Hermelín rozkrojíme na dvě kolečka, opatrně vydlabeme. Tavený sýr, česnek, pažitku, majonézu a vybranou část hermelínu rozšleháme tak, aby se roztíral. Do hermelínových misek vkládáme šunku a prokládáme náplní, až jsou obě poloviny hermelínu naplněny. Opět je spojíme, zabalíme zpět do alobalu a dáme ztuhnout. Pak je krájíme na různé tvary.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Simča Sládková
|30. 8. 2008 13:49
Tak jsem mozaiku udělala, chuťově to nebylo špatné, ale na pohled se mi to zdálo málo výrazné. Příště asi nakrájím šunku místo plátků na malinké kostičky a/nebo použiji barevně výraznější uzené maso. A třeba i okurku nebo papriku. Posílám fotku, abyste sami mohli posoudit...
Blanka V.
|3. 1. 2008 12:10
Udělala jsem na Silvestra, ale vynechala jsem majonézu. Do jednoho hermelínu jsem dala česnek, do druhého pažitku a třetí s ořechy. Pak jsme i s hosty hodnotili a s česnekem úplně propadl, protože česnek přebíjel chuť sýru, pažitka chutnala, ale velkou pochvalu sklidil s ořechy. A navíc tato pochoutka i krásně vypadá.
Katka Maršálková
|12. 2. 2007 10:03
proč by to nemohlo ztuhnout? Tavený sýr a hermelín už sám o sobě drží tvar, když ztuhne, spíš, jestli jste tam nedali moc té majonézy....já bych jí asi úplně vynechala. Já dělám podobnou směs a je to jen ten vydlabaný hermelín umixovaný s česnekem a vlašskými ořechy....a drží to.
Lidka
|10. 2. 2007 18:48
Martino, aby to ztuhlo, tak tam určitě chybí máslo. Kombinace, která je uvedená, prostě složením surovin ztuhnout nemůže.
Martina
|10. 2. 2007 13:52
Celá náplň mi při krájení vytekla... a to jsem si s tím tak hrála. Večer jsem to chtěla vzít na ples. :-(
Hana Rožníčková
|21. 12. 2006 17:57
Tak to si dám do oblíbených a zkusím.
Jiří Mlčoch
|4. 5. 2006 10:28
Vero, podle ocka, a pak zkouset jsem tam dal hodne sunky a pritelkyne si to nemohla vynachvalit :)
vera vydrzelova
|3. 5. 2006 06:56
Napiste prosim pomer ingredienci receptu. Aspon pomerne, treba na lzice. Vypada to velice chutne a rada bych vyzkousela. Diky.
Jiří Mlčoch
|2. 5. 2006 16:11
dnes jsem udelal a napln byla vytecna, jeste to je v lednicce, ale je to bomba :) diky, davam za 1
Jindra, Plzen
|31. 3. 2006 21:33
Jistě výborné. Dělám obdobně, hmotu umixuji s ořechy, kouskem másla a česnekem a druhý den nakrájím a zdobím např, mandarinkou, olivou, hroznovým vínem...dle chuti. Je to opravdu výborné a rychlé občerstvení pro různá posezení s přáteli.