• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Harlekýnka
Napište svůj komentář k receptu

Harlekýnka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Harlekýnka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto:
    • 4
      ks vejce
    • 4
      lžíce moučkový cukr
    • 100
      ml rostlinný olej
    • 2,50
      lžíce polohrubá mouka
    • 3
      lžíce kakao
  • 1. Náplň:
    • 200
      ml mléko
    • 125
      g máslo
    • 70
      g hořká čokoláda
  • 2. Náplň:
    • 200
      ml mléko
    • 125
      g omega
    • 50
      g hera
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      lžíce cukr krystal
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      ks hnědý rum na dortový korpus (není to nutné, dle chuti)
    • 70
      g hořká čokoláda , která se nastrouhá na dort

Postup přípravy receptu

1
Těsto: vyšleháme vejce s cukrem, postupně přidáváme olej, pak vmícháme mouku s kakaem a nakonec tuhý sníh z bílků. Pečeme ve vyhřáté troubě v dortové formě vymazané tukem (nejlépe sádlo) a vysypané hrubou moukou.
2
1.Náplň: na páře rozpustíme v mléku máslo (Heru) a čokoládu. Když je směs rozpuštěná, odstavíme a necháme ji vystydnout. Poté nalijeme do mixéru a mixujeme asi 3-4 min. na nejvyšších obrátkách. Umixovanou směs uložíme do ledničky najméně na 6 hodin, nejlépe však přes noc. Po vyjmutí z lednice nápň vyšleháme (nejlépe el. šlehačem) do hustého šlehačkového krému.(Vznikne nám tzv. "pařížská šlehačka")
3
2.Náplň: na páře v mléce rozpustíme: Lukanu, Heru, vanilkový cukr a krystalový cukr. Když je směs rozpuštěná, odstavíme jí z ohně a necháme vystydnout. Vystydlou směs pak vlijeme do mixéru, přidáme žloutek a mixujeme na nejvyšší rychlosti min. 3 minuty. Umixovanou náplň odložíme do ledničky min. na 6 hodin, nejlépe však přes noc. Po vyjmutí z lednice tuto nápň vyšleháme do hustého šlehačkového krému.
4
Vychladlý dortový korpus (nepůlíme jej) pokameme rumem a navrstvíme na něj 1. náplň ("pařížskou šlehačku"). Na první náplň pak navrstvíme Náplň č. 2 (bílou "šlehačku"). Na vrch dortu nastruháme hustě čokoládu. Necháme chvíli ztuhnout v ledničce.
5
Poznámka: na tento dort je (rovněž, jako v příp. medových krémešů slavnostních) nejlépe připravit náplně den dopředu. Jde o vysoký moučník se dvěma krémy, které mají chuť pařížské a bílé šlehačky bez toho, že by jsme šlehačku použili. Velice důležité je dobře rozmixovat vychladlý krém před jeho uložením do ledničky = pozor, nepoužíváme šlehač. Ten použijeme až na vyšlehání v konečné úpravě "šlehačky". Tyto vařené šlehačkové náplně skýtají výhodu v pevnější konzistenci a delší vláčnosti krémů. Osobně jej do dortové formy dělám zřídka...častěji tenhle dort připravuji z dvojité dávky na plech jako řezy (pak se krájí na kostky, asi 4x4cm), protože jako dortu ho bylo málo.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zdeňka | 16. 5. 2006 19:50

    V poslední větě je napsáno,že dávka je do dortové formy,na plech musí být dvojitá.

  • beba | 16. 5. 2006 12:53

    Prosím, je to na veľký plech ?

  • Gábina | 16. 5. 2006 09:54

    myslím, že je to hořká čokoláda

  • Lucie | 16. 5. 2006 09:26

    Co je míněno "horkou čokoládou"? Je to čokoláda na vaření, nebo je možno použít jakoukoli mléčnou/hořkou?

  • Johanka K | 5. 9. 2005 10:57

    Ahoj, Leni...som rada, že Vám to chutilo...fantázii a zdobeniu sa pri zdobení medze nekladú...od čokoládových hoblín, strúhanej čokolády, či "písanie" vlažnou polevou...tiež sa dajú dochutiť aj krémy vmiešaním príchute v konečnej fáze, ale to už je trošku iné, než klasický Harlekýn...Pekný deň.J.

  • Anonym | 4. 9. 2005 14:42

    Vyzkoušela jsem Přesně podle receptu.Všem chutnal. Použila jsem na dozdobení vytlačovací zdobítko a nemělo to chybu. Sice trochu pracný (příprava krému dopředu), ale stojí to za to.Lenka

  • Anonym | 3. 9. 2005 16:52

    Dělala jsem přesně podle návodu. Moc dobré. Krémy šly krásně vyšlehat a držely. Když použijete zdobítko, tak to nemá chybu. Lenka

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Pečení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Hera Hnědý rum Hořká čokoláda Kakao Máslo Mléko Moučkový cukr Omega Polohrubá mouka Rostlinný olej Vanilkový cukr Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohový koláč s jahodami

Tvarohový koláč s jahodami

Bavorské vdolečky

Bavorské vdolečky

Salát z krabích tyčinek s majonézou

Salát z krabích tyčinek s majonézou

Višňová bublanina s mákem

Višňová bublanina s mákem

Pohanková dobrota (2 porce)

Pohanková dobrota (2 porce)

Bramborové housky

Bramborové housky

Losos v sezamové krustě

Losos v sezamové krustě

Jahodové řezy se zakysanou smetanou

Jahodové řezy se zakysanou smetanou

Buchta (koláč) z přesnídávek - jednoduchá a vláčná

Buchta (koláč) z přesnídávek -…

Doporučujeme

45 minut
Kuře na paprice

Kuře na paprice

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

67
Mandlové kakao se smaženkami
Mandlové kakao se…
61
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
57
Špenátovo-cizrnové karí
Špenátovo-cizrnové karí
40
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty
32
Ovesný pudink, základní recept
Ovesný pudink, základní…

Zajímavé články

Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která obzvlášť miluje jeden koláč
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která…
Cookies 5x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky, které jsou perfektní k snídani i svačině
Cookies 5x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky…
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle skvěle zamaskovat a vařit s ní je legrace
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle…
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých potravin by vám doma nemělo chybět
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých…
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a jak je poznáte?
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a…
AHA.cz Odvážné rozhodnutí Charlotte Elly Gottové: Táta by byl pyšný

Odvážné rozhodnutí Charlotte Elly Gottové: Táta by byl pyšný

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Ženy.cz Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Blesk.cz Drsné přání Freimanové k dnešnímu jubileu: Veroniko, tohle jsi neměla zapotřebí!

Drsné přání Freimanové k dnešnímu jubileu: Veroniko, tohle jsi neměla zapotřebí!

SportRevue.cz VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

  • Recepty.cz
  • Harlekýnka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact