• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Hamburská vepřová kýta
Napište svůj komentář k receptu

Hamburská vepřová kýta

autor: Di
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 74
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hamburská vepřová kýta
Hamburská vepřová kýta
Hamburská vepřová kýta
Hamburská vepřová kýta
Hamburská vepřová kýta
Hamburská vepřová kýta
Hamburská vepřová kýta
5fotografií
Nahrát fotku
 

Vepřová kýta s omáčkou a rýží

Suroviny

4 porce
    • šunka
    • cibule
    • celer
    • sůl
    • mrkev
    • hladká mouka
    • ocet
    • petržel
    • citron
    • tymián
    • smetana
    • tuk Kousek na opečení
    • bobkový list
    • nové koření
    • 700
      g vepřová kýta vcelku
    • pepř celý
    • hořčice

Postup přípravy receptu

1
Vepřovou kýtu protkněte klínky šunky nebo slaniny a opečte jí na troše tuku. Vydejte a na zbylém tuku opečte nakrájenou zeleninu. Vraťe maso, podlijte vodou, přidejte koření, sůl, 2-3 kolečka omytého citrónu, případně lžičku octa. Maso duste nebo pečte v troubě. Když je maso měkké, vyjměte je i koření a zbylou šťávu s rozvařenou zeleninou zahustěte moukou. Promíchejte na ohni, zalijte vodou a povařte. Pak rozmixujte, vraťe do hrmce a znovu povařte. Dochuťe solí a hořčicí.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Navzdory předpisům EU konzumujte až druhý nebo třetí den, kdy se jídlo proleží a chutě propojí. Potom si k tomu dejte knedlík, já bych přidala ještě brusinky. Nebo maso s omáčkou na talíři posypte kostičkami okurky.

RADA: VIDEO, jak na houskový knedlík

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Císařská kýta

Císařská kýta

Vepřová kýta na rajčatech

Vepřová kýta na rajčatech

Dušená česneková kýta

Dušená česneková kýta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dainny | 27. 2. 2018 12:25

    Chtělo by to gramáže,jinak se vám podaří uvařit pěkný hnus...

  • Jarka | 10. 1. 2017 12:55

    No ono nám v té omáčce něco chybí že? Do hamburské patří ještě kyselé okurky a šunka pokrájené na kostičky osmahnuté na oleji. Dává se to tam na konci až je omáčka hotová.

  • simona | 27. 10. 2016 20:07

    ted jsem dodelala omacku a pripomina mi chuti znojemskou, a tim ze se tam dala smetana tak je bila a ne oranzova, jako na obrazku je dobra ale prijde mi ze je hodne podobna znojemsky i tak stejne nakysla :-)

  • Di | 4. 1. 2015 16:51

    Chybička se vloudila. Smetana se samozřejmě dává do rozmixované omáčky jako u svíčkové. =-O

  • karel | 7. 9. 2013 18:31

    A naco tam je ta smetana když se tam podle receptu nedává :-(

  • LLenkaa | 28. 5. 2012 20:38

    Tak tímto receptem jsem manžela moc nepotěšila a že je to jedlík. Řadila bych mezi průměrné.

  • Di | 22. 5. 2011 23:12

    Johanko, nikde jste neudělala chybu. Omáčka chutná jako hovězí svíčková, ;-) jen to maso je jiné - nemusí se nakládat a je rychleji hotové.

  • Eva1 | 20. 3. 2011 22:39

    Místo tymiánu dávám jalovec a podlévám červenýn vínem. Moc dobré.

  • Ally | 26. 1. 2011 17:34

    Musím reagovat na to,že tento recept je v každé české kuchařce... Mám doma spoustu kuchaře, a bohužel jsem nikde nenašla...musela jsem hledat na netu... Jinak tuto omáčku miluju, už ve školních jídelnách mi moc chutnala spolu se svíčkovou!

  • johanka | 11. 1. 2011 13:47

    dobrý den, dneska jsem vyzkoušela a dopadlo to jako svíčková, tak nevím... je to moc dobré, ale chutná to a vypadá jak svíčková, kde jsem udělala chybu? :-\

  • Zdenka Kocmichová | 13. 3. 2010 14:20

    Velice dobré. Rodina včetně 2,5 leté dcerky, se oblizovala. Dala jsem asi více zeleniny a jen 1/2 kelímku smetany a bylo to super. Díky za recept!

  • Jarka O. | 6. 11. 2008 09:56

    Prosím vás pane Nováku, hamburská kýta je popsaná dokonce úplně v každé kuchařce, kde je česká kuchyně...nechte se vyšetřit, trpíte stihomamem.

  • Otakar Novák | 6. 11. 2008 09:02

    Taky máte máslo na hlavě :-)

  • Olga Zehnalová | 21. 10. 2008 15:29

    Radka, chybu určite neurobíš, ja pridávam šunku a uhorky pokrájané na tenké rezance úplne nakoniec.

  • Radka Kmentová | 21. 10. 2008 14:58

    Chci dnes uvařit tuhle omáčku, ale někde jsem četla podobný (možná stejný, ale upravený) recept, kde se šunka dávala až skoro naposledy nakrájená na kostky. Tak snad neudělám chybu...Ale už teď se mi sbíhají sliny...

  • Ladislav Dorazin | 17. 6. 2008 13:08

    Souhlasím s paní Janou,okurky tam patří a mají se orestovat.Zvýrazní to chuť,aspoň jsem to vyčetl.Taky hodnotím za jedna.

