houska
hamburgerová (k dostání ve většině supermarketů)
tavený sýr
toustový
rajčata
na ozdobení
nakládané okurky
na ozdobení
kečup - jemný
hořčice
Postup přípravy receptu
1
Maso, jemně nasekanou cibuli a vejce promícháme s worchestrovou omáčkou dle chuti, osolíme a opepříme. Ze vzniklé hmoty uplácáme placky cca 8 cm v průměru a asi 1 cm vysoké. Klademe na pánev s rozpáleným olejem. Po cca 2 minutách obrátíme a smažíme z druhé strany. Spodní část housky potřeme hořcicí, na ni položíme masovou placku, plátek sýra, ozdobíme plátkem rajčete a na kolečka nakrájené okurky a na vrch zakapeme kečupem a přikryjeme houskou.
2
A na konec ještě malá rada: pokud je na vás hamburger moc vysoký, přimáčkněte ho dlaní k talíři a pak už jistě nebudete mít problém se do něj pořádně zakousnout.