• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Hamburská vepřová kýta
Napište svůj komentář k receptu

Hamburská vepřová kýta

autor: Di
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 180
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hamburská vepřová kýta
Hamburská vepřová kýta
Hamburská vepřová kýta
Hamburská vepřová kýta
Hamburská vepřová kýta
Hamburská vepřová kýta
Hamburská vepřová kýta
5fotografií
Nahrát fotku
 

Vepřová kýta s omáčkou a rýží

Suroviny

4 porce
    • šunka
    • cibule
    • celer
    • sůl
    • mrkev
    • hladká mouka
    • ocet
    • petržel
    • citron
    • tymián
    • smetana
    • tuk Kousek na opečení
    • bobkový list
    • nové koření
    • 700
      g vepřová kýta vcelku
    • pepř celý
    • hořčice

Postup přípravy receptu

1
Vepřovou kýtu protkněte klínky šunky nebo slaniny a opečte jí na troše tuku. Vydejte a na zbylém tuku opečte nakrájenou zeleninu. Vraťe maso, podlijte vodou, přidejte koření, sůl, 2-3 kolečka omytého citrónu, případně lžičku octa. Maso duste nebo pečte v troubě. Když je maso měkké, vyjměte je i koření a zbylou šťávu s rozvařenou zeleninou zahustěte moukou. Promíchejte na ohni, zalijte vodou a povařte. Pak rozmixujte, vraťe do hrmce a znovu povařte. Dochuťe solí a hořčicí.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Navzdory předpisům EU konzumujte až druhý nebo třetí den, kdy se jídlo proleží a chutě propojí. Potom si k tomu dejte knedlík, já bych přidala ještě brusinky. Nebo maso s omáčkou na talíři posypte kostičkami okurky.

RADA: VIDEO, jak na houskový knedlík

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Císařská kýta

Císařská kýta

Vepřová kýta na rajčatech

Vepřová kýta na rajčatech

Dušená česneková kýta

Dušená česneková kýta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dainny | 27. 2. 2018 12:25

    Chtělo by to gramáže,jinak se vám podaří uvařit pěkný hnus...

  • Jarka | 10. 1. 2017 12:55

    No ono nám v té omáčce něco chybí že? Do hamburské patří ještě kyselé okurky a šunka pokrájené na kostičky osmahnuté na oleji. Dává se to tam na konci až je omáčka hotová.

  • simona | 27. 10. 2016 20:07

    ted jsem dodelala omacku a pripomina mi chuti znojemskou, a tim ze se tam dala smetana tak je bila a ne oranzova, jako na obrazku je dobra ale prijde mi ze je hodne podobna znojemsky i tak stejne nakysla :-)

  • Di | 4. 1. 2015 16:51

    Chybička se vloudila. Smetana se samozřejmě dává do rozmixované omáčky jako u svíčkové. =-O

  • karel | 7. 9. 2013 18:31

    A naco tam je ta smetana když se tam podle receptu nedává :-(

  • LLenkaa | 28. 5. 2012 20:38

    Tak tímto receptem jsem manžela moc nepotěšila a že je to jedlík. Řadila bych mezi průměrné.

  • Di | 22. 5. 2011 23:12

    Johanko, nikde jste neudělala chybu. Omáčka chutná jako hovězí svíčková, ;-) jen to maso je jiné - nemusí se nakládat a je rychleji hotové.

  • Eva1 | 20. 3. 2011 22:39

    Místo tymiánu dávám jalovec a podlévám červenýn vínem. Moc dobré.

  • Ally | 26. 1. 2011 17:34

    Musím reagovat na to,že tento recept je v každé české kuchařce... Mám doma spoustu kuchaře, a bohužel jsem nikde nenašla...musela jsem hledat na netu... Jinak tuto omáčku miluju, už ve školních jídelnách mi moc chutnala spolu se svíčkovou!

  • johanka | 11. 1. 2011 13:47

    dobrý den, dneska jsem vyzkoušela a dopadlo to jako svíčková, tak nevím... je to moc dobré, ale chutná to a vypadá jak svíčková, kde jsem udělala chybu? :-\

  • Zdenka Kocmichová | 13. 3. 2010 14:20

    Velice dobré. Rodina včetně 2,5 leté dcerky, se oblizovala. Dala jsem asi více zeleniny a jen 1/2 kelímku smetany a bylo to super. Díky za recept!

  • Jarka O. | 6. 11. 2008 09:56

    Prosím vás pane Nováku, hamburská kýta je popsaná dokonce úplně v každé kuchařce, kde je česká kuchyně...nechte se vyšetřit, trpíte stihomamem.

  • Otakar Novák | 6. 11. 2008 09:02

    Taky máte máslo na hlavě :-)

  • Olga Zehnalová | 21. 10. 2008 15:29

    Radka, chybu určite neurobíš, ja pridávam šunku a uhorky pokrájané na tenké rezance úplne nakoniec.

  • Radka Kmentová | 21. 10. 2008 14:58

    Chci dnes uvařit tuhle omáčku, ale někde jsem četla podobný (možná stejný, ale upravený) recept, kde se šunka dávala až skoro naposledy nakrájená na kostky. Tak snad neudělám chybu...Ale už teď se mi sbíhají sliny...

  • Ladislav Dorazin | 17. 6. 2008 13:08

    Souhlasím s paní Janou,okurky tam patří a mají se orestovat.Zvýrazní to chuť,aspoň jsem to vyčetl.Taky hodnotím za jedna.

  • Jana Remková | 17. 6. 2008 12:45

    Tento recept s malinkými změnami dělám taky,je vynikající,taky přidávám nakonec orestované okurky.Dávám za 1

  • Danka Snášelová | 16. 6. 2008 20:53

    Když náhodu nájdu recept a já ho znám a dělávám, tak ho vždy ohodnotím a napíšu pro jiné kuchařinky aspoň několik vět. Hamburskou kýtu dělávám dost často a manžel ji zbožňuje. Na 1 kg kýty dávám přibližně 450 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel). Kýtu pořádně prošpikuji uzenou slaninou a dusím v tlakovém hrnci asi 40 minut. Množství koření: celý pepř, nové koření, bobkový list - z každého 6 ks. Tymián nedávám. Do omáčky prasknou 3 smetany na vaření a cca 3 dl mléka. Když budete dělat přesně podle postupu, omáčka se musí vydařit. Recept hodnotím velikánskou 1.

  • Milada | 8. 4. 2008 23:14

    byla to příjemná změna od milované svíčkové, nemáte prosím recept na pravou frankfurtskou

  • Di | 29. 3. 2008 07:33

    Lído, díky, pochvala vždy potěší, alespoň mě. Je to náhoda, i já jsem včera vařila toto jídlo. Také jsem měla pocit, že se dost povedlo. Odpočívá na balkónu, zítra bude oběd bez práce - jen udělám knedlíky.

  • Lída | 28. 3. 2008 18:03

    Právě jsem dovařila a už teď mi omáčka hodně chutná, ale na doporučení autorky receptu vydržím a budu bránit před rodinou do zítra. Děkuji za výborný recept.Znovu se mi potvrdilo, že recepty od paní Di jsou výborné.Lída

  • Olga | 27. 3. 2008 18:24

    Ja toto hamburské robím presne takto, ale šunku a kyslé uhorky pridávam do rozmixovanej omáčky pokrájané na tenké pásiky.Musí to tam vidieť.Podávam s knedlou.Je to výborné jedlo.

  • Patrick Schmitt | 26. 3. 2008 22:14

    Něco takového už jsem taky dělal. Mně osobně, se musím přiznat, chutná svíčková na smetaně víc, ale změna musí být, a jako taková je to dobré. Navic je to cenově výhodnější. Akorát Hamburčané by se možná divili, jaké to prý vymysleli dobré jídlo. V Německu je pod názvem Hamburská vepřová kýta (tedy Hamburger Schweinekeule) známá za studena jezená, opékaná prošpikovaná kýta se šunkou a sýrem (bez takové omáčky, pokud se nemýlím). To jen tak mimochodem, nechci v žadném případě další diskuze o názvech. Navíc toto jídlo je určitě lepší než ta pravá Hamburská vepř. kýta.

  • Hela - | 26. 3. 2008 21:10

    Já tuhle Hamburskou pečeni miluju. Na talíři zdobím nakrájenými tenkými proužky šunky a kyselou okurkou jemně nastrouhanou tak, aby nudličky byly co nejdelší.

  • Di | 26. 3. 2008 14:01

    A nezapomeňte po rozmixování a povaření přidat smetanu - já to v receptu zapomněla!

  • Inka | 25. 3. 2007 12:47

    výborné, před koncem vaření jsem přidala 2 nadrobno nakrájené okurky .

  • lenka žilková | 23. 4. 2006 20:27

    výborná,dělala jsem přesně podle receptu,nic tomu nechybělo

  • Jiri Rozsival | 23. 4. 2006 20:11

    Vynikajici,lepsi nez svickova.Muzete pridat na platky zampiony.

  • Anonym | 31. 3. 2006 14:09

    když brusinky tak to neni hamburská, s okurkou ano

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové
Maso Vepřové Oběd Pečení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Celer Cibule Citron Hladká mouka Hořčice Mrkev Nové koření Ocet Pepř celý Petržel Smetana Sůl Šunka Tuk Tymián Vepřová kýta
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ostrá tvarohová pomazánka

Ostrá tvarohová pomazánka

Broskvový dort

Broskvový dort

Hrstkové ovocné knedlíky

Hrstkové ovocné knedlíky

Oříšková bábovka

Oříšková bábovka

Drožďová polévka křečka Josífka s vločkami

Drožďová polévka křečka Josífka s…

Masíčko v hermelínu-minutka

Masíčko v hermelínu-minutka

Cibulovo-česneková polévka

Cibulovo-česneková polévka

Dvoubarevný roládový pařížský dort

Dvoubarevný roládový pařížský dort

Kuře na bazalce

Kuře na bazalce

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

25
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
15
Smažený květák (brokolice) v pivním těstíčku
Smažený květák …
13
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
13
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
11
Domácí Cheesecake
Domácí Cheesecake

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Smutek na hudební scéně: Zemřel zpěvák (†60) oblíbené kapely! Truchlí manželka i fanoušci

Smutek na hudební scéně: Zemřel zpěvák (†60) oblíbené kapely! Truchlí manželka i fanoušci

SportRevue.cz FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Další doporučené recepty:

Hamburger s karamelizovanou cibulí Zdeňka Pohlreicha
Hamburger s karamelizovanou cibulí…
Hamburger úžasné chuti
Hamburger úžasné chuti
Hamburgery original
Hamburgery original
Hamburské rybí prsty
Hamburské rybí prsty
Hanácká bábovka
Hanácká bábovka
Hanácká syrnica
Hanácká syrnica
  • Recepty.cz
  • Hamburská vepřová kýta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact