... výročí :'(
Bez tavenýho sýru to jde,nahradil jsem ho třemi vařenými vejci na tvrdo. :-|
drž hubu!
co takhle lučinu Lado? Anebo nic... dělala jsem to už několikrát i bez taveného sýra ;-)
Mate nekdo napad, cim nahradit taveny syr v tomto receptu??? Dekuji za odpoved.
Moc dobré.I z dvojité dávky toho bylo málo-spíš nás bylo hodně!1*
Moniko. nejseš v tom sama, neboj :o))Já jsem dřív taky solila jako o život, ale už jsem se ponaučila. Když jídlo osolíš málo, neni problém si ho pak individuálně dosolit podle potřeby, ale když se to přesolí, neudělá se s tim už nic.... Ale jak se řiká - kdo nic neděla, ten nic nezkazí. Mně je teprve 20, a taky se snažim učit vařit - někdy se to povede víc, někdy míň - to je život :o))
Moniko, všechno zlé je pro něco dobré, máš alespoň zkušenost, že se solí se musí opatrně. Když si nejsi jistá, osol trochu malé množství, ochutnej a dosoluj postupně. Chce to cvik, jako ostatně skoro všechno:-))
Uffff. Udělala jsem tuto pomazánku pro mé rodiče, kteří měli víročí svatby. Místo dvou hermelínů jsem koupila tři maxi od krále sýrů. K poměru sýru jsem dala 100g šunky a 100g taveného sýra. Jinak vše jak je tu napsáno....Po udělání pomazánky jsem si jí namazala trochu na rohlík (pomazánka byla skvělá) a zjistila jsem, že jsem nepřidala sůl. Nejsem moc zkušená, je mi patnáct a tak jsem dala necelé jednu a půl lžičky soli... Asi víte jak to chutnalo, proto jsem to jednoduše vyhodila. Nejen že jsem jen tak vyhodila 145kč, ale hlavně jsem neměla pomazánku na chlebíčky k oslavě. Rychle jsem koupila pomazánkové máslo v Plusu. Nebyla to hermelínová pomazánka, ale rodičům to chutnalo.
Dobré
Pokud máte ruční šlehač, nemusí se hermelíny strouhat. Pokud jsou dost zralé, stačí dát do užší nádoby a hnětacími metlami rozšlehat i s ostatními surovinami (nebo je přidat postupně).
V ingrediencích je napsán olej v postupu přípravy máslo. Nevím co je správně.