• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Harissa
Napište svůj komentář k receptu

Harissa

autor: renata.frystak
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Harissa
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg rajčata
    • 1
      kg zelí
    • 1
      ks celer větší
    • 2
      ks feferonka
    • 6
      ks červená paprika velké
    • 2
      ks cibule velké
    • 180
      g cukr
    • 150
      ml ocet
    • 1
      lžíce hořčičné semínko
    • 1
      lžička sůl

Postup přípravy receptu

1
Vše semeleme na masovém mlýnku, přidáme zbytek ingrediencí a dusíme 5 minut. Horké dáme do sklenic a sterilujeme.
2
Vhodné jako zeleninová příloha k jídlům nebo grilovanému masu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Harissa pasta

Harissa pasta

Pomazánka Harissa

Pomazánka Harissa

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana Černá | 14. 7. 2007 14:11

    Harissu kupuji hotovou od Hamé, sklenička cca 12 ,- Kč a děláme z ní výbornou pomazánku (recept v pomazánkách - pomazánka Harissa).

  • Kamil Krybus | 14. 7. 2007 00:08

    Baruško, skutečně římský kmín = cumin = Cuminum Cyminium L. Nelze ho nahradit běžným kmínem, protože má dosti výrazně odlišnou chuť.

  • barča | 13. 7. 2007 15:18

    Prosím dotaz na pana Kamila, jaký je rozdíl mezi kmínem a cuminem (římský kmín) ? Dík

  • Renata Kolářová | 12. 7. 2007 18:56

    Zelí má být syrové. Vzkaz pro pana Jozefa a Kamila. Berte to jako Harissu po česku (podle vašeho výčtu ingrediencí to zřejmě s pravou tuniskou nebo africkou harissou nemá skutečně mnoho společného)- ale zato ji můžete konzumovat po větších dávkách!

  • Anonym | 12. 7. 2007 12:41

    Nooo,tak to určitě vyzkouším!!!Předpokládám,že zelí kysané? Díky za recept!!!! Jana

  • Jozef T. | 11. 7. 2007 17:31

    Omáčka vo forme pasty Harissa je jedno z najštipľavejších ochucovadiel spolu s Tabascom. Harissa neobsahuje ani rajčiny, ani zeler a ani kapustu (zelí). Jej základnými zložkami sú sušené červené chili, koriander, cesnak, mletá rasca - viac druhov (kmín), soľ, olivový olej a rôzne príchute. V krajinách svojho pôvodu (severná Afrika) sa používa v miniatúrnych dávkach na ochutenie (svojím spôsobom i dezinfekciu).

  • Kamil Krybus | 11. 7. 2007 16:34

    Renatko, do Harissy se obvykle nedává celer či rajčata. Je to směs chilli papriček, česneku, vody, oleje, kmínu, koriandru, orestovaných červených paprik, cuminu a soli. Směs pochází z Tunisu.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Zavařování & nakládání
Zdravě i chutně Přílohy Ostatní Zelenina Zeleninové Zavařování a nakládání Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celer Červená paprika Cibule Cukr Feferonka Hořčičné semínko Ocet Rajčata Sůl Zelí
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jemný ovocný dezert

Jemný ovocný dezert

Domácí kysané zelí

Domácí kysané zelí

Piškotový nepečený dort

Piškotový nepečený dort

Muffinky vynikající čokoládové

Muffinky vynikající čokoládové

Výborné špízy

Výborné špízy

Žemlovka s tvarohem a jablky

Žemlovka s tvarohem a jablky

Chlebové smaženky

Chlebové smaženky

Vajíčková tlačenka

Vajíčková tlačenka

Quiche s tuňákem a cibulí

Quiche s tuňákem a cibulí

Doporučujeme

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

20 minut
Pizza Margherita

Pizza Margherita

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

30 minut
Jihočeská kulajda podle časopisu F.O.O.D.

Jihočeská kulajda podle časopisu F.O…

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

20 minut
Jahodový cheesecake do skleničky

Jahodový cheesecake do skleničky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

40 minut
Sněhová roláda

Sněhová roláda

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

Poslední sledované recepty

177
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
156
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
92
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
84
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
84
Vepřový guláš s mrkví
Vepřový guláš s mrkví

Zajímavé články

Sladké léto podle Pepy Maršálka: Vyzkoušejte jeho recept na bublaninu nebo tvarohové vafle
Sladké léto podle Pepy Maršálka: Vyzkoušejte jeho…
Jak zpracovat celé kuře? Využijte ho na polévku, hlavní jídlo i salát
Jak zpracovat celé kuře? Využijte ho na polévku,…
6 turbo potravin, které vám pomůžou rychle zhubnout do plavek
6 turbo potravin, které vám pomůžou rychle…
Od pondělí do pátku: Večeře bez masa, které budou chutnat i zapřisáhlým masožravcům
Od pondělí do pátku: Večeře bez masa, které budou…
Superpotravina týdne: Třešně. 5 dobrých důvodů, proč si je dát právě teď, plus skvělé recepty
Superpotravina týdne: Třešně. 5 dobrých důvodů,…
AHA.cz Odcizování Čvančarové s Čadkem graduje! Dusno v přímém přenosu

Odcizování Čvančarové s Čadkem graduje! Dusno v přímém přenosu

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Největší hvězdy, které se kdy objevily na karlovarském festivalu: Kdo přijede letos?

Největší hvězdy, které se kdy objevily na karlovarském festivalu: Kdo přijede letos?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Monika Absolonová: Kšeft ve StarDance!

Monika Absolonová: Kšeft ve StarDance!

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Psí horoskop: Jaké znamení je váš čtyřnohý miláček?

Psí horoskop: Jaké znamení je váš čtyřnohý miláček?

  • Recepty.cz
  • Harissa
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact