Listové těsto rozválíme a nakrájíme na čtverce velké tak, abychom do něj mohli zabalit celý hermelín, posypeme kořením (jenom jemně) a zatlačíme trochu válečkem. V misce smícháme koření na grilovaný sýr a olivový olej (může být i obyčejný), hermelín obalíme ze všech stran a položíme na listové těsto, pečlivě zabalíme, aby hermelín nevytekl, dále zabalíme do alobalu a položíme na gril.
2
Grilujeme, dokud těsto není zlatavé. U nás nechybí na žádném grilování.
Výborné!Nekomplikoval jsem zabalováním do alobalu a pekl klasicky v troubě :-),určitě zopakuji:-).
Jitka Bublová
|10. 9. 2008 11:46
Asi by to šlo i bez alobalu upéct klasicky v troubě? Jinak na hermelín doporučuji vyzkoušet koření Mexiko od Kotányi, v kombinaci s hermelínem je naprosto dokonalé.
Jitka Matějková
|27. 8. 2008 18:15
vždycky ho dám nejdřív zabalený na gril a tak za 5-7 min hermelín rozbalím a podívám se,jak vypadá: pokud je těsto ještě syrové (bílé), nechám ho rozbalený a ugriluju podle potřeby dozlatova. Záleží to hodně na tom,jak je rozpálený gril.
Irena Klasová
|27. 8. 2008 15:18
Něco podobného jak prodávají s Pepou na gril, ale s tím listovým těstem dnes vyzkouším, jen bych chtěla vědět, jak dlouho se to griluje? Děkuji