• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Hanácké vdolky
Napište svůj komentář k receptu

Hanácké vdolky

autor: aktija
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hanácké vdolky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 1
      kostka droždí
    • 50
      g cukr
    • 1
      hrnek mléko
    • 200
      ml rostlinný olej
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks vejce
  • Náplň
    • 500
      g tvaroh
    • 1
      hrst rozinky
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžíce máslo
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      hrst citronová kůra
    • cukr dle chuti
    • povidla
    • drobenka

Postup přípravy receptu

1
Z droždí, části vlažného mléka, 1 lžíce cukru a 1 lžíce mouky si připravíme kvásek. Po vykynutí vymícháme s ingrediencemi na těsto a necháme kynout. Mezitím si uděláme náplň tak, že všechny ingredience smícháme. Z těsta uděláme vdolky, naplníme tvarohem, uzavřeme, otočíme, dlaní vytvoříme důlek, který potřeme povidly a posypeme drobenkou. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C na vymazaném plechu.
2
Rada: do povidel přidejte trochu rumu a mletého badyánu, jsou výborná.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuře hanácké selky

Kuře hanácké selky

Hanácké bifteky

Hanácké bifteky

Doudlebské vdolky

Doudlebské vdolky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • evinecka
    evinecka | 23. 7. 2012 16:25

    Čím mohu nahradit povidla, aby to bylo chutné? Díky

  • miklošková | 6. 5. 2012 21:01

    Hanácké vdolky Potřebujeme: Těsto: ½ kg polohrubé mouky ½ hladké ½-3/4 l mléka 2 žloutky 1 balíček kvasnic 6 lžic cukru 8-10 lžic tuku (olej) 1 špetka soli Nádivka: 2 kostky tvarohu citronová kůra 1 vanilkový cukr 6 lžic cukru propláchnuté hrozinky klademe až na tvaroh 1 vejce Drobenka: 16 dkg másla 16 dkg pískového cukru 1 vanilkový cukr 16 dkg polohrubé mouky Z mírně teplého mléka, 1 lžíci cukru a kvasnic zaděláme kvásek. Do mouky přidáme sůl, zbytek cukru se žloutky utřeme v misce a přidáme s kváskem do mouky. Vypracujeme těsto nejméně 20min a necháme nakynout. Nakynuté těsto rozválíme na 3-5 mm, rozdělíme na čtverečky. Plníme nádivkou a zabalíme. Položíme na plech. Promáčkneme a namažeme povidly. Okraje potřeme vejcem a posypeme drobenkou. Necháme nakynout 15min. Pečeme v troubě do růžova 10-15 minut.

  • Petra | 29. 3. 2012 09:01

    Včera jsem je dělala z půl dávky, přesně podle receptu, ale těsto bylo příliš řídké a mastné. Musela jsem přisypávat mouku, výsledkem bylo těsto, které vůbec nepřipomínalo kynuté, ale spíš bylo jako těsto na linecké. Má to tak být, nebo jsem někde udělala chybu?

  • Milena | 7. 11. 2010 19:58

    Toto těsto je výborné. Všichni se olizujeme až za ušima :-) Bavorské vdolečky Suroviny 60 g másla 2 vejce 200 ml mléka 500 g polohrubé mouky šťáva s ½ citronu 60 g cukru 25 g droždí sůl Postup Ve vlažném mléce rozpustíme droždí, přidáme špetku soli, kávovou lžičku cukru a dvě hrsti mouky, zamícháme a necháme v teple vzejít kvásek. Do zbývající mouky přidáme cukr, citrónovou šťávu, vejce, kvásek a rozehřátý (ale už zchladlý) tuk. Těsto zpracováváme vařečkou nebo hnětačem tak dlouho, až se na něm začnou tvořit malé puchýřky – bublinky. Necháme ho na teplém místě kynout asi půl hodiny, potom ho znovu vařečkou promícháme a necháme kynout ještě 20 minut. Na pomoučeném vále z něj vyválíme silnější placku a vypichujeme z ní kolečka, která opět necháme pod utěrkou kynout dalších 15 minut. Zatím si rozpálíme tuk ve fritovacím hrnci na 180 stupňů. Do každého nakynutého kolečka vmáčkneme uprostřed důlek a vložíme ho důlkem do rozpáleného oleje ve fritovacím hrnci. Smažíme ho asi 2 minuty. Horké bavorské vdolečky zdobíme povidly nebo marmeládou, sypeme nastrouhaným tvarohem a zdobíme šlehačkou.

  • Jarka O. | 24. 1. 2010 10:05

    Smažené vdolky se jmenují Bavorské vdolečky, někde tu recept určitě bude ;-)

  • Barbora Kejdová | 23. 1. 2010 22:56

    Jééé, to mě nenapadlo, že se nesmaží....ale když to teď čtu, tak je to z receptu jasné. Mamka vdolky vždycky smažila a oni se tak pěkně nafoukly, my jsme je pak plnili tvarohem a byla to vždycky dobrota. Tak jsem si právě mylela, že se rozkrajují a plní tou náplní a ještě se to dá krátce zapéct. Jarko, moc děkuju za ujasnění a tip na koblihy :-).

  • Jarka O. | 23. 1. 2010 17:19

    Barboro, tyhle vdolky se přece nesmaží, ale pečou v troubě. Toho oleje do těsta se mi opravdu zdá hodně, těsto je pak zbytečně těžké a hůř kyne. Jinak je opravdu lépe po vykrájení vdolků je ještě nechat znovu vykynout. Chcete-li smažené koblihy, doporučuju recept "Rumové koblihy" ;-)

  • Barbora Kejdová | 23. 1. 2010 13:19

    Tak jsem dneska udělala vdolky podle tohodle receptu. Ale asi jsem někde udělala chybu....chuťově byly dobré, ale neměly vůbec tvar jako vdolky, spíš jen takové karbanátky :-(. Po vykynutí těsta jsem ho vyválela na cca 1 cm placku, vykrájela kolečka a hned jsem je smažila. Myslela jsem, že se mi v tom oleji nafouknou, ale nestalo se tak. Měla jsem je nechat ještě po vykrájení kynout ? Ještě jeden problém jsem měla s těstem... bylo moc mastné, po vykynutí kolem něj byla vrstva volného oleje i když jsem těsto zadělala důkladně. Bylo opravdu strašně mastné.Prosím o radu zkušenější ,,vdolkaře,, :-).Díky Bára

  • marie nezlakova | 6. 4. 2009 11:59

    Jedním slovem:perfektní!Jenom jsem je posadila do pekáče,takže z toho byly takové buchto-vdolky,ale na chuti to neubralo.1*

  • Sylva Karešová | 26. 3. 2008 22:10

    Helčo, drobenka se dělá z másla, cukru a hrubé mouky. Poměr je asi takový: 30 g másla, 30 g cukru, 40 g hr. mouky. A podle toho případně přidělat.. záleží na požadovaném celkovém množství.

  • Helena Měrková | 26. 3. 2008 10:09

    neumím dělat drobenku, poradte, jak na to, dík

  • Helena Měrková | 26. 3. 2008 10:09

    neumím dělat drobenku, poradte, jak na to, dík

  • Sylva Karešová | 23. 3. 2008 22:58

    Vdolečky, ty já ráda. Akorát s kynutým těstem moc kamarádka nejsem :-) Povidla také moc nemusím, ale však bez nich se vdolky obejdou. I když je fakt, že je to u vdolků docela tradice, klasika..

  • Bobina Nováková | 23. 3. 2008 21:15

    byly výborné a hlavně povedly se mi.... jen se po nich zaprášilo. A to nejsem kdovíjaká kuchařka, tím spíše, že já osobně s kynutým těstem často bojuji. Taky dávám za 1.

  • Zdena Praksinová | 21. 4. 2007 07:15

    Vynikající!! Dávám 1

  • tom asiater | 24. 3. 2007 17:00

    ňaminka

  • Jaroslava Oumarová | 26. 1. 2006 12:58

    No jo, takové pekla kdysi dávno moje babička a byly eňo ňúňo:-))

  • Anonym | 26. 1. 2006 09:44

    Jsou báječná.Říkáme tomu dvojctihodné koláče.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr Drobenka Droždí Máslo Mléko Polohrubá mouka Povidla Rostlinný olej Rozinky Sůl Tvaroh Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Špagety s houbami a sýrovou omáčkou

Špagety s houbami a sýrovou omáčkou

Turecká pomazánka z lilku

Turecká pomazánka z lilku

Ukrajinský krabí salát

Ukrajinský krabí salát

Sněhové pečivo

Sněhové pečivo

Linecké banánky

Linecké banánky

Hrníčkové rohlíčky a pletýnky

Hrníčkové rohlíčky a pletýnky

Jemná vajíčková pomazánka

Jemná vajíčková pomazánka

Jednoduché kokosové řezy ala Bounty

Jednoduché kokosové řezy ala Bounty

Kuře pečené s jablky

Kuře pečené s jablky

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

72
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
35
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
34
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …
33
Marinovaný losos - gravlax
Marinovaný losos -…
26
Míša řezy
Míša řezy

Zajímavé články

Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
AHA.cz Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Mimibazar Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Ženy.cz Jste neustále bez energie? Bacha na čtyři typy lidí, co vás tajně vysávají

Jste neustále bez energie? Bacha na čtyři typy lidí, co vás tajně vysávají

Blesk.cz Švantnerová dala sbohem Varům: Předvedla nové vnady!

Švantnerová dala sbohem Varům: Předvedla nové vnady!

SportRevue.cz Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

  • Recepty.cz
  • Hanácké vdolky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact