Sýr, vajíčko, cibuli a salám jemně nasekáme v mixeru nebo pomeleme (popřípadě jemně nastrouháme, zraleší Hermelín rozmačkáme vidličkou). Přimícháme hořčici, kari, majonézu a jogurt a dochutíme solí, pepřem. Mažeme na rohlíky nebo krajíčky veky, lze ozdobit např. trojúhelníčkem hermelínu a kouskem červené kapie.
Já jsem dala méně cibule a šunky. Příště dám i míň kari (ne každému to tam bude chutnat). Za mě velice zajímavá a dobrá pomazánka nejen pro hosty, ale i k véče :)
Je skvělá, bezesporu! Já jsem kromě normálního hermelínu přidala i Pepin a jelikož v sámošce neměli šunkový salám, nakrájela jsem tam vysočinu a taky jsem cibuli vyměnila za jarní cibulku, protože normální cibuli v surovém stavu moc nemusím :) Podle rad ze spodních komentářů jsem přidala okurku, na koření - ať už kari nebo červenou papriku - jsem se vykašlala úplně a nemyslím si, že by to pomazánce jakkoli uškodilo :) POdávala jsem ji na opečených chlebech a celá rodinka se olizovala až za ušima! :) Vřele doporučuji všem milovníkům hermelínu! :)
Jiruda
|11. 5. 2012 11:54
Taky jeden "skvělý" chemický receot od Varmuži - krále lahůdek !!
Krém z rostlinného oleje (rostlinný olej, pitná voda, ocet kvasný lihový, cukr, jedlá sůl, zahušťovadla: hydroxypropyl-škrobový difosfát; škrobový oktenylsukcinát sodný; guma guar, karabin, xanthan, látka zvýrazňující chuť a vůni: glutamát sodný; konzervanty: benzoát sodný, sorban draselný); Tavený sýr (přírodní sýry, pitná voda, tvaroh, tavicí soli: citráty sodné, difosforečnan vápenatý), sýr Hermelín 10% hm.( mléko, mlékařská kutura , jedlá sůl, Penicillium candidum, syřidlo), ;marinovaná cibule, výrobní salám ( vepřový tuk a kůže, pitná voda, drůbeží maso strojně oddělené; vepřové a hovězí maso, škroby (obsahuje lepek); sója, jedlá sůl, stabilizátory: di a trifosforečnany , konzervant: dusitan sdodný, dextrosa, metodextrin, koření) , aroma. Bez přídavku sladidel !
Vojtězeslávek
|3. 5. 2012 14:56
Veledobré je i jablko.
Jakub
|7. 2. 2012 21:55
Souhlasím s komentáři pode mnou, chce to 1,5 hermelínu na 100g salámu, červená paprika je lepší a okurka je také moc dobrá. Naopak vynechávám cibuli, je hodně cítit a brzy se kazí. Dobrota!!!
Di
|12. 9. 2011 11:15
Taky tuhle pomazánku dělám již léta. Místo kari je v mém recpetu červená paprika, která se asi k hermelínu hodí více. A taky kostičky kyselých okurek. :-)
Ja davam 2 Hermeliny a bez Kari, to je moc vonave, do teto pomazanky to nesedi.
dana vykoukalová
|21. 6. 2011 16:44
vyzkoušeno, dopručuji
Romana Višinská
|7. 5. 2010 19:25
Výborná pomazánka. Jen jsem dala víc Hermelínu, aby líp vynikla jeho chuť, jinak jí dost přebíjel salám.
michal jakouš
|13. 2. 2010 16:06
mnamka i dvojita davka je malo
Pavlína Marková
|11. 10. 2009 18:38
právě jsem doděla, moc nám chutná. Všechny ingredience do sebe báječně zapadají. Dávám za jedna.
Zuzana Sobotová
|23. 2. 2009 15:32
Výborná pomazánka, zařadila jsem si jí do svých oblíbených a budu jít dělat asi hodně často! :o) Dávám za 1.
Simona Plechatá
|17. 3. 2008 10:26
Opravdu moc dobrá. Dělala jsem jí jen s jogurtem bez majonézy. A...... mňamka
Zuzana Vlachová
|22. 10. 2007 18:39
dobá mocc- dělala sem dvojtou dávku :)
Lenka
|20. 2. 2007 11:27
Teď jsem to dodělala, chutná mi a myslím, že přítelovi bude taky, až ji ochutná
Šárka
|8. 1. 2007 15:53
Potřebovala jsem najít recept na pomazánku s hermelínem a tak jsem zkusila toto...vlastně jen s obměnou, že jsem chtěla spotřebovat i cottage cheese. Takže jsem místo jogurtu a majolky použila právě tento sýr. Musím uznat, že hořčice a kari tomu daly výbornou chuť. Supr.
Zuzka
|8. 11. 2006 09:14
Před chvílí jsem jí dojedla k snídani. Je vynikající. Jen jsem dala víc jogurtu a méně majonézy a ještě jsem navíc nastrouhala tvrdý sýr (cihlu) a fakt to nemá chybu! JE TO MŇAM MŇAM!! Vyzkoušejte!
Janča
|19. 10. 2006 21:22
Já jsem si ji taky zamilovala. Chutná i mému švagříčkovi, který jinak hermelín nemusí. Dělám ji bez majonézy- jen s jogurtem a zkusila jsem i odlehčený Hermelín (s jogurtovou kulturou) a je to narosto mňamózní!!!
Katka
|31. 5. 2006 11:07
byla jsem velmi překvapena jak dobrá byla ta pomazánka, já hořčici moc ráda nemám, ale v téhle pomazánce byla moc dobrá. Jen se po ní zaprášilo.
Jiří Mlčoch
|13. 2. 2006 12:36
teď jsem ji pravě dodělal, mně chutná :) uvidíme, co na to řekne přítelkyně :)
Lucie
|18. 9. 2005 18:21
Pomazánka byla výborná, dneska ji dělám už podruhé a fakt nám chutná. Mnohem lepší než ty kupované :o) Fakt skvělý, doporučuju!!!
Dáša Holubcová
|30. 7. 2005 14:25
Moc dobré, dala jsem tam kousek taveného sýra podle Di a bylo to moc dobré
Anonym
|13. 6. 2005 13:54
Pomazánka byla moc dobrá.
Di
|9. 6. 2005 17:37
Zkuste zahustit kouskem taveného sýra. Pomazánka je výborná - jen místo kari jsme zatím dávala červenou papriku a česnek a také nasekanou okurku.
Thomasek
|9. 6. 2005 12:25
Opravdy výborné! Sám jsem fanoušek pomazánek z hermelínu a tato mi i všem mým kolegům z celé Evropy chutnala, připravil jsem ji na pravidelné večerní setkání. Jen jsem nedal dovnitř žádnou majonézu, jen jogurt, ale i tak to bylo trošku řídké. Takže bych doporučil na uvedenou dávku 80g jogurtu. A všechno jsem to ručně musel nakrájet, nemám mixér:) Ale je to bašta!
Radka
|10. 5. 2005 10:05
U nás má obrovský úspěch, vyzkoušela jsem hermelín se zeleným pepřem, absolutně to nemá chybu!
leoš
|11. 12. 2004 12:47
opravdu dobré, příště jí udělám víc, aby déle vydržela:-)
Jaroslav Šůstal
|15. 6. 2004 11:14
Byl jsem překvapen jak dobré to bylo.Doporučuji vyzkoušet.
Jan Baloun
|7. 4. 2004 15:47
Skvělé, manželka si dvakrát přidávala. Dal bych trochu méně salámu.