Ze 120 g másla, 200 g mouky, soli, cukru, mléka a droždí vypracujeme těsto. Dobře vypracované dáme do utěrky namočené ve studené vodě, zavážeme a zavěsíme na vařečku do hrnce naplněného studenou vodou. Necháme kynout asi 3 hodiny (vykynuté těsto vyplave, proto tomuto těstu se říká "vyskoč z vody"). Těsto vyjmeme na dobře pomoučenou desku a v mouce ho vypracujeme, aby se nelepilo. Rozválíme na sílu malíčku, vykrajujeme malé obdélníčky, které z každé strany nařežeme. Do středu uděláme dírku, dáme do ní kousek marmelády, potřeme rozpuštěným máslem nebo olejem, posypeme sekanými mandlemi a prudce pečeme. Ještě horké obalíme ve vanilkovém cukru.
Podělte se s přáteli o recept
Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Tereza Jarčušková
|25. 11. 2005 12:14
Treba použiť marmeládu alebo lekvár, ktorý sa nerozteká, ale je hustý. Teda nie napr. ríbezľový.
Anonym
|17. 11. 2005 13:36
Cez dierku by marmelada vytiekla. Nemá tam byť iba jamka?