mleté maso
mleté hovězí nebo vepřové maso (gramáž podle počtu osob) cibule najemno nakrájená
1
stroužek
česnek
olivový olej
rajčata
petrželka
kečup - jemný
Postup přípravy receptu
1
Maso na hamburger (mleté) smícháme s jemně nakrájenou cibulí, jemně nakrájenou petrželkou, trochou olivového oleje, rozmačkaným stroužkem česneku a s trochou jemně nakrájeného rajčata. Poté pořádně promačkáme v rukou. Ze směsi uděláme asi centimetr vysoké placičky s průměrem o centimetr větší než je hamburgerová bulka (maso se při pečení svrkne a také doporučuji klasické Kaiserky, kvůli křupavosti). Tyto placky však nepokládáme na pánev, ale na trochu vymazaný pekáč máslem, poté vkládáme do rozpálené trouby. Necháme péct do křupava (nebo podle libosti Medium, Well done atd.).
2
Servírujeme v rozpůlené bulce s kečupem, plátkem rajčete, cibulí na kolečka. Podle libosti můžete přidat ledový salát a plátek sýra.
Nápad přidat zeleninu přímo do masa není vůbec špatný, chválím i přípravu v troubě. Bylo to moc dobré, nemám žádných výhrad. Jediné, co mi vadí, je odbytý seznam surovin. Kolik rajčat a cibule na kolik masa? Hlavně že teda jeden stroužek česneku, to je moc důležitá informace, když nevíme, na kolik masa ;-). Jak dlouho se peče? Na kolik? Toto si myslím, že autorka trochu odflákla a je to škoda.
Jinak já jsem dělala z 600 g mletého masa, přidala jsem jednu cibuli a rajče, oboje průměrně velké. Bylo toho na šest hamburgerů. Doporučuji nedělat hamburgery vyšší, než je zde psáno, sice se scvrknou, ale taky se nafouknou :)
No tak to je opravdu moc užitečná informace, že nejlepší hamburger je z nějaké vaší oblíbené pizzerie.
Naopak, já jsem toho názoru, že když se udělá dobrý hamburger doma, tak je to lepší než kdoví jak připravený někde ve fast foodu :-)
Zuzana Scotka
|2. 9. 2008 23:48
super recept, dekuji !! Manzelovi chutnalo zkouseli jsme bizonni maso a povedlo se!
Pajka Loužnická
|11. 1. 2008 12:12
hamburget je uplně dobrej ale nejlepší je z pizzerie než abych ho delala doma není to pak ono a myslím že je v tom receptu prehnane moc indrediencí....obyčejný pravý hambáč je nej