  • Jana Remková | 17. 6. 2008 12:45

    Tento recept s malinkými změnami dělám taky,je vynikající,taky přidávám nakonec orestované okurky.Dávám za 1

  • Danka Snášelová | 16. 6. 2008 20:53

    Když náhodu nájdu recept a já ho znám a dělávám, tak ho vždy ohodnotím a napíšu pro jiné kuchařinky aspoň několik vět. Hamburskou kýtu dělávám dost často a manžel ji zbožňuje. Na 1 kg kýty dávám přibližně 450 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel). Kýtu pořádně prošpikuji uzenou slaninou a dusím v tlakovém hrnci asi 40 minut. Množství koření: celý pepř, nové koření, bobkový list - z každého 6 ks. Tymián nedávám. Do omáčky prasknou 3 smetany na vaření a cca 3 dl mléka. Když budete dělat přesně podle postupu, omáčka se musí vydařit. Recept hodnotím velikánskou 1.

  • Milada | 8. 4. 2008 23:14

    byla to příjemná změna od milované svíčkové, nemáte prosím recept na pravou frankfurtskou

  • Di | 29. 3. 2008 07:33

    Lído, díky, pochvala vždy potěší, alespoň mě. Je to náhoda, i já jsem včera vařila toto jídlo. Také jsem měla pocit, že se dost povedlo. Odpočívá na balkónu, zítra bude oběd bez práce - jen udělám knedlíky.

  • Lída | 28. 3. 2008 18:03

    Právě jsem dovařila a už teď mi omáčka hodně chutná, ale na doporučení autorky receptu vydržím a budu bránit před rodinou do zítra. Děkuji za výborný recept.Znovu se mi potvrdilo, že recepty od paní Di jsou výborné.Lída

  • Olga | 27. 3. 2008 18:24

    Ja toto hamburské robím presne takto, ale šunku a kyslé uhorky pridávam do rozmixovanej omáčky pokrájané na tenké pásiky.Musí to tam vidieť.Podávam s knedlou.Je to výborné jedlo.

  • Patrick Schmitt | 26. 3. 2008 22:14

    Něco takového už jsem taky dělal. Mně osobně, se musím přiznat, chutná svíčková na smetaně víc, ale změna musí být, a jako taková je to dobré. Navic je to cenově výhodnější. Akorát Hamburčané by se možná divili, jaké to prý vymysleli dobré jídlo. V Německu je pod názvem Hamburská vepřová kýta (tedy Hamburger Schweinekeule) známá za studena jezená, opékaná prošpikovaná kýta se šunkou a sýrem (bez takové omáčky, pokud se nemýlím). To jen tak mimochodem, nechci v žadném případě další diskuze o názvech. Navíc toto jídlo je určitě lepší než ta pravá Hamburská vepř. kýta.

  • Hela - | 26. 3. 2008 21:10

    Já tuhle Hamburskou pečeni miluju. Na talíři zdobím nakrájenými tenkými proužky šunky a kyselou okurkou jemně nastrouhanou tak, aby nudličky byly co nejdelší.

  • Di | 26. 3. 2008 14:01

    A nezapomeňte po rozmixování a povaření přidat smetanu - já to v receptu zapomněla!

  • Inka | 25. 3. 2007 12:47

    výborné, před koncem vaření jsem přidala 2 nadrobno nakrájené okurky .

  • lenka žilková | 23. 4. 2006 20:27

    výborná,dělala jsem přesně podle receptu,nic tomu nechybělo

  • Jiri Rozsival | 23. 4. 2006 20:11

    Vynikajici,lepsi nez svickova.Muzete pridat na platky zampiony.

  • Anonym | 31. 3. 2006 14:09

    když brusinky tak to neni hamburská, s okurkou ano

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové
Maso Vepřové Oběd Pečení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Celer Cibule Citron Hladká mouka Hořčice Mrkev Nové koření Ocet Pepř celý Petržel Smetana Sůl Šunka Tuk Tymián Vepřová kýta
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Angreštová marmeláda s medem

Angreštová marmeláda s medem

Mrkvová pomazánka II.

Mrkvová pomazánka II.

Řezy z pudinku

Řezy z pudinku

Meruňková marmeláda

Meruňková marmeláda

Lívance s tvarglemi

Lívance s tvarglemi

Fenyklový salát s pomerančem

Fenyklový salát s pomerančem

Hruškovo-skořicová žemlovka se sněhem

Hruškovo-skořicová žemlovka se sněhem

Frankfurtská polévka s hlívou

Frankfurtská polévka s hlívou

Cuketové placičky s mozzarellou (tofu)

Cuketové placičky s mozzarellou (tofu)

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

254
Jednoduchá kávová roláda
Jednoduchá kávová roláda
47
Ananasovo-kokosová roláda "Piña Colada"
Ananasovo-kokosová…
35
Dýňová tortila
Dýňová tortila
28
Kung Pao Mango
Kung Pao Mango
25
Rychlé tvarohové koblížky
Rychlé tvarohové koblížky

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

SportRevue.cz FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Další doporučené recepty:

Hamburger s karamelizovanou cibulí Zdeňka Pohlreicha
Hamburger s karamelizovanou cibulí…
Hamburger úžasné chuti
Hamburger úžasné chuti
Hamburgery original
Hamburgery original
Hamburské rybí prsty
Hamburské rybí prsty
Hanácká bábovka
Hanácká bábovka
Hanácká syrnica
Hanácká syrnica
  • Recepty.cz
  • Hamburská vepřová kýta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact