• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Hermelín v bramboráku
Napište svůj komentář k receptu

Hermelín v bramboráku

autor: princezna
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 12
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hermelín v bramboráku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks hermelín
    • 6
      ks brambory
    • 50
      g hladká mouka
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka majoránka
    • 1
      špetka kmín
    • 4
      stroužek česnek
    • 2
      ks vejce 1-2
    • 1
      dl mléko teplé

Postup přípravy receptu

1
Brambory oloupeme a najemno nastrouháme. Uvolněnou vodu z brambor slijeme. Brambory zalijeme teplým mlékem, přidáme majoránku, kmín, prolisovaný česnek, vejce a zahustíme moukou. Osolíme a dobře promícháme. Hermelín podélně rozkrojíme na dva stejné plátky. Na pánvičce (na rozpáleném tuku) vytvoříme tenší placku s těsta, chviličku pečeme, vložíme na předpečenou placku kolečko hermelínu a na hermelín dáme trochu bramborového těsta. Opatrně utěsníme dokola těsto, aby nám hermelín nevytekl a pomalu obrátíme a pečeme dozlatova. Můžeme ještě naplněný bramborák vložít na chvíli do friťáku, abychom měli jistotu, že je bramborák i uvnitř udělaný.
2
Příloha: pečené brambory se slaninou nebo bez přílohy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Karbanátky v bramboráku

Karbanátky v bramboráku

Kotleta ve falešném bramboráku

Kotleta ve falešném bramboráku

Kuře na bramboráku

Kuře na bramboráku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza1809 | 4. 1. 2020 13:22

    Dneska jsem udelala a super pochutnaly si všichni ?

  • Bahar Karaer | 17. 1. 2010 19:36

    Tano, dekuji za vyborny recept. Manzel si moc pochutnal. Pouze jsem na kazdy platek hermelinu polozila jeste platek sunkoveho salamu. Davam za 1.

  • Zdenek | 31. 5. 2007 20:54

    Bramborák se dá plnit čímkoli třeba uvařenou uzenou krkovicí . Přítel tím obalil kapra ,ale vybírat kosti z bramboráku je děs (nedoporučuji nicméně dobré to je) Zkuste improvizovat , dá se dělat cokoli chcete.

  • Zuzana Havránková | 31. 5. 2007 11:02

    Je to výborný recept. Já ho znám trošku jinak, ale rozhodně to vyzkouším.

  • Věrka | 29. 5. 2007 18:04

    Do bramborákového těsta dávám pro spojení místo vajec bílý jogurt, získají tak lehounce nakyslou, ale výbornou chuť, zkuste to.

  • karča | 29. 5. 2007 14:42

    i já

  • Anakonda Krokodýlová | 29. 5. 2007 09:58

    Fuj,nechtěla bych vidět Marcelu slintat. Kdo ji zná? Vypadá jako Buldok?

  • Jana Machkova | 29. 5. 2007 09:39

    Ahoj vsichni! Ja tento recept znam z jedne skvele restaurace v Olomouci. Ta restaurace se jmenuje Hanacka a je primo na dolnim namesti. Vsem Vam to tam doprorucuju. Vyborne se najite a jeste ziskate treba nejakou tu inspiraci! Porcemi tam nesetri a penizek to taky stoji malo :o) Tak hezky den.

  • Anonym | 29. 5. 2007 08:34

    těším se a zkusím to.

  • nada ruzicka | 29. 5. 2007 07:01

    Lacnejsia varianta je po upeceni a prevrateni placicky posypat nastruhanym syrom, kym sa druha strana pecie, syr sa pekne roztecie.

  • lenka | 28. 5. 2007 07:44

    bylo to dobré, doporučuji!!

  • dita Rika | 27. 5. 2007 11:55

    Teda dievcata a chlapci, snazim sa chudnut a vy na mna s tatkymto skvelym receptom.Asi dietu porusim.

  • Ladik | 23. 5. 2007 07:37

    Děláme to roky, s tvarůžky pouze v létě na chalupě, neb to dokáže dost" zavonět". Výsledek je ale vynikající

  • Jana Kutačová | 22. 5. 2007 06:18

    Nevidím na tomto receptu nic složitého.Je to stejný postup jako když se dělají klasické bramborové placky,jen se doprostřed vloží hermelínek a celé se to osmaží:o))

  • Mirka Schmitzová | 21. 5. 2007 15:42

    Je to složité na přípravu,ale výsledek je super.

  • ivet | 14. 5. 2007 19:32

    Skutečná lahůdka...doporučuji stejný recept jen místo hermelínu již zmiňované olomoucké syrečky a jako přílohu kysané zelí a pivko.....Mňam...

  • Marcela | 14. 5. 2007 15:04

    slintám jak buldog

  • Míša | 8. 5. 2007 12:35

    Je mi 14,naši měli výročí,tak jsem udělala překvápko...sice jsem při tom přišla k malému úrazu:-) ale všem nám to moc chutnalo!!!Příště zkusíme variantu s Olomouckými syrečky!Děkuji za recept!Pěkný den

  • Arpád Kovács | 5. 5. 2007 16:40

    To môže byť dobré!!!

  • Olga Pleštilová | 5. 5. 2007 08:43

    Teda děvčata já se snažím držet dietu:-O Ale jak mám po tom vašem čtení vydržet to teda nevím:-).No asi si dám brámborák a pak kalanetiku. Hezký víkend. Olina. Já dělám klasické bramboráky. Obněna do klasického těsta brambory,majoránku,česnek atd. přidat kysané zelí a to upéct taky mňamka.

  • vlaďka | 2. 5. 2007 07:43

    Bramborák mňam,ale už pátej rok ho nesmim,zánět slinivky a žlučník ven byl výsledek.Teď maximálně hrozí ten zánět slinivky ,ale protože to pekelně bolí,tak ten bramborák radši oželím...

  • čenářka | 1. 5. 2007 09:43

    často dělám brmborák - dám na pánev tenkou vrstvu brambor. těsta, potom plátek drůbežího masa(řízky) který naklepu,okořením,osolím, a položím na bramb.těsto. a nakonec dám další tenkou vrstvou brambor.těsta,smažíme pomalu aby se maso propeklo,jako přílohu doporučuji zelný salát

  • Jarmila | 26. 4. 2007 22:29

    Mám vyzkoušený postup, že nejdříve usmažím z jedné strany obrátím, položím hermelín do středu, přehnu a smažím z jedné i druhé strany. Je propečený všude a hermelín nebo jiný sýr se krásně roztaví a nevyteče.

  • Ivča Chottová | 21. 4. 2007 08:01

    dnes jdu dělat cmundu po kaplicku,tak chci zkusi do bramborákového těsta dát rozkrojené trojuhelníčky prymátora,je to prý také moc dobrý a může se tam přidat i kolečko šunky či slaniny libové,no uvidíme,...

  • blanka | 21. 4. 2007 02:05

    Ještě obměna:já udělám klasický bramborák a když je upečený z jedné strany a obrátím ho, tak na polovinu nakrájím proužky hermelínu a když je dopečený i z druhé strany, tak ho přeložím přes hermelín a už je mňamka hotová. Sám dojde v teploučku na talíři a už nevadí, když trochu vyteče.Zkuste, doporučuju,dobrou chuť.....

  • Anonym | 20. 4. 2007 13:09

    Doporučuji dělat tyto placičky na pánvičce určené k dělání volských ok.....je to tak jednodušší a výsledek vypadá lépe (ideální právě pro bramboráčky s OLOMOUCKÝMI TVARŮŽKAMI)...hermelín by se asi musel čtvrtit....

  • Alena Urbánková | 18. 4. 2007 16:49

    už se mi sbíhají sliny

  • Jirka Talacko | 17. 4. 2007 08:19

    Dělal jsem podobné pokusy tak do 40 let. Když se ozval žlučník a po takových mňamkách mi bylo 2 dny blbě byl konec. Přesto však přeji všem dobré chutnání, většina však skončí na chirurgii s tím žlučníkem.

  • Hana Issi | 16. 4. 2007 14:01

    Toto jídlo je delikatesa k pivku, doporučuji jako sýrovou variaci použít mimo hermelín či eidam klasické OLOMOUCKÉ TVARŮŽKY -nebo NIVU (nejsou tak cítit, jako při klasickém smažení) já bych je normálně nepozřela, ale v bramboráku jsou super!!!

