Mléko se smetanou dáme společně vařit a za stálého míchání (nesmí se připálit) přivedeme k varu. Přidáme rozetřený česnek, pokrájený hermelín a zvolna vaříme, až se sýr rozpustí. Polévku lehce zahustíme moukou (solamylem) rozmíchanou v trošce vody, ochutíme kořením, bílým vínem a ozdobíme čerstvou petrželkou, pažitkou...
2
Podáváme s čerstvým pečivem.
3
Polévku můžeme připravit v ,,lehčí,, verzi jen z mléka (bez smetany).
Také jí vařím, smetany dávám jen kelímek a nejradši k ní máme žemlové krutony.
Červenková
|23. 3. 2012 14:26
Přidala jsem špetku mletého muškátového oříšku, polévka byla dobrá.
Jana
|30. 7. 2011 20:10
Velice dobrá polévka.Doporučuji dělat z kvalitního sýru,aby se rozpustila i jeho kůrka.U těch za babku to de někdy těžko.S opečenou houstičkou je nejlepší.