Milujete bramboráky? Pak musíte vyzkoušet has brown. Tyto skvělé placky vytvoříte z pouhých dvou surovin. Postačí vám brambory a cibule. Báječně se hodí jako příloha k masu, ale vychutnáte si je i samostatně.
Velké brambory typu B nebo C oloupejte, dejte vařit vodu do hrnce, osolte ji a vložte do ní brambory na 5–6 minut podle velikosti, aby se lehce předvařily.
Pak je vyjměte a nechte zcela zchladnout, ideálně je můžete navíc vychladit. Oloupejte si cibuli a nastrouhejte ji nahrubo, stejně jako vychladlé brambory. Osolte, opepřete, promíchejte.
Do pánve nalijte oleje aspoň do půl centimetru výšky. Z jednoho bramboru se vám podaří vytvořit přibližně 2 placky. Poté pozvolna smažte přibližně 2 minuty z každé strany.