreé bude na štědrý den 90 roků jen říkala výborný a zbude ještě k večeři. Ale jo zbude, alespoň doufám. Skleničku pivka si ještě dala a teď tady funí. Lidko moc děkuji za recept,dala jsem 1****. No a já se jdu valit k úklidu vánočnímu.Ach jo. Přeji pěkný de. Jana H.

  • Jana z VM | 6. 12. 2006 12:46

    Martino, já se vůbec nedivím, že jste to zbodli ve dvou! Je to vynikající a moc, moc jedlé !! Taky hodně často dělám k večeři :))

  • Martina Rákosníková | 6. 12. 2006 11:54

    Ohodnotila jsem 1*, je to výborné, snědli jsme ve dvou celý pekáč:-))

  • dougie | 28. 11. 2006 14:31

    Včera jsem vyzkoušela a bylo to vynikajicí - místo šunky jsem dala klobásu (přemrštěné zásoby od tchýně:), dala jsem eidam, nivu i hermelín a ještě plechovku kukuřice a byla to mňamka!!! Bylo toho jak pro armádu, ale zmizelo to během chvilky

  • Silva Machová | 21. 11. 2006 11:07

    Vynikající!!!

  • Hana Rožníčková | 10. 11. 2006 15:01

    Dělala jsem dnes k obědu, je to luxuska. Opět jsem si vzala na pomoc římský hrnec a pekla v něm. Nemá to chybu.

  • Tereza Martínková | 10. 11. 2006 14:32

    Prudce jedlé!!!! Děkuji za inspiraci:-)

  • Jana | 5. 11. 2006 22:36

    Děkuji za recept.Zkoušela jsem s klobásou. Bylo to moc dobré..ocenili to i mí puberťáci.

  • Zuzana Šindlerová | 5. 11. 2006 15:06

    Teda toto je tak neskutečná dobrota, že jestli chlapi nepřijdou ze stavby do hodiny, tak jim to asi zlikviduju. Místo šunkového salámu jsem dala uzené maso, místo soli Podravku, ale něco tak dobrého jsem dlouho nejedla. Moc díky za recept, samozřejmě veliká 1.

  • lenka dubová | 1. 11. 2006 09:16

    Super.Dělala jsem také s brokolicí a rodina moc chválila!

  • Petra Matysová | 14. 10. 2006 10:49

    Udělala jsem to na pozdní oběd a bylo to vynikající. Jen jsem místo šunk.salámu použila nakrájenou anglickou slaninu a trochu tvrdého salámu, dohromady osmažené na cibulce. Před smícháním s bramborama je dobré slít tuk, který pustí anglická a salám (mně se zdálo, že tam vlastně ani žádný není a nakonec zřejmě i v kombinaci se sýry to bylo docela dost mastné. Ale my se i tak oblizovali až za ušima :o) ) Diky!

  • Jana | 12. 10. 2006 18:17

    Fakt mňamka. Jenže co se mi stalo! Připravila jsem všechno před odchodem z domova, abych po návratu večer jen strčila do trouby a zapekla. Brambory jsem předem uvařila, aby to bylo večer fakt rychle. No a když jsem přišla domů, byla toho půlka ze skleněné zapékací mísy pryč a pánové po večeři a libovali si, jaký jsem udělala bezvadný bramborový salát. Chystala jsem to podle předpisu, navíc jsem dala jen kousek anglcké slaniny a po jedné červené a zelené paprice pro oči. (Tu druhou půlku jsem pak teda zapekla a zdlábli to s obrovskou chutí jako druhou večeři).

  • Di | 12. 10. 2006 08:25

    Já jsem zase kromě cibule přidala svůj oblíbený pórek. Super! Až dorazím do práce, přidám jedničku. Doma mi to nejde, nefungujou mi cookies.

  • Markéta Borkovcová | 10. 10. 2006 11:16

    Udělala jsem v čera k večeři, místo šunkového salámu dala uzené maso a byla to obrosvská dobrůtka. Na to že jsme neměli moc hlad, tak nic nezbylo :-)))

  • Monika | 3. 10. 2006 23:44

    Vynikajici, pridala jsem cesnek a nemelo to chybu. Smakla si cela rodina, i tatka chvalil :)

  • Eva Matoušová | 26. 9. 2006 09:31

    Děla jsem to včera k večeři bylo to super díky Evik

  • Iva Ticháčková | 25. 9. 2006 15:17

    Nejde to přestat jíst - má to šmrnc!

  • Petra Kučerová | 23. 9. 2006 18:12

    Tak sleduji, jak se pořád řeší vařené nebo syrové brambory:o) Syrové, když jsou na tenko, vždycky stačí dojít, než se propeče ostatní. A mám ten vroubkovaný stroužek,jak se na něm dělají třeba křížaly. Strouhnu kolečko,pootočím bramboru, strouhnu kolečko a mám mřížku,tenký brambůrek,který se propeče raz dva. A do klasických fr.brambor jsem dávala i vrstvu syrového mraženého hrášku a taky se propekl. Pohoda, jen se nebát.

  • vamuz xyz | 19. 9. 2006 12:11

    vynechala jsme šunk. salám - jaksi v lednici nebyl :), a brambory jsem trochu předvařila, je to pak rychlejší... a vynikající, sežráno ve 2 lidech za 15 minut :)

  • helena vejnarová | 12. 9. 2006 17:22

    vynikající sežrali a ještě bylo málonemá to chybu dávám 1!!!

  • Vendula Strakošová | 22. 8. 2006 12:08

    Opravdu výborné, jednoduché a dobrý nápad jak využít domácí zbytky. Já jsem nedávala nivu, protože ji nejíme a místo šunky jsem dala anglickou slaninu, koření můžete použít opravdu dle svých chutí, moc mi to chutnalo a nejen mě, zařazuji do našeho jídelníčku.

  • Anonym | 18. 8. 2006 23:11

    vyborne!!!! pridala jsem petrzelku, sladkou papriku, trochu oregana, na pul kila brambor 200g Nivy, 240 Hermelinu, 200 strouhaneho syru a jednu vetsi cibuli, 1++++

  • Lucie Hrabcová | 15. 8. 2006 15:35

    Licičky proč se zabýváte kravinkama.jestli jsou brambory syrové nebo předvařené..to jste nikdy nevařili zapečený brambory? Je to ňamka...dala jsem tam víc druhů sýrů....no úžasný! Dávám 1

  • Nikol | 9. 8. 2006 14:54

    DÁVÁM ZA 1 !!!!

  • Nikol | 9. 8. 2006 14:51

    Vyzkoušela jsem a ten recept nemá chybu. Vřele doporučuji všem, kteří milují všechny druhy sýrů. Brzy zopakuji a možná to nebude jen jeden pekáč :-)

  • lili | 31. 7. 2006 12:42

    Také jsem vyzkoušela a moc dobré teplé i studené.

  • Dana Genzerová | 2. 7. 2006 12:42

    Mame radi hermelin a milujeme francouzské brambory, neylo co řešit.Moc se to povedlo!

  • Hana Lorencová | 26. 6. 2006 15:57

    Dnes jsem recept vyzkoušela, výborné jídlo, k tomu zeleninový salát... :-)

  • Vlaďka Kohútová | 23. 6. 2006 09:22

    Včera vyzkoušeno, sežráno, vyborné!!!!

  • Silvia Hartlová | 5. 6. 2006 13:33

    Já přidala: Koření (s citem): vegeta, ml. paprika, dr. kmín, bazalka, tymián, petržel. nať, muškátový květ; Ingredience: brokolice a rajčata (měla jsem na ně šmak a přišlo mi, že se tam hodí). Brambory jsem uvařila ve slupce, cibuli jsem předsmažila (jinak mne dost nadýmá), vše jsem to smíchala se zakysanou smetanou a navrch tomu ještě dopřála klasického bešamelu na másle dělaného. No - vzpomněla jsem si na pejska s kočičkou ... :) Ale bylo to dobré, mňam a bylo toho tolik, že zítra nemusím vařit - jenom to musím dobře schovat :)

  • Andrea Janoskova | 2. 6. 2006 11:59

    Tak musim rict,ze jsem je delala vcera.Byly tak vyborne,ze jsem je branila vlastnim telem,aby je manzel nesnedl vsechny.Hodnotim na jednicku.

  • Martina | 2. 6. 2006 10:57

    Také si brambory vařím. Ale jen tak do poloměkka. Jinak tohle je opravdu výborné a hlavně rychlé jídlo. Miluju jídla typu - vraž to všechno dohromady a peč

  • Jana Ďurišová | 2. 6. 2006 10:38

    Tak to jdu teda vyzkouset, kdyz delam francouzske brambory, nejprve je samostatne uvarim i se slupkou a pak oloupu, tak to zkusim u tohoto receptu.

  • Hana Langrová | 1. 6. 2006 13:33

    Už jsem to dělala 2x je to výborné,celé rodině to chutnalo.Rychlé,vyborné a člověk tam může dát i co dům dá.Jen tak pokračujte.

  • Katka M | 30. 4. 2006 01:33

    Vyzkousela jsem recept nekolikrat, je to vyborne.

  • Šárka | 25. 3. 2006 11:38

    vyzkoušela jsem recept, místo salámu klobásu, okořenila kořením Gurmán od Avokáda........super!!!

  • Lucie Váchová | 10. 2. 2006 15:19

    Vařil muž, kromě hermelínu přidal i zbytky jiných sýrů (niva, madeland..) a na kostičky nakrájený paprikový salám. Moc nám chutnalo!

  • aluska jurnova | 9. 2. 2006 09:17

    dělala jsem také několikrát - výborné!!

  • Soňa N | 5. 2. 2006 14:33

    Uz jsem je vařila nekolikrát.Dnes jsme je meli k obedu,syn je schopen sníst celý pekáč této pochoutky sám.Jsou vynikající.

  • Marie Horáková | 30. 1. 2006 19:35

    Dnes jsme měli k večeři. Bylo to výborné. Místo soli jsem dala bylinkovou Podravku. Příště přidám ještě brokolici, kterou si tam umím moc dobře představit.

  • Martina Veselá | 24. 1. 2006 19:33

    Rychlé, výborné. Místo salámu jsem dala na oleji orestované kousky masa a nemělo to chybu.

  • Zuzík | 18. 1. 2006 18:57

    Můj přítel se právě skoro zadusil, s jakou rychlostí a obrovskou chutí to zbaštil. Opravdu výborné. Brambory jsem zapékala syrové,a byly přesto za půl hodinky úplně měkké. Možná je to dáno naší výkonnou starou plynovou troubou:-)

  • Lenka | 16. 1. 2006 11:48

    Dala jsem brambory syrové, a peklo se to dost dlouho. Neměla jsem sladkou smetanu, tak jsem trochou mléka naředila zakysanou smetanu a bylo to moc dobré.

  • Andora | 10. 1. 2006 19:40

    Dělala jsem už několikrát a nikdy se nemůžu dojíst, všem moc chutná, použiju i zbytky různých jiných sýrů a třeba i uzeného masa a je to mňamka

  • lenka žilková | 29. 12. 2005 17:37

    dobrý je také dát místo salámu žampiony popř. obojí

  • Roman namoR | 26. 12. 2005 15:48

    ještě by mě zajímal poměr. Kolik nivy na kolik brambor. At nezjistím až to bude hotové, že jsem na půl kila brambor měl dát 100g nivy, a ne 200

  • Tereza Jarčušková | 22. 12. 2005 11:51

    Standíku, čo máš za odrodu zemiakov, že ich musíš piecť celý deň ????????????????????????????

  • Jana z VM | 22. 12. 2005 09:46

    Stando Kapale, snad je celkem jedno, jak se brambory připraví, to není tak důležitý, ale ostatní suroviny dají tomuto receptu tu vynikající lahodnou chuť, ne?? TY KUCHAŘI !!!

  • Standa Kapal | 22. 12. 2005 02:34

    Tak ja, abych nemusel ty brambory peci v troube celej den tak bych je nejdrive ve slupce polouvaril a pak si myslim ze tenhle mysmasbude mit aspon nejakou chut!!!!!!!!!!!!!!! VY KUCHARI

  • Michaela Atherton | 11. 12. 2005 15:01

    Koukam Verco, ze resis stejny problem se surovinami. Ja ziju v Anglii uz par let, tudiz musim take improvizovat. Na vareni je dle mne lepsi Camembert nez Brie, ale to je vec nazoru. Suroviny jako salam apod. sezenes v Lidlu.

  • verca | 8. 12. 2005 22:52

    zkusim to take,akorat jsem ted v Anglii,tak asi sunkovy salam nesezenu,ale sunku ano.Hermelin take ne,ale zkusim to se syrem Brie,tak uvidime,dam vedet.

  • Jana z VM | 5. 12. 2005 16:23

    Brambory můžete dát syrové nebo vařené - to je potom rychlejši. Já je dělám ze syrových brambor, přidávám ještě houby a další sýry a před koncem pečení posypat strouhaným sýrem. Ale to já už ani nedávám, je ho tam dost. Já to ale párkrát promíchám - v průběhu pečení - je to lepší. Je to takový univerzální recept, snese všechno možné, ale je to opravdu pochoutka !!

  • Michaela Atherton | 5. 12. 2005 15:30

    Jsem asi natvrdla, ale poradi mi nekdo? .... Jsou brambory uvarene nebo syrove? A to 'pred koncem posypeme...' tzn. pred koncem peceni? Z postupu vareni jsem jaksi nic nepochopila...

  • Alena Melounová | 1. 12. 2005 10:20

    Skvělé. Také dávám 1*.

  • Irma Hlávková | 30. 11. 2005 13:54

    Vyzkoušeno,vynikající...píšu za 1*

  • Silvie | 23. 11. 2005 19:26

    Moc a moc chutné,jen místo smetany dávám dvě šlehačky.Je to mňamka!!!

  • Veronika Schumannova | 16. 11. 2005 08:31

    Chci jen rici ze to musi bejt urcite super dnes so dotoho pustim velmi dobra kombinace.diky

  • Jiří Pata | 7. 11. 2005 20:40

    už se na to těšim :o)

  • Monika Vontorkova | 7. 11. 2005 10:49

    jaký má být přesný poměr-brambory apod.

  • Pavel Remunda | 6. 11. 2005 10:36

    Něco tak výborného jsem dlouho nejedl. Smetanu jsem dal napůl obyčejnou a zakysanou. Rychlé a chutné dávám 1 s *.

  • Anonym | 2. 11. 2005 18:05

    Tak vcera jsem to vyzkousela i ja tady v Italii. Misto sunkoveho slamu jsem tam dala sunku a nahoru jsem nepridala nastrouhany syr. Ale musim rict, ze to bylo vyborne!!!!!Dekuji za recept

  • Jiří | 1. 11. 2005 22:34

    Chci to také zkusit. Jak dlouho se to zapéká se syrovými bramborami?

  • Jana z VM | 31. 10. 2005 12:53

    Vůbec se neomlouvejte, přece se všechno vždycky nepovede. Mně se to stalo už několikrát i z těchto výborných receptů! Já jsem taky nedala tolik brambor, jenom od oka, asi necelý 1 kg, zato sýra hodně, ještě navíc zauzený a tavený, prostě, co bylo doma a houby. Šlehačku jenom jednu, to úplně stačilo. Příště se určitě povede!!

  • Jana Wernischova | 31. 10. 2005 08:49

    Navnaděna reakcemi, dělala jsem v sobotu k obědu. Asi je ale chyba ve mě - doma si nikdo nestěžoval a všichni šupali, ale já asi čekala NĚCO a byla jsem trochu zklamaná. Nekamenujte mně ale prosím. V receptu není uveden žádný rozpis, takže jsem dala množství přibližně podle paní Schmillerové a měla diojem, že tam ty sýry vlastně ani nejsou na chuť poznat. Určitě vyzkouším ještě znova a dám méně brambor než to doporučované 1,5 kg a víc sýrů. Smetany jsem dala celé balení, tj. 0,5 l a měla jsem dojem, že by jí také mělo být víc, ale za to patrně může typ brambor. Škoda že do nic člověk při nákupu nevidí.

  • Jana Malá | 27. 10. 2005 13:33

    Nemá to chybu.Musela jsem se móóc hodně ovládat,abych to nesnědla všechno.Manžel by byl bez večeře.

  • Marcela Šepsová | 27. 10. 2005 12:04

    Moc dobré, dělal jsem dva pekáčky, jeden pro rodiče a druhý pro nás. K rodičům nedorazil musela jsem udělat ještě jeden.Fakt dobrota.

  • Hanka | 24. 10. 2005 15:50

    Zkousela jsem o vikendu! Opravdu vynikajici!! Mnaam! Zvlast pro ty, kdo maji radi "smradlave" syry. U nasi mamky jsem s tim moc neuspela! Ale ostatnim opravdu chutnalo!!!

  • Regína Prostá | 23. 10. 2005 19:55

    Tak to bylo opravdu vynikající,miluji sýry a tak jsem si moc pochutnala a přestože jsem toho udělala jak pro "regiment" a jsme jen dva,ještě ten den jsme vše snědli -díky .díky

  • mirast | 21. 10. 2005 22:30

    Zítra to budu vařit k obědu, držte mi palce. I já chci být chválený :-) Jestli se mi to povede, tak to taky oznámkuju.

  • x | 19. 10. 2005 13:14

    výborné,krásně to voní a chutná skvěle,doporučuji,brambory jsem předem nevařila

  • Vendy | 18. 10. 2005 13:36

    a ty brambory se dávájí už uvařené?

  • Haňulinka | 18. 10. 2005 10:58

    Přijela mi na kolaudaci babička s dědou... Babi je vyučená kuchařka a umí vše nejlíp-však to znáte. Tyhle brambory snědla tak rychle, že jsem jen zírala a dokonce si ode mě vzala i recept!!! Fakt dobrota...

  • Jiří Hrnčíř | 15. 10. 2005 13:32

    Recept jsem právě předal bratorovi a dofám, že sitaké pochutnají jako my. Je to opravdu mňamka

  • Lída Schmillerová | 12. 10. 2005 18:44

    Množství beru podle oka ale asi tak přiměřeně dávám 1,5kg-2kg brambor 1xhermelín, 15dkg nivy(nebo1x vltavín) 15dkg salámu, cibule jak kdo má rád,Já dávám tak čtyři střední velikosti.Pepř tak půl kávové lžičky a sůl jen trošku podle množství nivy a 250-400 ml smetany nebo i šlehačku. Máme to dva dospělí na dva dny.

  • Janinka | 2. 10. 2005 09:55

    Pro Šárku i ostatní tápající: pro 3 lidi jsem to dělala z jednoho hermelínu (Sedlčanský), jedné cibule, cca 15 dkg nivy, to samé salám. Brambor prostě tolik, aby se najedli - určitě máte zkušenost z Francouzských brambor - tak to samé i tady. Já bych to odhadla tak na kilo. Problém u tohoto jídla je, že nikdy toho neuděláte dost!!! :-)))

  • Šárka | 1. 10. 2005 14:35

    mohli by jste někdo upřesnit množství ingrediencí??? Chtěla bych to vyzkoušet a nemám představu...moc dík :o)

  • Lůča | 29. 9. 2005 17:05

    no tak tohle je něco naprosto úžasného, skvelého, neodolatelného..... je to prostě boží

  • Lenka | 28. 9. 2005 20:13

    jídlo je to dobré, ale příště by to chtělo aspoň orientačně uvést množství surovin. naše brambory byli spíše nivovo-smetanové, ale chutné:)

  • Janinka | 24. 9. 2005 14:22

    Tak jsem to taky zkusila. Měla jsem trošku obavy - sama hermelín v tepelné úpravě vůbec nemusím, ale stálo to za to! SKVĚLÉ !!! Navrch jsem to už nesypala ničím a úplně to stačilo. Jen se po tom zaprášilo! Dávám 1*.

  • Marie Němcová | 23. 9. 2005 09:30

    Neodolala jsem a zkusila.Bohužel jsem doma neměla nivu,ale i bez ní byly brambory pohádkové.Všem to moc chutnalo.V pekáčku toho moc nezbylo.Opravdu vynikající!!! Zase mám nový recept,který budu vařit často.

  • Verulinka | 19. 9. 2005 23:44

    Zrovna jsem tyto brambůrky nachystala do zapékací mísy a zítra, až se vrátíme z práce jenom zapneme troubu a upečeme. Moc se těším a jsem zvědavá, zda budeme pět také takovou chválu. Určitě to bude mňamka, protože i samotné brambory zapečené se smetanou jsou mňam! Díky za recept.

  • Ringlička | 19. 9. 2005 10:56

    Skvělý recept, děkuji za inspiraci. Celá rodina si báječně pochutnala. Dávám za 1.

  • Iva Kindlová | 18. 9. 2005 22:27

    Moc dobré,můj manžel nejí brambory,ale na tomto jídle si náramně pochutnal a to je co říct,proto dávám za jedna!!!!

  • Miska | 17. 9. 2005 23:23

    Je to sice opravdu dobry, ale je to silena kaloricka bomba... Presto dekuji za recept!

  • Jana Kašáková | 15. 9. 2005 18:50

    RÁDA BYCH TENHLE RECEPT ZKUSILA,ALE NEMÁM PŘEDSTAVU KOLIK SE ČEHO DÁVÁ.VAŘILA BYCH PRO 4 SKORO DOSPĚLÉ LIDI.

  • Érinka | 15. 9. 2005 18:25

    Spíš než hermelínové jsem měla smetanové brambory:-), ale bylo to naprosto perfektní! Velká mňamka, nic nezůstalo:-( Pekla jsem to asi hodinu, ze začátku přikryté, několikrát jsem to promíchala a brambůrky byly nádherně měkkoučké a nasáklé smetanou...mňam!:-)

  • Libuse Romančíková | 15. 9. 2005 17:40

    Chci se jen zeptat jestli se to zalévá smetanou a nebo šlehačkou,jako třeba pečené brambory s kuřecím masem.Děkuji.

  • Marie Svobodová | 14. 9. 2005 18:41

    Výborné, spotřebovala jsem všechny zbytky sýrů a uzeniny co jsem měla v ledničce (i dost ostré) a ještě jsme si pochutnali

  • Gabriela B | 14. 9. 2005 18:31

    Brambory můžete dát i vařené, je to rychlejší.

  • Kafenka | 14. 9. 2005 18:17

    Dělala jsem je dneska na oběd.. Přidala jsem ještě červenou kapii, dala jsem tam šunkovou klobásku a posypala jsem je bazalkou, drceným kmínem a vegetou...jo a zapékala jsem je v remosce.. PARÁDA!!!

  • Alena | 14. 9. 2005 14:26

    Použila jsem syrové brambory na menší kostky. Nejdříve jsem vše přikryla na plechu alobalem a pak jsem dopékala odkryté.

  • Jana z VM | 14. 9. 2005 14:23

    Brambory se dávají syrové, dělala jsem už 2x - viz komentáře , je to perfektní jídlo. Musíte péct zakryté, ke konci -až jsou brambory měkké - vršek oddělat a dopéct. Jenomže naši hoši v obou případech nevydrželi, aby byly brambory celé dočervena, zdlábli jsme to ještě úplně nedopečené. Je to totiž hrozná dobrota a nádherná vůně láká a láká .....

  • Abies Alba | 14. 9. 2005 13:32

    Určitě syrové. Se smetanou peču trochu jiné brambory a vždy se krásně udělají do měkka. Je třeba jim ale dát čas.

  • JARKA ** | 14. 9. 2005 13:24

    takové francouzké brambory..

  • Irma Hlávková | 14. 9. 2005 13:04

    Taky by mě zajímalo zda jsou ty brambory vařené nebo syrové...Jinak to zní velice dobře...

  • B.S. | 14. 9. 2005 12:26

    Brambory mají být syrové či vařené?Poraďte díky.

  • Alena | 14. 9. 2005 07:51

    Moc dobré!! Neměla jsem hermelín, tak jsem nakrájela na kostky nivu a eidam, salám stačí obyčejný "točeňák". Určitě brzy zopakuji.Dávám 1!

  • Jana z VM | 13. 9. 2005 07:31

    Zase jsme v neděli k večeři opakovali! Je to veliká dobrota a člověk musí pořád chudit do pekáče a dlabat a dlabat !! Ty rychlokvašky jsou k tomu jedinečné !! Celá rodina recept chválí !!

  • Alena | 12. 9. 2005 10:32

    Děkuji za vynikající recept, všem nám brambory moc chutnaly, budu dělat často a všem doporučuji tento recept vyzkoušet.

  • Jana z VM | 5. 9. 2005 07:54

    Tak vám řeknu, že je to SUPER recept !! Nakrájela jsem tam i jin ý salám - co v ledničce zbyl - přidala hrst hub, dala ještě zauzený sýr. Cibuli jsem zapomněla, tak jsem ji přidala ke konci - pěkně promíchala - to nemá chybu !! Pekla jsem na pekáči zadělané a pak ke konci oddělané, sýrem už jsme nesypala, bylo ho tam dost. K tomu jsme měli okurky rychlokvašky, prostě - pohádka !! Toto budu dělat opravdu hodně často !!!!!

  • monika stehnová | 31. 8. 2005 19:21

    tak tohle je opravdu žraso;-) a chutná to i studený. díky za nápad

  • Lenka | 2. 8. 2005 11:45

    Zní to moc dobře, určitě to zkusím.

  • Anonym | 25. 7. 2005 12:20

    To nezni spatne! :-))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso
Maso Uzeniny Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Hermelín Pepř mletý Smetana Sůl Šunkový salám Sýr Sýr Niva
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bezinkový likér

Bezinkový likér

Hrnkové knedlíky s uzeným

Hrnkové knedlíky s uzeným

Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

Sněhové pusinky na váhu

Sněhové pusinky na váhu

Těstoviny s mascarpone a rakouským špekem

Těstoviny s mascarpone a rakouským…

Karbenátky po našem

Karbenátky po našem

"Patizoňáčky" - bramboráky z patizonu

"Patizoňáčky" - bramboráky z patizonu

Koláč s hruškovým / jablečným rozvarem - kynutý

Koláč s hruškovým / jablečným…

Tradiční jablečný koláč

Tradiční jablečný koláč

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

78
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
61
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
60
Jednoduchá škvarková pomazánka
Jednoduchá škvarková…
59
Těstoviny (nejen) s kuřecím masem - zdravě a chutně
Těstoviny (nejen) s…
57
Rýže s mletým hovězím z bambusového sítka
Rýže s mletým hovězím z…

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Hermelínová pomazánka s koprem
Hermelínová pomazánka s koprem
Hermelínová topinka
Hermelínová topinka
Hermelínové bochánky
Hermelínové bochánky
Hermelínové brambory s pórkem
Hermelínové brambory s pórkem
Hermelínové chlebíčky
Hermelínové chlebíčky
Hermelínové chleby nebo večky
Hermelínové chleby nebo večky
  • Recepty.cz
  • Hermelínové brambory
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact