• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Harlekýnka
Napište svůj komentář k receptu

Harlekýnka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Harlekýnka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto:
    • 4
      ks vejce
    • 4
      lžíce moučkový cukr
    • 100
      ml rostlinný olej
    • 2,50
      lžíce polohrubá mouka
    • 3
      lžíce kakao
  • 1. Náplň:
    • 200
      ml mléko
    • 125
      g máslo
    • 70
      g hořká čokoláda
  • 2. Náplň:
    • 200
      ml mléko
    • 125
      g omega
    • 50
      g hera
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      lžíce cukr krystal
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      ks hnědý rum na dortový korpus (není to nutné, dle chuti)
    • 70
      g hořká čokoláda , která se nastrouhá na dort

Postup přípravy receptu

1
Těsto: vyšleháme vejce s cukrem, postupně přidáváme olej, pak vmícháme mouku s kakaem a nakonec tuhý sníh z bílků. Pečeme ve vyhřáté troubě v dortové formě vymazané tukem (nejlépe sádlo) a vysypané hrubou moukou.
2
1.Náplň: na páře rozpustíme v mléku máslo (Heru) a čokoládu. Když je směs rozpuštěná, odstavíme a necháme ji vystydnout. Poté nalijeme do mixéru a mixujeme asi 3-4 min. na nejvyšších obrátkách. Umixovanou směs uložíme do ledničky najméně na 6 hodin, nejlépe však přes noc. Po vyjmutí z lednice nápň vyšleháme (nejlépe el. šlehačem) do hustého šlehačkového krému.(Vznikne nám tzv. "pařížská šlehačka")
3
2.Náplň: na páře v mléce rozpustíme: Lukanu, Heru, vanilkový cukr a krystalový cukr. Když je směs rozpuštěná, odstavíme jí z ohně a necháme vystydnout. Vystydlou směs pak vlijeme do mixéru, přidáme žloutek a mixujeme na nejvyšší rychlosti min. 3 minuty. Umixovanou náplň odložíme do ledničky min. na 6 hodin, nejlépe však přes noc. Po vyjmutí z lednice tuto nápň vyšleháme do hustého šlehačkového krému.
4
Vychladlý dortový korpus (nepůlíme jej) pokameme rumem a navrstvíme na něj 1. náplň ("pařížskou šlehačku"). Na první náplň pak navrstvíme Náplň č. 2 (bílou "šlehačku"). Na vrch dortu nastruháme hustě čokoládu. Necháme chvíli ztuhnout v ledničce.
5
Poznámka: na tento dort je (rovněž, jako v příp. medových krémešů slavnostních) nejlépe připravit náplně den dopředu. Jde o vysoký moučník se dvěma krémy, které mají chuť pařížské a bílé šlehačky bez toho, že by jsme šlehačku použili. Velice důležité je dobře rozmixovat vychladlý krém před jeho uložením do ledničky = pozor, nepoužíváme šlehač. Ten použijeme až na vyšlehání v konečné úpravě "šlehačky". Tyto vařené šlehačkové náplně skýtají výhodu v pevnější konzistenci a delší vláčnosti krémů. Osobně jej do dortové formy dělám zřídka...častěji tenhle dort připravuji z dvojité dávky na plech jako řezy (pak se krájí na kostky, asi 4x4cm), protože jako dortu ho bylo málo.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zdeňka | 16. 5. 2006 19:50

    V poslední větě je napsáno,že dávka je do dortové formy,na plech musí být dvojitá.

  • beba | 16. 5. 2006 12:53

    Prosím, je to na veľký plech ?

  • Gábina | 16. 5. 2006 09:54

    myslím, že je to hořká čokoláda

  • Lucie | 16. 5. 2006 09:26

    Co je míněno "horkou čokoládou"? Je to čokoláda na vaření, nebo je možno použít jakoukoli mléčnou/hořkou?

  • Johanka K | 5. 9. 2005 10:57

    Ahoj, Leni...som rada, že Vám to chutilo...fantázii a zdobeniu sa pri zdobení medze nekladú...od čokoládových hoblín, strúhanej čokolády, či "písanie" vlažnou polevou...tiež sa dajú dochutiť aj krémy vmiešaním príchute v konečnej fáze, ale to už je trošku iné, než klasický Harlekýn...Pekný deň.J.

  • Anonym | 4. 9. 2005 14:42

    Vyzkoušela jsem Přesně podle receptu.Všem chutnal. Použila jsem na dozdobení vytlačovací zdobítko a nemělo to chybu. Sice trochu pracný (příprava krému dopředu), ale stojí to za to.Lenka

  • Anonym | 3. 9. 2005 16:52

    Dělala jsem přesně podle návodu. Moc dobré. Krémy šly krásně vyšlehat a držely. Když použijete zdobítko, tak to nemá chybu. Lenka

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Pečení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Hera Hnědý rum Hořká čokoláda Kakao Máslo Mléko Moučkový cukr Omega Polohrubá mouka Rostlinný olej Vanilkový cukr Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pečený losos

Pečený losos

Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

Grilované cukety a lilky v olejovo-octové marinádě

Grilované cukety a lilky v olejovo…

Šťavnatý citronový koláč

Šťavnatý citronový koláč

Houskový knedlík

Houskový knedlík

Donuty

Donuty

Nivová pomazánka s mozzarelou

Nivová pomazánka s mozzarelou

Placičky ze zbylé bramborové kaše

Placičky ze zbylé bramborové kaše

Vaječná omeleta s medvědím česnekem

Vaječná omeleta s medvědím česnekem

Doporučujeme

40 minut
Krémová kari polévka s kuřecím masem

Krémová kari polévka s kuřecím masem

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

1696
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
167
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
84
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
76
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
70
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

9 rad, jak se s pomocí jídla zbavit vypouklého břicha. Pozor si dejte i na některé zdravé potraviny!
9 rad, jak se s pomocí jídla zbavit vypouklého…
Netradiční pizzy, které si zamiluje celá rodina
Netradiční pizzy, které si zamiluje celá rodina
Nejlepší jahodové knedlíky: Tvarohové, kynuté, odpalované i bez koulení
Nejlepší jahodové knedlíky: Tvarohové, kynuté,…
Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými uspějete i u dětí
Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými…
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně Zdeňky Mazúrové: 5 receptů, které chutnají naprosto skvěle
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně…
AHA.cz Agáta v slzách u Žilkové: Je to masakr! Včera jsem se zhroutila

Agáta v slzách u Žilkové: Je to masakr! Včera jsem se zhroutila

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Když nestíháte pedikúru: Ultra trendy síťované baleríny vás zachrání!

Když nestíháte pedikúru: Ultra trendy síťované baleríny vás zachrání!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Dcera Juraje Jakubiska (†84) slavila padesátiny: Divoká oslava trvala dva dny!

Dcera Juraje Jakubiska (†84) slavila padesátiny: Divoká oslava trvala dva dny!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Znáte číslo energie vašeho vztahu? Můžete díky tomu zabránit hádkám i rozvodu, slibuje odbornice

Znáte číslo energie vašeho vztahu? Můžete díky tomu zabránit hádkám i rozvodu, slibuje odbornice

  • Recepty.cz
  • Harlekýnka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact