• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Hermelín v bramboráku
Napište svůj komentář k receptu

Hermelín v bramboráku

autor: princezna
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 12
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hermelín v bramboráku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks hermelín
    • 6
      ks brambory
    • 50
      g hladká mouka
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka majoránka
    • 1
      špetka kmín
    • 4
      stroužek česnek
    • 2
      ks vejce 1-2
    • 1
      dl mléko teplé

Postup přípravy receptu

1
Brambory oloupeme a najemno nastrouháme. Uvolněnou vodu z brambor slijeme. Brambory zalijeme teplým mlékem, přidáme majoránku, kmín, prolisovaný česnek, vejce a zahustíme moukou. Osolíme a dobře promícháme. Hermelín podélně rozkrojíme na dva stejné plátky. Na pánvičce (na rozpáleném tuku) vytvoříme tenší placku s těsta, chviličku pečeme, vložíme na předpečenou placku kolečko hermelínu a na hermelín dáme trochu bramborového těsta. Opatrně utěsníme dokola těsto, aby nám hermelín nevytekl a pomalu obrátíme a pečeme dozlatova. Můžeme ještě naplněný bramborák vložít na chvíli do friťáku, abychom měli jistotu, že je bramborák i uvnitř udělaný.
2
Příloha: pečené brambory se slaninou nebo bez přílohy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Karbanátky v bramboráku

Karbanátky v bramboráku

Kotleta ve falešném bramboráku

Kotleta ve falešném bramboráku

Kuře na bramboráku

Kuře na bramboráku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza1809 | 4. 1. 2020 13:22

    Dneska jsem udelala a super pochutnaly si všichni ?

  • Bahar Karaer | 17. 1. 2010 19:36

    Tano, dekuji za vyborny recept. Manzel si moc pochutnal. Pouze jsem na kazdy platek hermelinu polozila jeste platek sunkoveho salamu. Davam za 1.

  • Zdenek | 31. 5. 2007 20:54

    Bramborák se dá plnit čímkoli třeba uvařenou uzenou krkovicí . Přítel tím obalil kapra ,ale vybírat kosti z bramboráku je děs (nedoporučuji nicméně dobré to je) Zkuste improvizovat , dá se dělat cokoli chcete.

  • Zuzana Havránková | 31. 5. 2007 11:02

    Je to výborný recept. Já ho znám trošku jinak, ale rozhodně to vyzkouším.

  • Věrka | 29. 5. 2007 18:04

    Do bramborákového těsta dávám pro spojení místo vajec bílý jogurt, získají tak lehounce nakyslou, ale výbornou chuť, zkuste to.

  • karča | 29. 5. 2007 14:42

    i já

  • Anakonda Krokodýlová | 29. 5. 2007 09:58

    Fuj,nechtěla bych vidět Marcelu slintat. Kdo ji zná? Vypadá jako Buldok?

  • Jana Machkova | 29. 5. 2007 09:39

    Ahoj vsichni! Ja tento recept znam z jedne skvele restaurace v Olomouci. Ta restaurace se jmenuje Hanacka a je primo na dolnim namesti. Vsem Vam to tam doprorucuju. Vyborne se najite a jeste ziskate treba nejakou tu inspiraci! Porcemi tam nesetri a penizek to taky stoji malo :o) Tak hezky den.

  • Anonym | 29. 5. 2007 08:34

    těším se a zkusím to.

  • nada ruzicka | 29. 5. 2007 07:01

    Lacnejsia varianta je po upeceni a prevrateni placicky posypat nastruhanym syrom, kym sa druha strana pecie, syr sa pekne roztecie.

  • lenka | 28. 5. 2007 07:44

    bylo to dobré, doporučuji!!

  • dita Rika | 27. 5. 2007 11:55

    Teda dievcata a chlapci, snazim sa chudnut a vy na mna s tatkymto skvelym receptom.Asi dietu porusim.

  • Ladik | 23. 5. 2007 07:37

    Děláme to roky, s tvarůžky pouze v létě na chalupě, neb to dokáže dost" zavonět". Výsledek je ale vynikající

  • Jana Kutačová | 22. 5. 2007 06:18

    Nevidím na tomto receptu nic složitého.Je to stejný postup jako když se dělají klasické bramborové placky,jen se doprostřed vloží hermelínek a celé se to osmaží:o))

  • Mirka Schmitzová | 21. 5. 2007 15:42

    Je to složité na přípravu,ale výsledek je super.

  • ivet | 14. 5. 2007 19:32

    Skutečná lahůdka...doporučuji stejný recept jen místo hermelínu již zmiňované olomoucké syrečky a jako přílohu kysané zelí a pivko.....Mňam...

  • Marcela | 14. 5. 2007 15:04

    slintám jak buldog

  • Míša | 8. 5. 2007 12:35

    Je mi 14,naši měli výročí,tak jsem udělala překvápko...sice jsem při tom přišla k malému úrazu:-) ale všem nám to moc chutnalo!!!Příště zkusíme variantu s Olomouckými syrečky!Děkuji za recept!Pěkný den

  • Arpád Kovács | 5. 5. 2007 16:40

    To môže byť dobré!!!

  • Olga Pleštilová | 5. 5. 2007 08:43

    Teda děvčata já se snažím držet dietu:-O Ale jak mám po tom vašem čtení vydržet to teda nevím:-).No asi si dám brámborák a pak kalanetiku. Hezký víkend. Olina. Já dělám klasické bramboráky. Obněna do klasického těsta brambory,majoránku,česnek atd. přidat kysané zelí a to upéct taky mňamka.

  • vlaďka | 2. 5. 2007 07:43

    Bramborák mňam,ale už pátej rok ho nesmim,zánět slinivky a žlučník ven byl výsledek.Teď maximálně hrozí ten zánět slinivky ,ale protože to pekelně bolí,tak ten bramborák radši oželím...

  • čenářka | 1. 5. 2007 09:43

    často dělám brmborák - dám na pánev tenkou vrstvu brambor. těsta, potom plátek drůbežího masa(řízky) který naklepu,okořením,osolím, a položím na bramb.těsto. a nakonec dám další tenkou vrstvou brambor.těsta,smažíme pomalu aby se maso propeklo,jako přílohu doporučuji zelný salát

  • Jarmila | 26. 4. 2007 22:29

    Mám vyzkoušený postup, že nejdříve usmažím z jedné strany obrátím, položím hermelín do středu, přehnu a smažím z jedné i druhé strany. Je propečený všude a hermelín nebo jiný sýr se krásně roztaví a nevyteče.

  • Ivča Chottová | 21. 4. 2007 08:01

    dnes jdu dělat cmundu po kaplicku,tak chci zkusi do bramborákového těsta dát rozkrojené trojuhelníčky prymátora,je to prý také moc dobrý a může se tam přidat i kolečko šunky či slaniny libové,no uvidíme,...

  • blanka | 21. 4. 2007 02:05

    Ještě obměna:já udělám klasický bramborák a když je upečený z jedné strany a obrátím ho, tak na polovinu nakrájím proužky hermelínu a když je dopečený i z druhé strany, tak ho přeložím přes hermelín a už je mňamka hotová. Sám dojde v teploučku na talíři a už nevadí, když trochu vyteče.Zkuste, doporučuju,dobrou chuť.....

  • Anonym | 20. 4. 2007 13:09

    Doporučuji dělat tyto placičky na pánvičce určené k dělání volských ok.....je to tak jednodušší a výsledek vypadá lépe (ideální právě pro bramboráčky s OLOMOUCKÝMI TVARŮŽKAMI)...hermelín by se asi musel čtvrtit....

  • Alena Urbánková | 18. 4. 2007 16:49

    už se mi sbíhají sliny

  • Jirka Talacko | 17. 4. 2007 08:19

    Dělal jsem podobné pokusy tak do 40 let. Když se ozval žlučník a po takových mňamkách mi bylo 2 dny blbě byl konec. Přesto však přeji všem dobré chutnání, většina však skončí na chirurgii s tím žlučníkem.

  • Hana Issi | 16. 4. 2007 14:01

    Toto jídlo je delikatesa k pivku, doporučuji jako sýrovou variaci použít mimo hermelín či eidam klasické OLOMOUCKÉ TVARŮŽKY -nebo NIVU (nejsou tak cítit, jako při klasickém smažení) já bych je normálně nepozřela, ale v bramboráku jsou super!!!

  • DoDo | 15. 4. 2007 13:11

    Zitra to vyzkousim!

  • Miriam | 15. 4. 2007 10:28

    zkusím to, ale výborný je také aidam, k tomu jen zelné saláty z bíůého a červeného zelí

  • Zuzana | 13. 4. 2007 19:22

    Nemusí to byt zle i kdyz hemelin je obtižné vysmažit ale urcite to skusim hned zitra

  • Nikola | 12. 4. 2007 19:46

    aaaajo ja si toho nevsimla:D neumim cist

  • Nikola | 12. 4. 2007 19:37

    a ten hermelin se rozkrajuje nebo se tam dava celej?? ale asi celej ne aby nevytekl....ale jinak dobrej recept, sobotni vecere zajistena:)

  • Anonym | 12. 4. 2007 16:46

    tak to by mohla byt dobrá mňamka!

  • jane | 12. 4. 2007 10:38

    diky za tip co zitra varit, vypada to dobra, rychla mnamka..

  • Anonym | 11. 4. 2007 18:19

    dělávám to taky je to bašta

  • westes | 9. 4. 2007 13:10

    vyskoušim hned zitra

  • Anonym | 6. 4. 2007 18:19

    dobrota všem to chutnalo

  • Dana horka | 3. 4. 2007 18:02

    Ještě lepší je kolečko olomouckých syrečků to je mňamka.

  • Anonym | 3. 4. 2007 07:43

    fakt dobry

  • Jana Kutačová | 3. 4. 2007 06:27

    Bramboráky plníme už léta různými sýry a nejvíce se nám olsvědčil Hermelínek a klasické tvarůžky.Někdy dáváme i Nivu.Podávám také bez brambor,jen se zeleninovým salátkem.:o)

  • Anonym | 2. 4. 2007 16:51

    je to super mám to již odskoušené

  • monýna | 1. 4. 2007 18:32

    bomba,určo vyzkouším

  • Josef Dejmal | 31. 3. 2007 21:37

    Typicky česká specialita. Moc dobré, ale nezdravé. Jen houšť, potom však se více hýbat. To je opak jogurtu a ostatních podobných rádoby pochutin. Co je zdravé není dobré a to se o bramboráku s hermelínem říci nedá. Ještě lepší je to se Sedlčanským Vltavínem - zkuste a nebudete litovat, obzvláště pikantní...Díky

  • Anonym | 31. 3. 2007 21:36

    jeee-to musi byt dobrota!!

  • alena | 31. 3. 2007 09:34

    diky za recept pro mou dceru vegetariánku.je perfektní.

  • Hana Kadeřávková | 30. 3. 2007 23:32

    Jako hermelín v bramboráku dělám drůbeží tlačenku.Je to výborné a sité,ale musí to být drůbeží.Ten hermelín určitě zkusím.

  • Anonym | 28. 3. 2007 07:27

    Taky jsem to vyzkoušela, fakt dobrota. Myslím, že budu tuhle dobrotu dělat častěji.

  • Kateřina Danišová | 27. 3. 2007 13:50

    Hermelín v bramboráku si vařím už pět let a je to bomba.Nejhorší co na tom je,že ho vařím až děti spí.A jako přílohu je báječné si udělat šopský salát.

  • Renda *** | 25. 3. 2007 21:22

    Ježíši,to mně zase bude špatně,ale když je to taková dobrota....:-))

  • jaro svoboda | 25. 3. 2007 20:04

    velmi dobre

  • jana vrchotova | 25. 3. 2007 14:57

    Objednala jsem si ho v restauraci a byl vynikající!!!

  • Monika | 25. 3. 2007 08:13

    Sice je to kalorická bomba,zrovna se chystám hubnout,ale tohle ještě určitě vyzkouším.Díky za nápad na dobrou baštu.

  • Ingrid | 23. 3. 2007 15:09

    Tak to může být fakt dobré,to by mě nenapadlo,hned to o víkendu vyzkouším,ale dceři musím dát tvrdý sýr,Hermelím mi nejí,mějte se a dík za nápad

  • Jarek F. | 23. 3. 2007 14:26

    Dělám obed pro moji přítelkyni. Rád varim, tak snad se mi to povede a nevytece to.:)) Doufam, že se to povede a pomlsáme si.

  • Josef Šimek | 23. 3. 2007 09:52

    Velmi jsme si pochutnali!Máme rádi "české " recepty a jídla. Z restaurací pomalu mizí česká kuchyně, je to škoda!Tak alespoň doma podobná jídla! Díky!

  • Pavel Vojík | 22. 3. 2007 14:15

    Právě nyní jsem dojedl bramborák s hermelínem.Supr budu jej dělat častěji.Pro samotného chlapa,který si vaří pohoda.

  • Marcela Dvořáková | 21. 3. 2007 22:00

    Komu vadí kmín vcelku,ať dává drcený,je zdravý a není tak agresivní.Já ho dávám i do brambor,vodu pak i s kmínem přidávám do polévky.

  • Dita Šebelová | 21. 3. 2007 11:17

    Určitě moc dobrý a dala bych do toho i eidam,ale ten první komentář je na místě

  • Eva F. | 21. 3. 2007 10:56

    určite dobry,ale jak to vyřeší cenově 6-ti členna rodina,hm nevim!

  • Marta Brožková | 20. 3. 2007 18:05

    super papáníčko nejen pro vegetariány

  • monika mira | 19. 3. 2007 19:25

    něco tak výborného jsem dlouho nejedla!

  • Táňa Miňová | 19. 3. 2007 17:53

    Já tvarůžky nemusím. Hermelín je super a moc mi to chutná.

  • Kateřina Nováková | 19. 3. 2007 16:12

    Už se mi sbíhají sliny, bramboráky miluju, akorát kmín do nich taky nemusím! Ale nápad s hermelínem určitě vyzkoušíme:-)))

  • Jana Stránská | 19. 3. 2007 15:12

    Ahojky já to dělám zase s olomouckými tvarůžky a to je ještě pikantnější. Zkuste to taky.

  • Dezidér Durčo | 19. 3. 2007 14:40

    Tak to opravdu nemá chybu super.....

  • Franta Klyka | 19. 3. 2007 14:35

    To bude asi mňamka,to zkusím:-)

  • Anonym | 19. 3. 2007 10:37

    Určitě to zkusím, mám ráda bramborák i hermelin, tak to bude mňam

  • Jiří Vanžura | 18. 3. 2007 06:58

    Je to bomba.

  • Simča Sládková | 13. 3. 2007 14:11

    JE to dobré, děláme to už dlouho. Jen nedávám kmín, který mi v bramboráku nesedí... Jinak za 1***

  • Alena Tarabová | 13. 3. 2007 12:27

    Tak jo a dám vědět!

  • Táňa Miňová | 12. 3. 2007 22:06

    Aleno zkuste to je to neuvěřitelná mňamka!!!

  • Alena Tarabová | 12. 3. 2007 19:33

    Dělám bramboráky plněné plátky uzeného sýra, ale s Hermelínem jsem ještě nezkoušela. To musí být také dobroučké.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Bramboráky
Pokrmy Z brambor Z mléka / sýra Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Hermelín Hladká mouka Kmín Majoránka Mléko Pepř mletý Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Gurmánské smažené řízky

Gurmánské smažené řízky

Žluté řezy se sněhem

Žluté řezy se sněhem

Míchaná vejce s avokádem

Míchaná vejce s avokádem

Skvělé kakaové věnečky

Skvělé kakaové věnečky

Čočková polévka z komentářů

Čočková polévka z komentářů

Kuskus s tuňákem a zeleninou

Kuskus s tuňákem a zeleninou

Italská pomazánka

Italská pomazánka

Gratinovaná brokolice

Gratinovaná brokolice

Banánové placičky / palačinky

Banánové placičky / palačinky

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

80
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
42
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
42
Čokoládová poleva na zmrzlinu, pudink apod.
Čokoládová poleva na…
35
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
33
Dušené pepřové karé v cibuli
Dušené pepřové karé v…

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

  • Recepty.cz
  • Hermelín v bramboráku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact