Z mouky, másla, mléka, droždí a cukru se udělá kynuté těsto. Necháme vykynout a uděláme 2 velké bochánky a dáme je na vymazaný plech. Necháme ještě vykynout.
2
Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut. Horké dolky potíráme rozpuštěným máslem, pomažeme je povidly a tvarohem. Krájíme jako dort.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jana T.
|20. 1. 2008 21:51
Babička dávala na plech posypaný moukou a při pečení obrátila, aby byly ploché. Dělala asi menší, někdy jsme mazali jen máslem, nebo sirobem ( z cukrové řepy). Ale hlavně - říkali jsme dolky!!! a to jsem z východních Čech.
Petra Špačková
|20. 1. 2008 19:23
O jaké kvasnice se jedná, čerstvé nebo sušené, příp. kolika gramový (7 nebo 10g). Děkuji