  • DoDo | 15. 4. 2007 13:11

    Zitra to vyzkousim!

  • Miriam | 15. 4. 2007 10:28

    zkusím to, ale výborný je také aidam, k tomu jen zelné saláty z bíůého a červeného zelí

  • Zuzana | 13. 4. 2007 19:22

    Nemusí to byt zle i kdyz hemelin je obtižné vysmažit ale urcite to skusim hned zitra

  • Nikola | 12. 4. 2007 19:46

    aaaajo ja si toho nevsimla:D neumim cist

  • Nikola | 12. 4. 2007 19:37

    a ten hermelin se rozkrajuje nebo se tam dava celej?? ale asi celej ne aby nevytekl....ale jinak dobrej recept, sobotni vecere zajistena:)

  • Anonym | 12. 4. 2007 16:46

    tak to by mohla byt dobrá mňamka!

  • jane | 12. 4. 2007 10:38

    diky za tip co zitra varit, vypada to dobra, rychla mnamka..

  • Anonym | 11. 4. 2007 18:19

    dělávám to taky je to bašta

  • westes | 9. 4. 2007 13:10

    vyskoušim hned zitra

  • Anonym | 6. 4. 2007 18:19

    dobrota všem to chutnalo

  • Dana horka | 3. 4. 2007 18:02

    Ještě lepší je kolečko olomouckých syrečků to je mňamka.

  • Anonym | 3. 4. 2007 07:43

    fakt dobry

  • Jana Kutačová | 3. 4. 2007 06:27

    Bramboráky plníme už léta různými sýry a nejvíce se nám olsvědčil Hermelínek a klasické tvarůžky.Někdy dáváme i Nivu.Podávám také bez brambor,jen se zeleninovým salátkem.:o)

  • Anonym | 2. 4. 2007 16:51

    je to super mám to již odskoušené

  • monýna | 1. 4. 2007 18:32

    bomba,určo vyzkouším

  • Josef Dejmal | 31. 3. 2007 21:37

    Typicky česká specialita. Moc dobré, ale nezdravé. Jen houšť, potom však se více hýbat. To je opak jogurtu a ostatních podobných rádoby pochutin. Co je zdravé není dobré a to se o bramboráku s hermelínem říci nedá. Ještě lepší je to se Sedlčanským Vltavínem - zkuste a nebudete litovat, obzvláště pikantní...Díky

  • Anonym | 31. 3. 2007 21:36

    jeee-to musi byt dobrota!!

  • alena | 31. 3. 2007 09:34

    diky za recept pro mou dceru vegetariánku.je perfektní.

  • Hana Kadeřávková | 30. 3. 2007 23:32

    Jako hermelín v bramboráku dělám drůbeží tlačenku.Je to výborné a sité,ale musí to být drůbeží.Ten hermelín určitě zkusím.

  • Anonym | 28. 3. 2007 07:27

    Taky jsem to vyzkoušela, fakt dobrota. Myslím, že budu tuhle dobrotu dělat častěji.

  • Kateřina Danišová | 27. 3. 2007 13:50

    Hermelín v bramboráku si vařím už pět let a je to bomba.Nejhorší co na tom je,že ho vařím až děti spí.A jako přílohu je báječné si udělat šopský salát.

  • Renda *** | 25. 3. 2007 21:22

    Ježíši,to mně zase bude špatně,ale když je to taková dobrota....:-))

  • jaro svoboda | 25. 3. 2007 20:04

    velmi dobre

  • jana vrchotova | 25. 3. 2007 14:57

    Objednala jsem si ho v restauraci a byl vynikající!!!

  • Monika | 25. 3. 2007 08:13

    Sice je to kalorická bomba,zrovna se chystám hubnout,ale tohle ještě určitě vyzkouším.Díky za nápad na dobrou baštu.

  • Ingrid | 23. 3. 2007 15:09

    Tak to může být fakt dobré,to by mě nenapadlo,hned to o víkendu vyzkouším,ale dceři musím dát tvrdý sýr,Hermelím mi nejí,mějte se a dík za nápad

  • Jarek F. | 23. 3. 2007 14:26

    Dělám obed pro moji přítelkyni. Rád varim, tak snad se mi to povede a nevytece to.:)) Doufam, že se to povede a pomlsáme si.

  • Josef Šimek | 23. 3. 2007 09:52

    Velmi jsme si pochutnali!Máme rádi "české " recepty a jídla. Z restaurací pomalu mizí česká kuchyně, je to škoda!Tak alespoň doma podobná jídla! Díky!

  • Pavel Vojík | 22. 3. 2007 14:15

    Právě nyní jsem dojedl bramborák s hermelínem.Supr budu jej dělat častěji.Pro samotného chlapa,který si vaří pohoda.

  • Marcela Dvořáková | 21. 3. 2007 22:00

    Komu vadí kmín vcelku,ať dává drcený,je zdravý a není tak agresivní.Já ho dávám i do brambor,vodu pak i s kmínem přidávám do polévky.

  • Dita Šebelová | 21. 3. 2007 11:17

    Určitě moc dobrý a dala bych do toho i eidam,ale ten první komentář je na místě

  • Eva F. | 21. 3. 2007 10:56

    určite dobry,ale jak to vyřeší cenově 6-ti členna rodina,hm nevim!

  • Marta Brožková | 20. 3. 2007 18:05

    super papáníčko nejen pro vegetariány

  • monika mira | 19. 3. 2007 19:25

    něco tak výborného jsem dlouho nejedla!

  • Táňa Miňová | 19. 3. 2007 17:53

    Já tvarůžky nemusím. Hermelín je super a moc mi to chutná.

  • Kateřina Nováková | 19. 3. 2007 16:12

    Už se mi sbíhají sliny, bramboráky miluju, akorát kmín do nich taky nemusím! Ale nápad s hermelínem určitě vyzkoušíme:-)))

  • Jana Stránská | 19. 3. 2007 15:12

    Ahojky já to dělám zase s olomouckými tvarůžky a to je ještě pikantnější. Zkuste to taky.

  • Dezidér Durčo | 19. 3. 2007 14:40

    Tak to opravdu nemá chybu super.....

  • Franta Klyka | 19. 3. 2007 14:35

    To bude asi mňamka,to zkusím:-)

  • Anonym | 19. 3. 2007 10:37

    Určitě to zkusím, mám ráda bramborák i hermelin, tak to bude mňam

  • Jiří Vanžura | 18. 3. 2007 06:58

    Je to bomba.

  • Simča Sládková | 13. 3. 2007 14:11

    JE to dobré, děláme to už dlouho. Jen nedávám kmín, který mi v bramboráku nesedí... Jinak za 1***

  • Alena Tarabová | 13. 3. 2007 12:27

    Tak jo a dám vědět!

  • Táňa Miňová | 12. 3. 2007 22:06

    Aleno zkuste to je to neuvěřitelná mňamka!!!

  • Alena Tarabová | 12. 3. 2007 19:33

    Dělám bramboráky plněné plátky uzeného sýra, ale s Hermelínem jsem ještě nezkoušela. To musí být také dobroučké.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Bramboráky
Pokrmy Z brambor Z mléka / sýra Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Hermelín Hladká mouka Kmín Majoránka Mléko Pepř mletý Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vosí hnízda

Vosí hnízda

Bretaňský fazolový salát

Bretaňský fazolový salát

Pikantní masová směs na topinky - PÁLIVKA

Pikantní masová směs na topinky -…

Mletý sýrový řízek s uzeným masem

Mletý sýrový řízek s uzeným masem

Mangové smoothie

Mangové smoothie

Oreo muffiny

Oreo muffiny

Tikka masala

Tikka masala

Čevapčiči po našem

Čevapčiči po našem

Kuřecí kari se zeleninou a rýží

Kuřecí kari se zeleninou a rýží

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

74
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
70
Drožďová zavářka
Drožďová zavářka
65
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
51
Cuketové hranolky
Cuketové hranolky
50
Rýže s mletým hovězím z bambusového sítka
Rýže s mletým hovězím z…

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

  • Recepty.cz
  • Hermelín v bramboráku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact