• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Harlekýn s pařížskou šlehačkou
Napište svůj komentář k receptu

Harlekýn s pařížskou šlehačkou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Harlekýn s pařížskou šlehačkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      hrnek moučkový cukr
    • 1
      hrnek olej
    • 1
      hrnek mléko
    • 3
      lžíce kakao
    • 2
      ks vejce
    • 1,50
      balíček prášek do pečiva
    • kompotované mandarinky na ozdobu
    • čokoláda na ozdobu
  • Pařížská šlehačka
    • 1
      kelímek smetana ke šlehání
    • 3
      lžíce kakao
    • 2
      lžíce cukr

Postup přípravy receptu

1
Žloutky s cukrem utřeme do pěny, zašleháme olej, přisypeme mouku, kakao a prášek do pečiva. Nakonec vmícháme mléko a sníh z bílků.
2
Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy. Pečeme zvolna při 170 °C asi 40 minut.
3
Smetanu, kakao a cukr svaříme a po vychladnutí nejlépe den necháme v ledničce.
4
Dort zdobíme ušlehanou pařížskou šlehačkou, mandarinkami a nastrouhanou čokoládou.
5
Tento moučník vypadá opravdu krásně a neméně vyborně také chutná!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dort Harlekýn

Dort Harlekýn

Pařížský dort - Harlekýn

Pařížský dort - Harlekýn

Harlekýn

Harlekýn

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • alena kubna | 8. 9. 2011 22:48

    Recept jsem vyzkoušela nemá chybu,prostě vynikající

  • Hana Rožníčková | 20. 4. 2007 13:13

    Určitě Jana udělala chybu, že vařila v " mlékovaru ", tam to prostě nebublá a to není to správné provaření - 2-3 minuty.Kačenko peču vždy velký dort, a pokud je nás méně, tak dort vydrží v lednici i 3 dny a šlehačka nespadne, nedávám žádný ztužovač. Naposledy jsem měla šlehačku od firmy OLMA, bílo-žlutá krabička, byla super, během 5minut vyšleháno 6 šlehaček.

  • kačenka | 21. 10. 2006 13:43

    Chtěla bych se zeptat zda šlehačka na dortu do druhého dne nespadne?Jestli prostě vydrží tak pěkně nazdobená na dortu jako na kupovaném.Slyšela jsem,že se má do ní přidávat nějaký ztužovač je to pravda?Máte s tím někdo zkušenosti?Poraďte mi prosím.Děkuji

  • Jana Kozojedová | 11. 1. 2006 10:22

    Máte pravdu, omlouvám se. Olej zašleháme ke žloutkům s cukrem.V případě, že šlehačka neztuhla se opravdu jedná nejspíš o chybu výrobku...

  • Lenka M | 6. 1. 2006 22:46

    v postupu se někde stratil olej?

  • Di | 3. 1. 2006 11:32

    Chybu jste asi neudělala nikde. Někdy se stane, že svařená - ale i nesvařená - šlehačka nejde ušlehat - takže chyba bude spíše v ní než ve Vašem postupu. Zkuste jiného výrobce a raději šlehačku obyčejnou než trvanlivou.

  • Jana Povolná | 3. 1. 2006 09:36

    Tak nevím,kde jsem udělala chybu,ale pařížská šlehačka zůstala tekutá,ne a ne se ušlehat,tak jsem to vzdala :-( smetanu 33%,cukr,a kakao jsem svařila v pudinkovém hrnci (vodní lázeň),nechala do druhého dne a nic.Poraďte mi někdo ,jak to děláte,prosím....

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Narozeniny Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda Cukr Kakao Kompotované mandarinky Mléko Moučkový cukr Olej Polohrubá mouka Prášek do pečiva Smetana ke šlehání Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jarní polévka

Jarní polévka

Afrika řezy

Afrika řezy

Lovošská topinka

Lovošská topinka

Sýrový dort II.

Sýrový dort II.

Pastýřský koláč - Páj

Pastýřský koláč - Páj

Buchta s marmeládou a kokosem z Anglie

Buchta s marmeládou a kokosem z Anglie

Drobenkový kokosový koláč s tvarohem

Drobenkový kokosový koláč s tvarohem

Kapustové řízky (karbanátky) se sýrem

Kapustové řízky (karbanátky) se sýrem

Zázvorový macerát - sirup pro dospělé

Zázvorový macerát - sirup pro dospělé

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

40 minut
Jahodová marmeláda našich babiček

Jahodová marmeláda našich babiček

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

110 minut
Focaccia

Focaccia

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

20 minut
Salát little gem se slaninou a parmazánem

Salát little gem se slaninou a…

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

Poslední sledované recepty

79
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
75
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
46
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
43
Čertovský mls
Čertovský mls
42
Vanilkové semifredo
Vanilkové semifredo

Zajímavé články

Pohanka: Nenápadná bezlepková superpotravina, která je opět „in“. Dejte jí šanci i vy!
Pohanka: Nenápadná bezlepková superpotravina,…
Jak zhubnout 5 kg: Efektivní a zdravý plán i s jídelníčkem, díky kterému půjdou kila sama dolů
Jak zhubnout 5 kg: Efektivní a zdravý plán i s…
Dokonalé tiramisu: Jak na něj a bez čeho se neobejde?
Dokonalé tiramisu: Jak na něj a bez čeho se…
Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře, které chutnají všem
Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře,…
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit svačinu, oběd i večeři
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit…
AHA.cz Kuchařová se svlékla! Bouřlivá reakce okolí

Kuchařová se svlékla! Bouřlivá reakce okolí

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Zapomeňte na podpatky! Stylistka radí, jaké letní boty vám přidají výšku bez bolesti

Zapomeňte na podpatky! Stylistka radí, jaké letní boty vám přidají výšku bez bolesti

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Jana Švandová otevřeně: O vztahu s Bartoškou! A jejích velkých láskách

Jana Švandová otevřeně: O vztahu s Bartoškou! A jejích velkých láskách

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Červnový úplněk ve Střelci přinese touhu po nezávislosti a nových začátcích. Co čeká jednotlivá znamení?

Červnový úplněk ve Střelci přinese touhu po nezávislosti a nových začátcích. Co čeká jednotlivá znamení?

  • Recepty.cz
  • Harlekýn s pařížskou šlehačkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact