• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Harlekýn s pařížskou šlehačkou
Napište svůj komentář k receptu

Harlekýn s pařížskou šlehačkou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Harlekýn s pařížskou šlehačkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      hrnek moučkový cukr
    • 1
      hrnek olej
    • 1
      hrnek mléko
    • 3
      lžíce kakao
    • 2
      ks vejce
    • 1,50
      balíček prášek do pečiva
    • kompotované mandarinky na ozdobu
    • čokoláda na ozdobu
  • Pařížská šlehačka
    • 1
      kelímek smetana ke šlehání
    • 3
      lžíce kakao
    • 2
      lžíce cukr

Postup přípravy receptu

1
Žloutky s cukrem utřeme do pěny, zašleháme olej, přisypeme mouku, kakao a prášek do pečiva. Nakonec vmícháme mléko a sníh z bílků.
2
Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy. Pečeme zvolna při 170 °C asi 40 minut.
3
Smetanu, kakao a cukr svaříme a po vychladnutí nejlépe den necháme v ledničce.
4
Dort zdobíme ušlehanou pařížskou šlehačkou, mandarinkami a nastrouhanou čokoládou.
5
Tento moučník vypadá opravdu krásně a neméně vyborně také chutná!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dort Harlekýn

Dort Harlekýn

Pařížský dort - Harlekýn

Pařížský dort - Harlekýn

Harlekýn

Harlekýn

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • alena kubna | 8. 9. 2011 22:48

    Recept jsem vyzkoušela nemá chybu,prostě vynikající

  • Hana Rožníčková | 20. 4. 2007 13:13

    Určitě Jana udělala chybu, že vařila v " mlékovaru ", tam to prostě nebublá a to není to správné provaření - 2-3 minuty.Kačenko peču vždy velký dort, a pokud je nás méně, tak dort vydrží v lednici i 3 dny a šlehačka nespadne, nedávám žádný ztužovač. Naposledy jsem měla šlehačku od firmy OLMA, bílo-žlutá krabička, byla super, během 5minut vyšleháno 6 šlehaček.

  • kačenka | 21. 10. 2006 13:43

    Chtěla bych se zeptat zda šlehačka na dortu do druhého dne nespadne?Jestli prostě vydrží tak pěkně nazdobená na dortu jako na kupovaném.Slyšela jsem,že se má do ní přidávat nějaký ztužovač je to pravda?Máte s tím někdo zkušenosti?Poraďte mi prosím.Děkuji

  • Jana Kozojedová | 11. 1. 2006 10:22

    Máte pravdu, omlouvám se. Olej zašleháme ke žloutkům s cukrem.V případě, že šlehačka neztuhla se opravdu jedná nejspíš o chybu výrobku...

  • Lenka M | 6. 1. 2006 22:46

    v postupu se někde stratil olej?

  • Di | 3. 1. 2006 11:32

    Chybu jste asi neudělala nikde. Někdy se stane, že svařená - ale i nesvařená - šlehačka nejde ušlehat - takže chyba bude spíše v ní než ve Vašem postupu. Zkuste jiného výrobce a raději šlehačku obyčejnou než trvanlivou.

  • Jana Povolná | 3. 1. 2006 09:36

    Tak nevím,kde jsem udělala chybu,ale pařížská šlehačka zůstala tekutá,ne a ne se ušlehat,tak jsem to vzdala :-( smetanu 33%,cukr,a kakao jsem svařila v pudinkovém hrnci (vodní lázeň),nechala do druhého dne a nic.Poraďte mi někdo ,jak to děláte,prosím....

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Narozeniny Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda Cukr Kakao Kompotované mandarinky Mléko Moučkový cukr Olej Polohrubá mouka Prášek do pečiva Smetana ke šlehání Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nejlepší makovec

Nejlepší makovec

Nejjednodušší chleba

Nejjednodušší chleba

Falešný pařížský dort

Falešný pařížský dort

Fazole s rajčaty

Fazole s rajčaty

Kakaové palačinky

Kakaové palačinky

Pečené plněné papriky III.

Pečené plněné papriky III.

Pesto Rosso

Pesto Rosso

Lečo s mletým masem

Lečo s mletým masem

Bramborové knedlíky sypané cibulovo-uzenou směsí

Bramborové knedlíky sypané cibulovo…

Doporučujeme

60 minut
Knedlíčky s vepřovým

Knedlíčky s vepřovým

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

24
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
17
Zeleninová polévka (nejen) s čočkou
Zeleninová polévka …
15
Jogurtový chléb
Jogurtový chléb
14
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
AHA.cz Co se děje s hvězdou Ulice? Krutá nemoc, rapidní úbytek váhy

Co se děje s hvězdou Ulice? Krutá nemoc, rapidní úbytek váhy

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Báru Polákovou v černé nikdy neuvidíte! Víme, proč ji nenosí a co ji naučila slavná návrhářka!

Báru Polákovou v černé nikdy neuvidíte! Víme, proč ji nenosí a co ji naučila slavná návrhářka!

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz Těhotná Šárka Krausová (38) o jménu pro miminko:  Rozhodl manžel!

Těhotná Šárka Krausová (38) o jménu pro miminko: Rozhodl manžel!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy 12 karmických ženských jmen: Která si nesou těžký osud a která otevírají cestu ke štěstí?

12 karmických ženských jmen: Která si nesou těžký osud a která otevírají cestu ke štěstí?

  • Recepty.cz
  • Harlekýn s pařížskou šlehačkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact