• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Harlekýnská veka dle p. Sandtnerové
Napište svůj komentář k receptu

Harlekýnská veka dle p. Sandtnerové

autor: Simča S.
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 18
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Harlekýnská veka dle p. Sandtnerové
Nahrát fotku
 

Suroviny

5 porce
    • 1
      veka
    • sardelová pasta 2-3
    • 200
      g máslo
    • 150
      g šunka
    • 50
      g uherský salám
    • 150
      g uzený jazyk
    • 2
      ks vejce
    • nakládané okurky 2-3
    • 50
      g kapary
    • pistácie
    • 20
      g ementál

Postup přípravy receptu

1
Veku rozkrojíme podélně a vydlabeme střídku. Veku vymažeme sardelovým máslem (umíchá se z másla a sardelové pasty). Do zbylého sardelového másla přidáme nahrubo strouhaný sýr, na drobné kostičky nakrájenou šunku, uherský salám, vařený a oloupaný uzený jazyk, vařená vejce, kyselé okurky, sekané kapary a pistáci. Poloviny vymazané veky naplníme nádivkou (doporučuji lehce - tak 2 mm nad okraj) a pak spojíme veku k sobě a zabalíme do papíru a povážeme motouzem (já používám alobal). Necháme v chladnu (dnes v paneláku asi v lednici) uležet do druhého dne. Krájíme na cca 1 cm silné plátky a podáváme.
2
Tento recept je opsán ze 70. vydání knihy "Kniha rozpočtů a kuchařských předpisů" paní Marie Janků - Sandtnerové z roku 1990. Když nevím kudy kam, tady mne vždy zachrání :o))).
3
Přiznám se v zájmu šetření naší kapsy dávám místo uherského salámu 1 nožku pikantní (např. Zámecké) klobásy a místo Ementálu obyč. Eidam. Navíc jsem oproti orginálu vynechala 100 g telecího masa, které paní Sandtnerová udusila na másle a usekané do nápmně přidávala.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Plněná veka II.

Plněná veka II.

Domácí veka

Domácí veka

Zapečená veka

Zapečená veka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Pazderová | 25. 2. 2012 16:38

    S víceméně stejnou náplní to byla lahůůůůůdka <3 <3 <:-) , jen se nesmí nechat dlouho, aby nebyla moc mokrá bageta nebo dělat z pravé veky.

  • LiliRipp | 15. 4. 2011 11:51

    Dělám obdobně a vždy chutná.

  • marie nezlakova | 10. 9. 2009 18:34

    Fantazie!!!1*.Také jsem připravovala ještě jiné,s různými obměnami.

  • Oldřich Gargulák | 7. 9. 2008 21:30

    Věděl jsem že to nevydržím do Silvestra!!! Plnil jsem rohlíky, měly úspěch. Jeden jsem prohnal mrazákem, potom 2minuty při 120st.C (křupavý obal)-takže problém přepadových návštěv vyřešen. Čím větší kusy barevných složek, tím pěknější. ... Část másla jsem nahradil Apetittem, ale pořád se mi plnka zdá moc tučná. V rohlíku to bylo ještě únosné, ale ve vece jí bude více, tak nevím...? Příště zkusím veku-nastavit střídkou podle Danky. Ta mě inspirovala dát do středu veky rohlík, nebo žeby Harlekýnský rohlík? Vyzkoušíme-uvidíme.

  • Oldřich Gargulák | 27. 8. 2008 00:01

    Máte problémy s plněním rohlíků? Zkuste je rozkrojit podélně shora dolů, ale nedokrojit až na podložku. ... Nelíbí se vám mozaika na řezu? Co jde (uzeniny, okurky, sýr) nakrájejte na hranolky a můžete si vyskládat třeba Mikimause nebo toho přitroublého medvěda. Použijete-li párčičky a syrečkové tyčinky můžete si vyskládat krásné voňavé kytinky ...

  • Oldřich Gargulák | 27. 8. 2008 00:00

    Měl jsem za to, že Sandtnerku(1939) mám v malíčku, ale toto mi ušlo (možná proto že je uvedeno jako "Harlekýnský chlebíček". Takže vřelé díky, jen co si dám další AD tak na Silvestra omráčím přátele...

  • Danka Snášelová | 26. 4. 2008 21:00

    Na manželove narozky (tzv.panskou jízdu) jsem plnila menší bagetky, vícezrnné i obyčejné rohlíky sýrovou plnkou (pomazánkové máslo, měkký i tvrdý sýr, salám, skoro celá sklínka křenexu, červená paprika, pažítka a vydlabaná střídka). Výsledek - všichni chválili, obdivovali. Na talířkách manžel z nakrájených rohlíků a bagetek dělal pyramídy. Jak popisuje Marsí, rohlíky jdou krásně vařečkou vydlabat. Jenom konce musíte pochopitelně odkrojit a pak střídku koncem vařečky vytlačovat ven. Náplň doporučuji hutnější a barevnou. Jednou jsem rohlíky plnila vlašákem a nedaly se krájet. Rohlík byl od majonézy navhlý a náplň z něho vytékala ven. Se sýrovou pikantní pomazánkou to bylo v pohodě. Náplň držela pohromadě.Doporučuji krájet dlouhým zoubkovatým nožem. Simčo, dík za inspiraci a dávám 1.

  • Jana Nováková | 28. 2. 2008 19:29

    Mně se to právě naopak i vzhledově velmi líbí. Když se to umí dobře udělat, dát dobrá, pestrobarevná náplň, tak je to super. Moje kamarádka plní veky na několik způsobů a je to fakt bomba.

  • Zdena z JM | 28. 2. 2008 09:24

    Takto upravenou veku znám již spoustu let.Recept jsem získala od své švagrové.Také jsem zkoušela jen jednou a nijak nás to nenadchlo.Chuťově dobré (záleží samozřejmě na náplni), ale vzhledově nevýrazné.Jako pohoštění pro návštěvy nic moc.

  • Andra | 28. 2. 2008 09:10

    Mna to nejak zvlast neoslovilo. Skusila som urobit raz a stacilo. Myslim si, ze syrove rolady su na chut i vzhladovo zaujimavejsie.

  • Lída | 27. 2. 2008 18:44

    Tuto dobrotu dělám snad od té doby co Simča recept vložila a s úspěchem u mého syna a mladší dcery.Ti ze všech dobrot vybírají vždy tedy i na velikonoce jen slané dobroty.Teď si budu vždy představovat Marsí jak cpe ty rohlíky :-))Moc by mě zajímalo co podává na velkonoce anomym ???

  • Simča Sládková | 27. 2. 2008 09:10

    Anonyme - to jsem nepochopila, proč by to nikdo neocenil.... Jako že to není tak dobré, jako jiné velikonoční dobroty? Nebo že je tolik dobrot, že to zanikne?

  • Marsí | 27. 2. 2008 09:02

    Lidko..zkus takové ty krátké bagetky a nebo velké celozrnné rohlíky, s těmi je to taky moc dobré..:-)) milý Anonyme..nemyslím, že by to byl špatný nápad udělat to na velikonoce, že to nikdo neocení..naopak, něco malého,slaného si myslím, že každému pojede více než zákusky, koláče a pod...:-)to je zase moje zkušenost..:-)

  • Anonym | 26. 2. 2008 23:22

    na velikonoce radsi nezkouset , nikdo to neoceni :D

  • Anonym | 26. 2. 2008 23:22

    na velikonoce radsi nezkouset , nikdo to neoceni :D

  • Lída | 26. 2. 2008 20:08

    Marsí dost dobře si tě dovedu představit :-))) Ale v každém případě vyzkouším na velikonoce, chtělo by to tlusté rohlíky.Tak ahoj děkuji za radu.

  • Marsí | 26. 2. 2008 13:30

    Janko Kutačová, bagetky jsou taky super....LUDMILKO...ty rohlíky proháním vařečkou, kdyby jsi mně viděla, nasmála by jsi se..:-)) ono to vypadá, že to nejde naplnit, ale jde, normálně co nejmenší kávovou lžičkou(ne všechny jsou stejné) to tam láduju co se do toho vejde, ono se to tam napasuje samo a dělám to z jedné i z druhé strany. Taky to jde (pokud náplň není příliš hustá) dát to do cukrářského pytlíku se špičkou a nastříkat to tam jednou i druhou stranou..:-)

  • Kejty | 26. 2. 2008 09:10

    Také plním rohlíky, podélně je rozkrojím, vydlabu střed, do kažké půlky dám tolik náplně, aby nepřesehovala kraje rohlíku a slepím. Potom zabalím do potravinové fólie a dám na několik hodin do lednice.

  • Ludmila Krutská | 25. 2. 2008 20:50

    Marsí můžeš mi napsat jak plníš ty rohlíky ? Musí to vypadat úžasně, vydlabat to ještě beru, ale jak tam nacpu tu náplň, to fakt nevím.Lída

  • Jana Kutačová | 25. 2. 2008 18:54

    Marsí..Teď jsem měla narozeniny a použila jsem skoro tu samou náplň.Nebyly veky,tak jsem koupila bagety a naplnila sýrovosalámovou pomazánkou.Pro barvu jsem dala kapii a hrášek.Moc dobré a menší do ruky.o)

  • michal najbrt | 25. 2. 2008 18:45

    Tuhle veku miluju, je super! A umím ji sám heč!! .-))

  • Jana N. | 25. 2. 2008 18:39

    No jestli spíš J. P. nemá problém s ručičkama :-) Je to velká dobrota. Akorát někdy nedávám sardel, kapary, pistácie a dělám to trošku obyčejnější. Ale chutné a pěkné vzhledově je to vždy :-) I když to udělá má jedenáctiletá dcera :-)

  • Marsí | 25. 2. 2008 10:32

    J.P...pokud Vám nechutnalo, klidně zkuste veku naplnit něčím jiným. Já takto plním rohlíky, pravda je to trochu pracnější, ale jako jednohubky vypadají krásně, Dělám sýrovou plnku- měkký sýr,strouhaný tvrdý sýr, máslo, trochu pomazánkového másla, šunku, stroužek česneku a červenou papriku pokrájenou na drobno, může se přidat i pro barvu nakrájená pažitka, pak to oku lahodí i dobře chutná. A opravdu je dobré krájet to pořádně ostrým nožem a nejlépe pilkovým, jak už tady bylo psáno.

  • berča | 25. 2. 2008 09:46

    Tuto veku připravuji také, naplnit se může čímkoliv a je to výborná věc, protože si ji můžete připravit předem a když přijde návštěva pouze nakrájíte a je hotovo. Každý chvilku kouká, jestli nepodávám suchou veku, ale pak jsou překvapení. Většinou má úspěch.

  • J. P. | 24. 2. 2008 19:58

    Nám to nechutnalo,drolilo se to a ani to pěkně nevypadá.

  • mery | 25. 9. 2007 10:56

    Veku jsem naplnila podle Gábiny, docela rychlo zmizela, skvělá.

  • Simča Sládková | 19. 3. 2007 12:15

    Ivano, moc se omlouvám, nějak jsem přehlídla dotaz. A současně děkuji Paulovi, jehož odpověď mne upozornila, že jsem asi něco přehlédla.... Jinak já měla vždy kapary v slaném nálevu, ale pokud upravíte ty v octě tak jak píše Paul, určitě se mohou použít také.

  • Paul Peshmerga | 18. 3. 2007 16:57

    Kapary v jakémkoliv nálevu vyndáte ze skleničky, dáte do studené vody na 10-15 minut a jak vinný ocet tak slaný nálev se vylouží. Vyndat ze studené vody, dát na malé sítko a přejít ještě pod studenou vodou. Pak nakrájet a použít podle receptu.

  • Hospodyňka | 24. 11. 2006 13:56

    Byla výborná, sardelové máslo tomu dodá ty správné grády! Z uzenin jsem dala jenom jeden druh salámu a máslo nastavila pomazánkovým máslem a taveným sýrem. Všechno pěkně drželo pohromadě a chutnalo bezvadně, no prostě jsem zkusila něco nového, co se osvědčilo!

  • Simča Sládková | 29. 10. 2006 19:52

    Nějak jsem s tím neměla problém (viz foto), použila jsem pilkový nůž, takže jsem na veku nepotřebovala tlačit, ale "pilovala" jsem sem-tam. Pokud si pamatuji, tak jsem si veku položila na prkenko tak, že řez vekou byl svisle a pak jsem krájela - s vylézáním náplně nebyl problém. Přeji pevné nervy a dobrou chuť....

  • Anonym | 29. 10. 2006 18:24

    Docela by mě zajímalo, jakým způsobem veku, či rohlíky krájíte. Dělala jsem to minulý týden pro přátele, kteří přišli na oslavu mého svátku a myslela jse, že to všechno hodím do koše. vydlabat a naplnit to šlo skvěle, pak jsem to na 3 hodiny zabalila do alobalu a když jsem to chtěla rozkrájet byla to naprostá katastrofa. Náplň byla všude , jen ne ve vece

  • Simča Sládková | 29. 10. 2006 12:01

    Já jsem měla kapary ve slaném nálevu, nevím, zda ty v octě nejsou moc kyselé. Když tak je možná opláchnout? Nevím, nemám s nimi zkušenost....Omlouvám se za opožděnou odpověď, byla jsem týden v nemocnici :-(

  • Gábina Houšková | 23. 10. 2006 12:33

    já jsem veku vydlabala vcelku, do náplně jsem přidala pomazánkové máslo, 2 vejce natvrdo, Herkules na kostičky, kapii, křen a vydlabanou střídku nakrájenou na malé kousky. Pak jsem veku naplnila a druhý den jsme jí celou slupli. Bylo to moc dobré a vypadalo to také velmi hezky na řezu.

  • Berča | 23. 10. 2006 09:07

    Takto vydlabanou veku plním různými pomazánkami, přidávám různou zeleninu a bylinky. Je to výborné pohoštění, hlavně se připraví den předem a když přijde návštěva jen se nakrájí a je hotovo. Zkoušela jsem i s rohlíky a měli jsem pěkné netradiční jednohubky.

  • Ivana Přikrylová | 20. 10. 2006 10:35

    Jaké používáte kapary? Já jsem sehnala jen kapary ve vinném octu, nebo mají být ve slaném nálevu? Díky

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky
Chuťovky Slané Narozeniny Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Ementál Kapary Máslo Nakládané okurky Pistácie Sardelová pasta Šunka Uherský salám Uzený jazyk Vejce Veka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ořechové pusinky

Ořechové pusinky

Nejjednodušší panenka

Nejjednodušší panenka

Máslová bábovka

Máslová bábovka

Boloňské špagety a la Krupi

Boloňské špagety a la Krupi

Třešňový závin

Třešňový závin

Pečené plněné papriky III.

Pečené plněné papriky III.

(nejen) Jablkovo - vločkový koláč

(nejen) Jablkovo - vločkový koláč

Čokoládový koláč s blumami

Čokoládový koláč s blumami

Pečený květák s kari

Pečený květák s kari

Doporučujeme

110 minut
Boloňské špagety

Boloňské špagety

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

29
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
28
Mrkvová bábovka
Mrkvová bábovka
27
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
26
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …
25
Dýňová tortila
Dýňová tortila

Zajímavé články

Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii,…
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto jídlech se bude rodina olizovat až za ušima
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto…
AHA.cz Katy Perry a Orlando Bloom po rozchodu: Rodinná dovolená!

Katy Perry a Orlando Bloom po rozchodu: Rodinná dovolená!

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Jitka Čvančarová ve Varech: Jaké róby vynesla v minulých letech? Tyhle šokovaly i sklízely obdiv!

Jitka Čvančarová ve Varech: Jaké róby vynesla v minulých letech? Tyhle šokovaly i sklízely obdiv!

Ženy.cz Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Blesk.cz Vignerová o boji s alkoholem: Jedna sklenička mi nikdy nestačila!

Vignerová o boji s alkoholem: Jedna sklenička mi nikdy nestačila!

SportRevue.cz FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

Další doporučené recepty:

Hanojská rybka s koprem a arašídovou omáčkou
Hanojská rybka s koprem a arašídovou…
Harissa pasta
Harissa pasta
Harlekýn
Harlekýn
Harlekýnský chlebíček
Harlekýnský chlebíček
Has brown ze strouhaných brambor
Has brown ze strouhaných brambor
Hasenöhrl (zaječí uši)
Hasenöhrl (zaječí uši)
  • Recepty.cz
  • Harlekýnská veka dle p. Sandtnerové
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact