daj 2-3 lyžice strúhanky a nemusíš sa trápiť s chlebovou kôrkou :-)
Tento recept som robila už 2x, je vynikajúci. Jeho chuť sa na nič nepodobá, je to unikát :-) Prvýkrát som nedala šľahačku, teraz som dala pol kelímku na zjemnenie, keďže chuť bola veľmi intenzívna. Namiesto chlebovej kôrky som dala 2-3 lyžice strúhanky. Zemiak ani múku som nedávala, guláš už bol dosť hustý so strúhankou. Chuť skvelá, fantastická, mám ho medzi svojimi obľúbenými receptami, určite ho zopakujem. Podávala som ho s tarhoňou :-P
:-(
Běž do háje, tenhle blevajz silně odpovídá kořalovi a vlastizrádci Vendelínovi Veškrnovi. Jdu blejt, velebnosti. :-( :-( :-(
Môže to byť chutné? Netuším, za ten zoznam surovín by som vysolil také peniaze, že by sa mi ten pokus s neistým výsledkom pravdepodobne neoplatil. A hlavne, že medzi surovinami je aj soľ, ale v postupe sa nepoužije resp. nie je spomenuté, kedy jedlo treba osoliť. Keď to Hejma varil u Babicu, tiež ten guláš vôbec nesolil, ale kam sa potom podelo známe "bez soli to nejde"? :-)
Nejdřív měř, potom řež! Tím myslím nejdřív zkus uvařit a potom suď, takhle je to o ničem! Kdo je zvyklý vařit jen jednoduchá jídla typu knedlo zelo nebo řízek se salátem, nemůže tenhle rafinovaný pokrm ocenit a už vůbec ne podle receptu!! :-\
Podle receptu mám pocit, že pan Havel nevařil jídlo, ale zbraň hromadného ničení. Nebo se holt jen nechal inspirovat pejskem a kočičkou když vařili dort..
Napadlo vás někoho, že je to opravdu tak akorát na rychlé vyprázdnění střev??
Už dlouho jsem se na něj chystala, včera konečně vyzkoušela s drobnými úpravami. Místo hovězího jsem použila libové vepřové plecko, zapomněla na jalovec. Dodržela jsem odležení a šlehačku lehce ušlehanou přidala až druhý den. Bylo to fakt vynikající. Guláš to sice není, je to spíš něco k bourgignonu, ale výborné. Jen velmi opatrně s citronovou kůrou, jak již tady bylo zmíněno. Rozohodně doporučuji a hodnotím 1. Díky za recept.
Je opravdu uzasny..zase neco jineho.Jen pozor s tou citroovou kurou.Varila jsem ho s laskou pro sveho Mazlika :-)
Udělali jsme ho přesně podle návodu, nechali den rozležet...Z té směsice chutí jsme v rozpacích, do guláše to má opravdu daleko, spíš k té svíčkové. Pochutnali jsme si, to jo, ale osobně bych do toho nedala příště tolik nastrouhané kůry, ta přebila chuť ostatních surovin. Jinak hodnítím jako zajímavé jídlo ;-)
Když jsme měli v sobotu k obědu,ptali se mě doma co prý že to je?Řekla jsem že,, HAVLÁK,,protože ke guláši to má daleko a ke svíčkové taky.Ale můžu říct,že jedlé to teda bylo!Měli jsme jen s domácím chlebem,a tu šlehačku jsem nalila neušlehanou.Dělala jsem z poloviční dávky,protože jsem se bála výsledku a nakonec mě to mrzelo,protože bych ráda ochutnala jaký je po rozležení(smůla).
Tento guláš je vynikajúci. Recept mám asi 5 rokov od švragrinej z Týnca nad Sáz.. Tam som ho jedla prvý krát. Môžem doporučiť.
Vypadá to vážně jako od pejska a kočičky.Že bych zaexperimentovala?Ingredience nevypadají špatně-jen ta kombinace?!Ale řízek s knedlíkem a zelím jsme už taky vyzkoušeli,a špatné to nebylo!
Vyzkoušel jsem na dávce pro 19 lidí. Mělo to úspěch, je to dobré, ale guláš to rozhodně není. Trochu bych zpochybnil tu šlehačku na závěr -udělala z toho opravdu svíčkovou.
nedalo se to jíst !!!
vařil jsem ho.Je to vynikající chutově vyzrálé řekl bych že tu existuje podobnoost se svíčkovou....
Děkuji milé dámy za radu. Až vyzkouším, dám vědět.
Milá jmenovkyně, je to opravdu jenom z jednoho krajíce.
To by bylo trochu moc :o)Je myšleno z jednoho krajíce...Recept stojí za vyzkoušení!
Mohla bych poprosit o přiblížení pojmu 1 chlebová kůrka? Já to pochopila jako kůrka z jednoho celého bochníku chleba. Je to správně? Vypadá to dobře a určitě vyzkouším.
Já mám tento recept už dva roky od tchýně a patří k mým nejoblíbenějším. Je to super !!!! Dělám i pro vzácné návštěvy. Určitě vyzkoušejte!
Gulas vypada rozhodne zajimave, dekuji za recept.
Myslím, že jsem ho kdysi opsala z jednoho z prvních exemplářů časopisu Novy, už nevím jak se jmenoval. Vyzkoušela jsem ho už několikrát a rozhodně nelituju.
Tenhle recept mám vystřižený z nějakého časopisu a od té doby se chystám, že ho zkusím. Díky za připomenutí.