• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Harissa
Napište svůj komentář k receptu

Harissa

autor: renata.frystak
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Harissa
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg rajčata
    • 1
      kg zelí
    • 1
      ks celer větší
    • 2
      ks feferonka
    • 6
      ks červená paprika velké
    • 2
      ks cibule velké
    • 180
      g cukr
    • 150
      ml ocet
    • 1
      lžíce hořčičné semínko
    • 1
      lžička sůl

Postup přípravy receptu

1
Vše semeleme na masovém mlýnku, přidáme zbytek ingrediencí a dusíme 5 minut. Horké dáme do sklenic a sterilujeme.
2
Vhodné jako zeleninová příloha k jídlům nebo grilovanému masu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Harissa pasta

Harissa pasta

Pomazánka Harissa

Pomazánka Harissa

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana Černá | 14. 7. 2007 14:11

    Harissu kupuji hotovou od Hamé, sklenička cca 12 ,- Kč a děláme z ní výbornou pomazánku (recept v pomazánkách - pomazánka Harissa).

  • Kamil Krybus | 14. 7. 2007 00:08

    Baruško, skutečně římský kmín = cumin = Cuminum Cyminium L. Nelze ho nahradit běžným kmínem, protože má dosti výrazně odlišnou chuť.

  • barča | 13. 7. 2007 15:18

    Prosím dotaz na pana Kamila, jaký je rozdíl mezi kmínem a cuminem (římský kmín) ? Dík

  • Renata Kolářová | 12. 7. 2007 18:56

    Zelí má být syrové. Vzkaz pro pana Jozefa a Kamila. Berte to jako Harissu po česku (podle vašeho výčtu ingrediencí to zřejmě s pravou tuniskou nebo africkou harissou nemá skutečně mnoho společného)- ale zato ji můžete konzumovat po větších dávkách!

  • Anonym | 12. 7. 2007 12:41

    Nooo,tak to určitě vyzkouším!!!Předpokládám,že zelí kysané? Díky za recept!!!! Jana

  • Jozef T. | 11. 7. 2007 17:31

    Omáčka vo forme pasty Harissa je jedno z najštipľavejších ochucovadiel spolu s Tabascom. Harissa neobsahuje ani rajčiny, ani zeler a ani kapustu (zelí). Jej základnými zložkami sú sušené červené chili, koriander, cesnak, mletá rasca - viac druhov (kmín), soľ, olivový olej a rôzne príchute. V krajinách svojho pôvodu (severná Afrika) sa používa v miniatúrnych dávkach na ochutenie (svojím spôsobom i dezinfekciu).

  • Kamil Krybus | 11. 7. 2007 16:34

    Renatko, do Harissy se obvykle nedává celer či rajčata. Je to směs chilli papriček, česneku, vody, oleje, kmínu, koriandru, orestovaných červených paprik, cuminu a soli. Směs pochází z Tunisu.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Zavařování & nakládání
Zdravě i chutně Přílohy Ostatní Zelenina Zeleninové Zavařování a nakládání Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celer Červená paprika Cibule Cukr Feferonka Hořčičné semínko Ocet Rajčata Sůl Zelí
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

"Pravé" Baileys

"Pravé" Baileys

Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Metrový koláč

Metrový koláč

Selské halušky špenátové

Selské halušky špenátové

Bohaté řízky

Bohaté řízky

Kuře Anča

Kuře Anča

Ovocný koláč se želatinou II.

Ovocný koláč se želatinou II.

Vepřové maso v alobalu

Vepřové maso v alobalu

Doporučujeme

Smetanové fleky se zelím

Smetanové fleky se zelím

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

83
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
30
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
28
Kuřecí na chilli a zázvoru
Kuřecí na chilli a…
25
Čokoládové cupcakes
Čokoládové cupcakes
18
Krůtí kostky na ajvaru s těstovinami
Krůtí kostky na ajvaru s…

Zajímavé články

Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi recepty připravíte vcukuletu koláč, dortíky i buchtu na plech
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi…
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
AHA.cz Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Eliška Balzerová zářila na přehlídce: V 76 letech se stala hvězdou módního mola!

Eliška Balzerová zářila na přehlídce: V 76 letech se stala hvězdou módního mola!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Pomáda slaví 25 let na scéně: Velký návrat Zuzany Norisové!

Pomáda slaví 25 let na scéně: Velký návrat Zuzany Norisové!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

  • Recepty.cz
  • Harissa
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact