• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Havlův burgundský guláš
Napište svůj komentář k receptu

Havlův burgundský guláš

autor: Di
0.0
moje hodnoceni
2.8
hodnotilo: 107
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Havlův burgundský guláš
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg hovězí kližka
    • 250
      g uzený bůček
    • 1
      klobása (Třeba ostravská)
    • 1
      kg cibule
    • červené víno
    • 1
      balení šlehačka
    • 1
      ks chlebová kůrka
    • 1
      ks brambory Menší
    • 1
      lžička hladká mouka
    • mrkev Větší
    • celer Trochu
    • petržel Trochu
    • paprika - sladká
    • pálivá paprika
    • pepř drcený
    • jalovec
    • majoránka
    • citronová kůra Nastrouhaná
    • 1
      lžička kečup - jemný
    • 1
      lžíce rybízový kompot
    • slunečnicový olej
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Bůček nakrájíme na drobné kostičky a prudce je osmažíme, až vzniknou hnědé škvarečky. Na tomto základu nechám zesklovatět kostičky cibule, na niž opečeme kostky masa. Podlijeme červeným vínem (v žádném případě ne vodou) a pomalu dusíme do změknutí masa. 10 minut před koncem přihodíme 1 nakrájenou chlebovou kůrku, nastrouhanou bramboru, na kolečka nakrájenou klobásu a zahustíme lžičkou mouky.
2
Mezitím si připravíme směs na ochucení: na oleji podusíme nadrobno nastrouhanou kořenovou zeleninu. Po změknutí přidáme hodně sladké papriky a případně také drcenou papričku, drcený pepř a jalovec, majoránku, rybízový džem, kečup a dost nastrouhané citronové kůry. Ještě chvíli smažíme, poté vhodíme k masu a prudce 2 minuty povaříme. Necháme vychladnout do druhého dne. Pak přimícháme ušlehanou šlehačku a ohřejeme.
3
Vypadá to jako guláš pejska a kočičky. Výsledek, náležitě rozležený, je ovšem famózní. Jako příloha stačí dobrý chléb a samozřejmě sklenka vína, nejlépe červeného. Tento guláš prý vařil Václav Havel ještě jako prezident svým hostům při oslavě kulatých narozenin.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Bramborový guláš

Bramborový guláš

Hovězí zázvorový guláš

Hovězí zázvorový guláš

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • julka | 13. 1. 2017 12:37

    daj 2-3 lyžice strúhanky a nemusíš sa trápiť s chlebovou kôrkou :-)

  • julka | 13. 1. 2017 12:35

    Tento recept som robila už 2x, je vynikajúci. Jeho chuť sa na nič nepodobá, je to unikát :-) Prvýkrát som nedala šľahačku, teraz som dala pol kelímku na zjemnenie, keďže chuť bola veľmi intenzívna. Namiesto chlebovej kôrky som dala 2-3 lyžice strúhanky. Zemiak ani múku som nedávala, guláš už bol dosť hustý so strúhankou. Chuť skvelá, fantastická, mám ho medzi svojimi obľúbenými receptami, určite ho zopakujem. Podávala som ho s tarhoňou :-P

  • mirek | 7. 6. 2014 15:15

    :-(

  • Gaius Julius Caesar | 20. 5. 2014 15:51

    Běž do háje, tenhle blevajz silně odpovídá kořalovi a vlastizrádci Vendelínovi Veškrnovi. Jdu blejt, velebnosti. :-( :-( :-(

  • Ferdish | 29. 11. 2013 13:29

    Môže to byť chutné? Netuším, za ten zoznam surovín by som vysolil také peniaze, že by sa mi ten pokus s neistým výsledkom pravdepodobne neoplatil. A hlavne, že medzi surovinami je aj soľ, ale v postupe sa nepoužije resp. nie je spomenuté, kedy jedlo treba osoliť. Keď to Hejma varil u Babicu, tiež ten guláš vôbec nesolil, ale kam sa potom podelo známe "bez soli to nejde"? :-)

  • Di | 22. 9. 2013 08:31

    Nejdřív měř, potom řež! Tím myslím nejdřív zkus uvařit a potom suď, takhle je to o ničem! Kdo je zvyklý vařit jen jednoduchá jídla typu knedlo zelo nebo řízek se salátem, nemůže tenhle rafinovaný pokrm ocenit a už vůbec ne podle receptu!! :-\

  • libereckepodsveti | 11. 9. 2013 15:53

    Podle receptu mám pocit, že pan Havel nevařil jídlo, ale zbraň hromadného ničení. Nebo se holt jen nechal inspirovat pejskem a kočičkou když vařili dort..

  • Mike | 13. 6. 2013 17:09

    Napadlo vás někoho, že je to opravdu tak akorát na rychlé vyprázdnění střev??

  • Berýšek | 18. 7. 2012 16:03

    Už dlouho jsem se na něj chystala, včera konečně vyzkoušela s drobnými úpravami. Místo hovězího jsem použila libové vepřové plecko, zapomněla na jalovec. Dodržela jsem odležení a šlehačku lehce ušlehanou přidala až druhý den. Bylo to fakt vynikající. Guláš to sice není, je to spíš něco k bourgignonu, ale výborné. Jen velmi opatrně s citronovou kůrou, jak již tady bylo zmíněno. Rozohodně doporučuji a hodnotím 1. Díky za recept.

  • Jana Votockova,Rokytnice n. J. | 30. 5. 2012 16:52

    Je opravdu uzasny..zase neco jineho.Jen pozor s tou citroovou kurou.Varila jsem ho s laskou pro sveho Mazlika :-)

  • Linda H. | 29. 12. 2010 13:41

    Udělali jsme ho přesně podle návodu, nechali den rozležet...Z té směsice chutí jsme v rozpacích, do guláše to má opravdu daleko, spíš k té svíčkové. Pochutnali jsme si, to jo, ale osobně bych do toho nedala příště tolik nastrouhané kůry, ta přebila chuť ostatních surovin. Jinak hodnítím jako zajímavé jídlo ;-)

  • marie nezlakova | 15. 3. 2009 15:53

    Když jsme měli v sobotu k obědu,ptali se mě doma co prý že to je?Řekla jsem že,, HAVLÁK,,protože ke guláši to má daleko a ke svíčkové taky.Ale můžu říct,že jedlé to teda bylo!Měli jsme jen s domácím chlebem,a tu šlehačku jsem nalila neušlehanou.Dělala jsem z poloviční dávky,protože jsem se bála výsledku a nakonec mě to mrzelo,protože bych ráda ochutnala jaký je po rozležení(smůla).

  • Klára Keselyova | 13. 3. 2009 11:36

    Tento guláš je vynikajúci. Recept mám asi 5 rokov od švragrinej z Týnca nad Sáz.. Tam som ho jedla prvý krát. Môžem doporučiť.

  • marie nezlakova | 13. 3. 2009 09:10

    Vypadá to vážně jako od pejska a kočičky.Že bych zaexperimentovala?Ingredience nevypadají špatně-jen ta kombinace?!Ale řízek s knedlíkem a zelím jsme už taky vyzkoušeli,a špatné to nebylo!

  • Honza | 22. 8. 2007 23:54

    Vyzkoušel jsem na dávce pro 19 lidí. Mělo to úspěch, je to dobré, ale guláš to rozhodně není. Trochu bych zpochybnil tu šlehačku na závěr -udělala z toho opravdu svíčkovou.

  • Petr | 30. 12. 2006 17:58

    nedalo se to jíst !!!

  • Zdenek Hamšík | 9. 10. 2006 10:12

    vařil jsem ho.Je to vynikající chutově vyzrálé řekl bych že tu existuje podobnoost se svíčkovou....

  • Dana | 6. 9. 2006 09:58

    Děkuji milé dámy za radu. Až vyzkouším, dám vědět.

  • Di | 5. 9. 2006 15:45

    Milá jmenovkyně, je to opravdu jenom z jednoho krajíce.

  • Alena Hanusová | 5. 9. 2006 14:53

    To by bylo trochu moc :o)Je myšleno z jednoho krajíce...Recept stojí za vyzkoušení!

  • Dana | 5. 9. 2006 13:56

    Mohla bych poprosit o přiblížení pojmu 1 chlebová kůrka? Já to pochopila jako kůrka z jednoho celého bochníku chleba. Je to správně? Vypadá to dobře a určitě vyzkouším.

  • Alena Hanusová | 4. 9. 2006 18:08

    Já mám tento recept už dva roky od tchýně a patří k mým nejoblíbenějším. Je to super !!!! Dělám i pro vzácné návštěvy. Určitě vyzkoušejte!

  • Airan | 4. 9. 2006 16:21

    Gulas vypada rozhodne zajimave, dekuji za recept.

  • Di | 4. 9. 2006 13:55

    Myslím, že jsem ho kdysi opsala z jednoho z prvních exemplářů časopisu Novy, už nevím jak se jmenoval. Vyzkoušela jsem ho už několikrát a rozhodně nelituju.

  • Jaroslava Oumarová | 4. 9. 2006 12:29

    Tenhle recept mám vystřižený z nějakého časopisu a od té doby se chystám, že ho zkusím. Díky za připomenutí.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí Uzeniny & mleté maso
Maso Hovězí Uzeniny Oběd Večeře Smažení Dušení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Celer Červené víno Chlebová kůrka Cibule Citronová kůra Hladká mouka Hovězí kližka Jalovec Kečup - jemný Klobása Majoránka Mrkev Pálivá paprika Paprika - sladká Pepř drcený Petržel Rybízový kompot Šlehačka Slunečnicový olej Sůl Uzený bůček
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hummus

Hummus

Zeleninová polévka s klobásou

Zeleninová polévka s klobásou

Chlebové bramboráky

Chlebové bramboráky

Borůvkový koláč s krémem z bílé čokolády

Borůvkový koláč s krémem z bílé…

Houbová staročeská pečínka s bramborem

Houbová staročeská pečínka s bramborem

Brokolicová polévka se sýrem a máslovými krutony

Brokolicová polévka se sýrem a…

Nádivkové muffiny

Nádivkové muffiny

Pórková polévka se slaninou I.

Pórková polévka se slaninou I.

Valašský Frgál

Valašský Frgál

Doporučujeme

25 minut
Topinky s pestem, rajčaty a mozzarellou

Topinky s pestem, rajčaty a…

35 minut
Meruňkovo-angreštová marmeláda

Meruňkovo-angreštová marmeláda

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

45 minut
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

15 minut
Chalupářské poháry

Chalupářské poháry

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

43
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
24
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Špenátový kuskus
Špenátový kuskus
23
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…
22
Kančí guláš - staročeský
Kančí guláš - staročeský

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu, pecky rozhodně nepatří do koše. Víme, co s nimi!
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu…
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka si techniku zdobení vymyslela úplně sama!
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka…
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog prozradil, co to vypovídá o vaší osobnosti
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog…
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
AHA.cz Dcera Munzarové o pozůstalosti po Hlaváčové: A seš si jistá, babi?

Dcera Munzarové o pozůstalosti po Hlaváčové: A seš si jistá, babi?

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Blesk pro ženy Jak navlnit vlasy bez kulmy? Pomůže ponožka, cedník i pásek od županu

Jak navlnit vlasy bez kulmy? Pomůže ponožka, cedník i pásek od županu

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz Jana Boušková (70) po zranění a operaci páteře: Učí se znovu chodit! Pod dohledem manžela Vydry

Jana Boušková (70) po zranění a operaci páteře: Učí se znovu chodit! Pod dohledem manžela Vydry

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Blesk Horoskopy Tarotskop na červenec pro všechna znamení: Berani zažijí pohromu, Lvi si užijí skvělý sex, Vodnáři musí ubrat

Tarotskop na červenec pro všechna znamení: Berani zažijí pohromu, Lvi si užijí skvělý sex, Vodnáři musí ubrat

Další doporučené recepty:

Havajské kuře huli huli
Havajské kuře huli huli
Havajský salát
Havajský salát
Havířská česnečka
Havířská česnečka
Hazelnut hurricane
Hazelnut hurricane
Hedvábná kukuřičná kaše (polenta, mămăligă), základní recept
Hedvábná kukuřičná kaše (polenta,…
Helča kuře
Helča kuře
  • Recepty.cz
  • Havlův burgundský guláš
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact