Tano, dekuji za vyborny recept. Manzel si moc pochutnal. Pouze jsem na kazdy platek hermelinu polozila jeste platek sunkoveho salamu. Davam za 1.
Bramborák se dá plnit čímkoli třeba uvařenou uzenou krkovicí . Přítel tím obalil kapra ,ale vybírat kosti z bramboráku je děs (nedoporučuji nicméně dobré to je) Zkuste improvizovat , dá se dělat cokoli chcete.
Je to výborný recept. Já ho znám trošku jinak, ale rozhodně to vyzkouším.
Do bramborákového těsta dávám pro spojení místo vajec bílý jogurt, získají tak lehounce nakyslou, ale výbornou chuť, zkuste to.
i já
Fuj,nechtěla bych vidět Marcelu slintat. Kdo ji zná? Vypadá jako Buldok?
Ahoj vsichni! Ja tento recept znam z jedne skvele restaurace v Olomouci. Ta restaurace se jmenuje Hanacka a je primo na dolnim namesti. Vsem Vam to tam doprorucuju. Vyborne se najite a jeste ziskate treba nejakou tu inspiraci! Porcemi tam nesetri a penizek to taky stoji malo :o) Tak hezky den.
těším se a zkusím to.
Lacnejsia varianta je po upeceni a prevrateni placicky posypat nastruhanym syrom, kym sa druha strana pecie, syr sa pekne roztecie.
bylo to dobré, doporučuji!!
Teda dievcata a chlapci, snazim sa chudnut a vy na mna s tatkymto skvelym receptom.Asi dietu porusim.
Děláme to roky, s tvarůžky pouze v létě na chalupě, neb to dokáže dost" zavonět". Výsledek je ale vynikající
Nevidím na tomto receptu nic složitého.Je to stejný postup jako když se dělají klasické bramborové placky,jen se doprostřed vloží hermelínek a celé se to osmaží:o))
Je to složité na přípravu,ale výsledek je super.
Skutečná lahůdka...doporučuji stejný recept jen místo hermelínu již zmiňované olomoucké syrečky a jako přílohu kysané zelí a pivko.....Mňam...
slintám jak buldog
Je mi 14,naši měli výročí,tak jsem udělala překvápko...sice jsem při tom přišla k malému úrazu:-) ale všem nám to moc chutnalo!!!Příště zkusíme variantu s Olomouckými syrečky!Děkuji za recept!Pěkný den
To môže byť dobré!!!
Teda děvčata já se snažím držet dietu:-O Ale jak mám po tom vašem čtení vydržet to teda nevím:-).No asi si dám brámborák a pak kalanetiku. Hezký víkend. Olina. Já dělám klasické bramboráky. Obněna do klasického těsta brambory,majoránku,česnek atd. přidat kysané zelí a to upéct taky mňamka.
Bramborák mňam,ale už pátej rok ho nesmim,zánět slinivky a žlučník ven byl výsledek.Teď maximálně hrozí ten zánět slinivky ,ale protože to pekelně bolí,tak ten bramborák radši oželím...
často dělám brmborák - dám na pánev tenkou vrstvu brambor. těsta, potom plátek drůbežího masa(řízky) který naklepu,okořením,osolím, a položím na bramb.těsto. a nakonec dám další tenkou vrstvou brambor.těsta,smažíme pomalu aby se maso propeklo,jako přílohu doporučuji zelný salát
Mám vyzkoušený postup, že nejdříve usmažím z jedné strany obrátím, položím hermelín do středu, přehnu a smažím z jedné i druhé strany. Je propečený všude a hermelín nebo jiný sýr se krásně roztaví a nevyteče.
dnes jdu dělat cmundu po kaplicku,tak chci zkusi do bramborákového těsta dát rozkrojené trojuhelníčky prymátora,je to prý také moc dobrý a může se tam přidat i kolečko šunky či slaniny libové,no uvidíme,...
Ještě obměna:já udělám klasický bramborák a když je upečený z jedné strany a obrátím ho, tak na polovinu nakrájím proužky hermelínu a když je dopečený i z druhé strany, tak ho přeložím přes hermelín a už je mňamka hotová. Sám dojde v teploučku na talíři a už nevadí, když trochu vyteče.Zkuste, doporučuju,dobrou chuť.....
Doporučuji dělat tyto placičky na pánvičce určené k dělání volských ok.....je to tak jednodušší a výsledek vypadá lépe (ideální právě pro bramboráčky s OLOMOUCKÝMI TVARŮŽKAMI)...hermelín by se asi musel čtvrtit....
už se mi sbíhají sliny
Dělal jsem podobné pokusy tak do 40 let. Když se ozval žlučník a po takových mňamkách mi bylo 2 dny blbě byl konec. Přesto však přeji všem dobré chutnání, většina však skončí na chirurgii s tím žlučníkem.
Toto jídlo je delikatesa k pivku, doporučuji jako sýrovou variaci použít mimo hermelín či eidam klasické OLOMOUCKÉ TVARŮŽKY -nebo NIVU (nejsou tak cítit, jako při klasickém smažení) já bych je normálně nepozřela, ale v bramboráku jsou super!!!
Zitra to vyzkousim!
zkusím to, ale výborný je také aidam, k tomu jen zelné saláty z bíůého a červeného zelí
Nemusí to byt zle i kdyz hemelin je obtižné vysmažit ale urcite to skusim hned zitra
aaaajo ja si toho nevsimla neumim cist
a ten hermelin se rozkrajuje nebo se tam dava celej?? ale asi celej ne aby nevytekl....ale jinak dobrej recept, sobotni vecere zajistena
tak to by mohla byt dobrá mňamka!
diky za tip co zitra varit, vypada to dobra, rychla mnamka..
dělávám to taky je to bašta
vyskoušim hned zitra
dobrota všem to chutnalo
Ještě lepší je kolečko olomouckých syrečků to je mňamka.
fakt dobry
Bramboráky plníme už léta různými sýry a nejvíce se nám olsvědčil Hermelínek a klasické tvarůžky.Někdy dáváme i Nivu.Podávám také bez brambor,jen se zeleninovým salátkem.:o)
je to super mám to již odskoušené
bomba,určo vyzkouším
Typicky česká specialita. Moc dobré, ale nezdravé. Jen houšť, potom však se více hýbat. To je opak jogurtu a ostatních podobných rádoby pochutin. Co je zdravé není dobré a to se o bramboráku s hermelínem říci nedá. Ještě lepší je to se Sedlčanským Vltavínem - zkuste a nebudete litovat, obzvláště pikantní...Díky
jeee-to musi byt dobrota!!
diky za recept pro mou dceru vegetariánku.je perfektní.
Jako hermelín v bramboráku dělám drůbeží tlačenku.Je to výborné a sité,ale musí to být drůbeží.Ten hermelín určitě zkusím.
Taky jsem to vyzkoušela, fakt dobrota. Myslím, že budu tuhle dobrotu dělat častěji.
Hermelín v bramboráku si vařím už pět let a je to bomba.Nejhorší co na tom je,že ho vařím až děti spí.A jako přílohu je báječné si udělat šopský salát.
Ježíši,to mně zase bude špatně,ale když je to taková dobrota....:-))
velmi dobre
Objednala jsem si ho v restauraci a byl vynikající!!!
Sice je to kalorická bomba,zrovna se chystám hubnout,ale tohle ještě určitě vyzkouším.Díky za nápad na dobrou baštu.
Tak to může být fakt dobré,to by mě nenapadlo,hned to o víkendu vyzkouším,ale dceři musím dát tvrdý sýr,Hermelím mi nejí,mějte se a dík za nápad
Dělám obed pro moji přítelkyni. Rád varim, tak snad se mi to povede a nevytece to.) Doufam, že se to povede a pomlsáme si.
Velmi jsme si pochutnali!Máme rádi "české " recepty a jídla. Z restaurací pomalu mizí česká kuchyně, je to škoda!Tak alespoň doma podobná jídla! Díky!
Právě nyní jsem dojedl bramborák s hermelínem.Supr budu jej dělat častěji.Pro samotného chlapa,který si vaří pohoda.
Komu vadí kmín vcelku,ať dává drcený,je zdravý a není tak agresivní.Já ho dávám i do brambor,vodu pak i s kmínem přidávám do polévky.
Určitě moc dobrý a dala bych do toho i eidam,ale ten první komentář je na místě
určite dobry,ale jak to vyřeší cenově 6-ti členna rodina,hm nevim!
super papáníčko nejen pro vegetariány
něco tak výborného jsem dlouho nejedla!
Já tvarůžky nemusím. Hermelín je super a moc mi to chutná.
Už se mi sbíhají sliny, bramboráky miluju, akorát kmín do nich taky nemusím! Ale nápad s hermelínem určitě vyzkoušíme:-)))
Ahojky já to dělám zase s olomouckými tvarůžky a to je ještě pikantnější. Zkuste to taky.
Tak to opravdu nemá chybu super.....
To bude asi mňamka,to zkusím:-)
Určitě to zkusím, mám ráda bramborák i hermelin, tak to bude mňam
Je to bomba.
JE to dobré, děláme to už dlouho. Jen nedávám kmín, který mi v bramboráku nesedí... Jinak za 1***
Tak jo a dám vědět!
Aleno zkuste to je to neuvěřitelná mňamka!!!
Dělám bramboráky plněné plátky uzeného sýra, ale s Hermelínem jsem ještě nezkoušela. To musí být také dobroučké.