Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jana Černá
|14. 7. 2007 14:11
Harissu kupuji hotovou od Hamé, sklenička cca 12 ,- Kč a děláme z ní výbornou pomazánku (recept v pomazánkách - pomazánka Harissa).
Kamil Krybus
|14. 7. 2007 00:08
Baruško, skutečně římský kmín = cumin = Cuminum Cyminium L. Nelze ho nahradit běžným kmínem, protože má dosti výrazně odlišnou chuť.
barča
|13. 7. 2007 15:18
Prosím dotaz na pana Kamila, jaký je rozdíl mezi kmínem a cuminem (římský kmín) ? Dík
Renata Kolářová
|12. 7. 2007 18:56
Zelí má být syrové. Vzkaz pro pana Jozefa a Kamila. Berte to jako Harissu po česku (podle vašeho výčtu ingrediencí to zřejmě s pravou tuniskou nebo africkou harissou nemá skutečně mnoho společného)- ale zato ji můžete konzumovat po větších dávkách!
Anonym
|12. 7. 2007 12:41
Nooo,tak to určitě vyzkouším!!!Předpokládám,že zelí kysané? Díky za recept!!!! Jana
Jozef T.
|11. 7. 2007 17:31
Omáčka vo forme pasty Harissa je jedno z najštipľavejších ochucovadiel spolu s Tabascom. Harissa neobsahuje ani rajčiny, ani zeler a ani kapustu (zelí). Jej základnými zložkami sú sušené červené chili, koriander, cesnak, mletá rasca - viac druhov (kmín), soľ, olivový olej a rôzne príchute. V krajinách svojho pôvodu (severná Afrika) sa používa v miniatúrnych dávkach na ochutenie (svojím spôsobom i dezinfekciu).
Kamil Krybus
|11. 7. 2007 16:34
Renatko, do Harissy se obvykle nedává celer či rajčata. Je to směs chilli papriček, česneku, vody, oleje, kmínu, koriandru, orestovaných červených paprik, cuminu a soli. Směs pochází z Tunisu.