No ono nám v té omáčce něco chybí že? Do hamburské patří ještě kyselé okurky a šunka pokrájené na kostičky osmahnuté na oleji. Dává se to tam na konci až je omáčka hotová.
ted jsem dodelala omacku a pripomina mi chuti znojemskou, a tim ze se tam dala smetana tak je bila a ne oranzova, jako na obrazku je dobra ale prijde mi ze je hodne podobna znojemsky i tak stejne nakysla :-)
Chybička se vloudila. Smetana se samozřejmě dává do rozmixované omáčky jako u svíčkové. =-O
A naco tam je ta smetana když se tam podle receptu nedává :-(
Tak tímto receptem jsem manžela moc nepotěšila a že je to jedlík. Řadila bych mezi průměrné.
Johanko, nikde jste neudělala chybu. Omáčka chutná jako hovězí svíčková, ;-) jen to maso je jiné - nemusí se nakládat a je rychleji hotové.
Musím reagovat na to,že tento recept je v každé české kuchařce... Mám doma spoustu kuchaře, a bohužel jsem nikde nenašla...musela jsem hledat na netu... Jinak tuto omáčku miluju, už ve školních jídelnách mi moc chutnala spolu se svíčkovou!
dobrý den, dneska jsem vyzkoušela a dopadlo to jako svíčková, tak nevím... je to moc dobré, ale chutná to a vypadá jak svíčková, kde jsem udělala chybu? :-\
Velice dobré. Rodina včetně 2,5 leté dcerky, se oblizovala. Dala jsem asi více zeleniny a jen 1/2 kelímku smetany a bylo to super. Díky za recept!
Prosím vás pane Nováku, hamburská kýta je popsaná dokonce úplně v každé kuchařce, kde je česká kuchyně...nechte se vyšetřit, trpíte stihomamem.
Taky máte máslo na hlavě :-)
Radka, chybu určite neurobíš, ja pridávam šunku a uhorky pokrájané na tenké rezance úplne nakoniec.
Chci dnes uvařit tuhle omáčku, ale někde jsem četla podobný (možná stejný, ale upravený) recept, kde se šunka dávala až skoro naposledy nakrájená na kostky. Tak snad neudělám chybu...Ale už teď se mi sbíhají sliny...
Souhlasím s paní Janou,okurky tam patří a mají se orestovat.Zvýrazní to chuť,aspoň jsem to vyčetl.Taky hodnotím za jedna.
Tento recept s malinkými změnami dělám taky,je vynikající,taky přidávám nakonec orestované okurky.Dávám za 1
Když náhodu nájdu recept a já ho znám a dělávám, tak ho vždy ohodnotím a napíšu pro jiné kuchařinky aspoň několik vět. Hamburskou kýtu dělávám dost často a manžel ji zbožňuje. Na 1 kg kýty dávám přibližně 450 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel). Kýtu pořádně prošpikuji uzenou slaninou a dusím v tlakovém hrnci asi 40 minut. Množství koření: celý pepř, nové koření, bobkový list - z každého 6 ks. Tymián nedávám. Do omáčky prasknou 3 smetany na vaření a cca 3 dl mléka. Když budete dělat přesně podle postupu, omáčka se musí vydařit. Recept hodnotím velikánskou 1.
byla to příjemná změna od milované svíčkové, nemáte prosím recept na pravou frankfurtskou
Lído, díky, pochvala vždy potěší, alespoň mě. Je to náhoda, i já jsem včera vařila toto jídlo. Také jsem měla pocit, že se dost povedlo. Odpočívá na balkónu, zítra bude oběd bez práce - jen udělám knedlíky.
Právě jsem dovařila a už teď mi omáčka hodně chutná, ale na doporučení autorky receptu vydržím a budu bránit před rodinou do zítra. Děkuji za výborný recept.Znovu se mi potvrdilo, že recepty od paní Di jsou výborné.Lída
Ja toto hamburské robím presne takto, ale šunku a kyslé uhorky pridávam do rozmixovanej omáčky pokrájané na tenké pásiky.Musí to tam vidieť.Podávam s knedlou.Je to výborné jedlo.
Něco takového už jsem taky dělal. Mně osobně, se musím přiznat, chutná svíčková na smetaně víc, ale změna musí být, a jako taková je to dobré. Navic je to cenově výhodnější. Akorát Hamburčané by se možná divili, jaké to prý vymysleli dobré jídlo. V Německu je pod názvem Hamburská vepřová kýta (tedy Hamburger Schweinekeule) známá za studena jezená, opékaná prošpikovaná kýta se šunkou a sýrem (bez takové omáčky, pokud se nemýlím). To jen tak mimochodem, nechci v žadném případě další diskuze o názvech. Navíc toto jídlo je určitě lepší než ta pravá Hamburská vepř. kýta.
Já tuhle Hamburskou pečeni miluju. Na talíři zdobím nakrájenými tenkými proužky šunky a kyselou okurkou jemně nastrouhanou tak, aby nudličky byly co nejdelší.
A nezapomeňte po rozmixování a povaření přidat smetanu - já to v receptu zapomněla!
výborné, před koncem vaření jsem přidala 2 nadrobno nakrájené okurky .
výborná,dělala jsem přesně podle receptu,nic tomu nechybělo
Vynikajici,lepsi nez svickova.Muzete pridat na platky zampiony.
když brusinky tak to neni hamburská, s okurkou ano