Nakrájíme lososa na velice tenoulinké plátky a rozložíme na talíř zdobený kadeřavým salátem.
2
Na povrch jemně nastrouháme čerstvý zázvor jen tak zlehka a pak jemně pokapeme octem a sójovou omáčkou a popepříme.(Ocet nemusíme přidávat pokud si nejsme jisti, jestli tahle pochoutka bude chutnat návštěvě nebo rodince, ocet totiž lososa rozkládá a tak je někdy lepší ho tam nedávat, chuť se nezmění, pořád to chutná skvěle.
Je-li čas, je lepší naložit přes noc. Ocet pak opravdu radši ne. Mohou být i kousky, nejen tenké plátky.
Lulu
|6. 5. 2007 18:06
Nejsem autorka,ale syrové maso musí být čerstvé a prvotřídní kvality,mražené se na tuto úpravu nehodí.Riskujete salmonelozu a další nepříjemné nemoci.Každopádně nedávejte dětem a těhotným.
Petra
|4. 5. 2007 19:14
Muze se tohle jidlo nebo podobne (carpaccio atd.) delat ze zmrazeneho lososa nebo je nutne mit cerstvou rybu? Diky za odpoved
Kateřina Michalcová
|2. 4. 2007 00:41
Syrový losos je vyborný!!!!!!!!!!!!!!!!!Zkuste vyzkouset, doporucuju misto octa pouzit limetku nebo citron
hana osohova
|6. 3. 2006 18:02
losos je sirovy
dasa
|13. 2. 2006 15:17
snad se jedna o lososa uzeneho??? Ten uz se ale prodava naplatkovany. Nebo si ho davate syroveho? Recept nechapu.