• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Harlekýn s pařížskou šlehačkou
Napište svůj komentář k receptu

Harlekýn s pařížskou šlehačkou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Harlekýn s pařížskou šlehačkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      hrnek moučkový cukr
    • 1
      hrnek olej
    • 1
      hrnek mléko
    • 3
      lžíce kakao
    • 2
      ks vejce
    • 1,50
      balíček prášek do pečiva
    • kompotované mandarinky na ozdobu
    • čokoláda na ozdobu
  • Pařížská šlehačka
    • 1
      kelímek smetana ke šlehání
    • 3
      lžíce kakao
    • 2
      lžíce cukr

Postup přípravy receptu

1
Žloutky s cukrem utřeme do pěny, zašleháme olej, přisypeme mouku, kakao a prášek do pečiva. Nakonec vmícháme mléko a sníh z bílků.
2
Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy. Pečeme zvolna při 170 °C asi 40 minut.
3
Smetanu, kakao a cukr svaříme a po vychladnutí nejlépe den necháme v ledničce.
4
Dort zdobíme ušlehanou pařížskou šlehačkou, mandarinkami a nastrouhanou čokoládou.
5
Tento moučník vypadá opravdu krásně a neméně vyborně také chutná!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dort Harlekýn

Dort Harlekýn

Pařížský dort - Harlekýn

Pařížský dort - Harlekýn

Harlekýn

Harlekýn

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • alena kubna | 8. 9. 2011 22:48

    Recept jsem vyzkoušela nemá chybu,prostě vynikající

  • Hana Rožníčková | 20. 4. 2007 13:13

    Určitě Jana udělala chybu, že vařila v " mlékovaru ", tam to prostě nebublá a to není to správné provaření - 2-3 minuty.Kačenko peču vždy velký dort, a pokud je nás méně, tak dort vydrží v lednici i 3 dny a šlehačka nespadne, nedávám žádný ztužovač. Naposledy jsem měla šlehačku od firmy OLMA, bílo-žlutá krabička, byla super, během 5minut vyšleháno 6 šlehaček.

  • kačenka | 21. 10. 2006 13:43

    Chtěla bych se zeptat zda šlehačka na dortu do druhého dne nespadne?Jestli prostě vydrží tak pěkně nazdobená na dortu jako na kupovaném.Slyšela jsem,že se má do ní přidávat nějaký ztužovač je to pravda?Máte s tím někdo zkušenosti?Poraďte mi prosím.Děkuji

  • Jana Kozojedová | 11. 1. 2006 10:22

    Máte pravdu, omlouvám se. Olej zašleháme ke žloutkům s cukrem.V případě, že šlehačka neztuhla se opravdu jedná nejspíš o chybu výrobku...

  • Lenka M | 6. 1. 2006 22:46

    v postupu se někde stratil olej?

  • Di | 3. 1. 2006 11:32

    Chybu jste asi neudělala nikde. Někdy se stane, že svařená - ale i nesvařená - šlehačka nejde ušlehat - takže chyba bude spíše v ní než ve Vašem postupu. Zkuste jiného výrobce a raději šlehačku obyčejnou než trvanlivou.

  • Jana Povolná | 3. 1. 2006 09:36

    Tak nevím,kde jsem udělala chybu,ale pařížská šlehačka zůstala tekutá,ne a ne se ušlehat,tak jsem to vzdala :-( smetanu 33%,cukr,a kakao jsem svařila v pudinkovém hrnci (vodní lázeň),nechala do druhého dne a nic.Poraďte mi někdo ,jak to děláte,prosím....

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Narozeniny Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda Cukr Kakao Kompotované mandarinky Mléko Moučkový cukr Olej Polohrubá mouka Prášek do pečiva Smetana ke šlehání Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohové palačinky s čokoládou

Tvarohové palačinky s čokoládou

Volské topinky

Volské topinky

Nebeská Máňa

Nebeská Máňa

Kuře na pomerančích

Kuře na pomerančích

Bramborové placky s povidly a mákem

Bramborové placky s povidly a mákem

Salát s rukolou a olivami

Salát s rukolou a olivami

Fitness MUGCAKE

Fitness MUGCAKE

Rýžové nudle se zeleninou a tuňákem

Rýžové nudle se zeleninou a tuňákem

Boží milosti F.O.O.D.

Boží milosti F.O.O.D.

Doporučujeme

30 minut
Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou

Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

99
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
79
Chlebíčky s vejcem
Chlebíčky s vejcem
72
Vegetariánské karbanátky (rýžovo-zeleninové)
Vegetariánské karbanátky…
54
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
44
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)

Zajímavé články

Kvíz: Vtipné názvy hospod a barů. Uhodnete všechny?
Kvíz: Vtipné názvy hospod a barů. Uhodnete…
Jak na nakládaný hermelín? Naučíme vás ho krok za krokem!
Jak na nakládaný hermelín? Naučíme vás ho krok za…
Jak na dokonalou bublaninu? 6 rad, aby se vám vždy povedla
Jak na dokonalou bublaninu? 6 rad, aby se vám…
6 druhů ovoce a zeleniny, které byste neměli loupat
6 druhů ovoce a zeleniny, které byste neměli…
Tvarohové moučníky: Inspirujte se naší galerií a oslaďte si víkend s rodinou
Tvarohové moučníky: Inspirujte se naší galerií a…
AHA.cz Žilkové kopačky přes SMS: JE TO DNO, říká Holomáč

Žilkové kopačky přes SMS: JE TO DNO, říká Holomáč

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Styl první dámy pod lupou: V čem Eva Pavlová září a kde chybuje?

Styl první dámy pod lupou: V čem Eva Pavlová září a kde chybuje?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Emily Ratajkowská slaví 34 a přiznává… Problémy kvůli kráse!

Emily Ratajkowská slaví 34 a přiznává… Problémy kvůli kráse!

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Magie na cesty. Jak si přičarovat spokojenou dovolenou se šťastným návratem domů podle Helen Stanku

Magie na cesty. Jak si přičarovat spokojenou dovolenou se šťastným návratem domů podle Helen Stanku

  • Recepty.cz
  • Harlekýn s pařížskou šlehačkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact