• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Hamburger Classic
Napište svůj komentář k receptu

Hamburger Classic

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 133
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hamburger Classic
Hamburger Classic
Hamburger Classic
Hamburger Classic
Hamburger Classic
Hamburger Classic
Hamburger Classic
Hamburger Classic
Hamburger Classic
Hamburger Classic
8fotografií
Nahrát fotku
 

Osvědčený recept na výborné domácí hamburgery, které budete prostě milovat. Vyvážená kombinace těch správných chutí dokáže povýšit obyčejný hamburger na skutečný kulinářský zážitek.

Suroviny

8 porce
    • 2
      ks cibule
    • 1
      hrst sůl
    • 2
      ks rajčata
    • 8
      plátek sýr čedar
    • 1
      hrst pepř mletý
    • 8
      ks houska
    • 1
      sklenice tatarská omáčka
    • 1
      ks ledový salát
    • 1,20
      kg mleté maso - míchané
    • 1
      balení kečup

Postup přípravy receptu

1
Nejprve vezmeme mleté maso, a promícháme ho s pepřem, solí a Worcesterovou omáčkou. Poté z masa vytvoříme 8 placiček (měly by mít tak kolem 15 cm v průměru, tloušťka přes 1 cm, při opečení na pánvi se pak smrsknou na velikost housek).

RADA: Jak si namlít vlastní domácí maso s kvalitním složením a skvělou chutí

2
Připravíme si cheddar. Pokud máme plátkový sýr tavený (který se dává do toastů), je také dobrý. Placičky opečeme na těžší pánvi nad středním plamenem. Opékáme 2 minuty, a poté placičky obrátíme. Nyní na opečenou stranu každé placky připlácněte plátek sýra. Opékáme další dvě minuty než placky dáme na talíř, a můžeme sestavit hamburger.

RADA: Klasické české tříchodové menu se sladkou tečkou nakonec

3
Jak si sestavíte svůj hamburger, záleží čistě na vás, klasicky je to takto: (odspoda nahoru) spodní houska potřená kečupem a tatarkou, poté maso s rozteklým sýrem, pak cibulku, list salátu, rajče, a horní houska opět potřená kečupem a tatarkou (nebo jiným dresingem dle chuti). Samozřejmě něco můžete vynechat, nebo naopak přidat, podle chuti.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hamburger úžasné chuti

Hamburger úžasné chuti

Hamburgery original

Hamburgery original

Hamburger podle Pohlreicha

Hamburger podle Pohlreicha

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ferrythe | 5. 10. 2016 14:10

    Dobrá klasika. Dámám na jednu housku majolku a na druhou barbecue omáčku, také do masa místo worchestru dám kořenící směs na burgery, nebo stačí jen pepř a sůl. ;-)

  • marci2 | 31. 1. 2016 13:46

    Dávám 1

  • kami | 8. 1. 2016 13:41

    to snad pochopi kazdy az na male vyjimky, ze to neni hrst :-!

  • Bobik57 | 7. 1. 2016 21:38

    Hrst solo a hrst pepře :-$ :-$ - co je to za míru. Podle mojí hrsti by to bylo přesolené a přepepřené

  • ferenc | 31. 12. 2015 15:56

    Místo tatarky a kečupu zkuste majolku smíchanou s hořčicí fakt bomba ....

  • Dominik | 12. 11. 2015 03:18

    pecka dobry recept <3

  • darulinka | 25. 8. 2014 18:44

    vyborný děkuji za recept :-)

  • Petr | 7. 6. 2014 18:41

    Dnes nebude přítelkyně doma,tak mám v plánu si udělat sváteční Hamburgery,a vybral jsem si tyhle.Vypadají jednoduše na přípravu a podle vašich recenzí jsou výborné..už teď mám hlad :-)

  • Pan Magič | 14. 3. 2014 23:05

    Paráda, nažral jsem se jak král :))

  • Petr Třinec | 16. 8. 2013 12:39

    Fakt to bylo super, tohle budu dělat častěji a je to velmi syté. Děkuji a doporučuji.

  • Antonin | 13. 6. 2013 17:47

    Ostřihej te si chlupy a dej te to na to je to vynikající bašta ty chlupy vtom křupají ;) 8-)

  • Monalka007
    Monalka007 | 12. 2. 2013 18:34

    Bylo to vyborny, pridala jsem jeste orestovanou slaninku a fakt super, Dekuji za recept :-)

  • recepty73
    recepty73 | 20. 9. 2012 21:00

    ...hrst soli a pepře nedávám a místo tatarky používám plnotučnou hořčici :-P ...

  • MartikK
    MartikK | 18. 9. 2012 21:28

    Výborné, jen bych příště ráda sehnala chutnější sezamové housky a ne ty "beztučky", co obvykle prodávají.

  • Slávka | 24. 8. 2012 00:33

    Kolik dáváte prosím Worcesterové omáčky?

  • Kamila B.
    Kamila B. | 14. 8. 2012 11:08

    Určitě pomohl! V neděli jsme měli hambáče k obědu a přítel si jen pomlaskával! :-)) Výborné, děkuji! <:-)

  • Inečka | 8. 7. 2012 12:38

    :-)) dělám podobně, přidávám plátek opečené ang. slaninky,mňamka... ;-)

  • Laza226
    Laza226 | 8. 7. 2012 12:08

    To ti věřim!!!!! mnam 1 na to dávám

  • Eldy a Fidoma | 23. 6. 2012 18:15

    Tak jsme to zkusily a byla to luxusní bašta!!!!!!!!! :-) :-)

  • Eliq | 7. 5. 2012 23:16

    Taky že je ;-) Už začla grilovací sezona, tak šup s hamburgrama na gril :-)

  • Laza226
    Laza226 | 6. 5. 2012 18:49

    MNAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAaaaaaaaaaaaaaAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAM AAAAAAAAAAAAAAAAAALVINE!!! :-D

  • Laza226
    Laza226 | 6. 5. 2012 18:47

    to musí být dobrý

  • Lukáš | 27. 2. 2012 13:32

    Zabine,zabine????? 8-)

  • zabine
    zabine | 5. 9. 2011 18:52

    nebyla v receptu původně worcesterová omáčka..?

  • zabine
    zabine | 5. 9. 2011 18:49

    Úžasné.... Dnes jsme dělali po druhé.... :-P

  • Anonymous | 20. 8. 2011 01:53

    ja to dam na rost do trouby a patro niz plech na kapajici stavu. jinak podle meho nesmi chybet volske oko a par caru smazene slaniny.

  • Elien | 20. 6. 2011 20:12

    Jo tak recept sem psal někdy ke konci zimy, takže grilování nepřišlo v úvahu. Jinak neni nad gril, a pravidelnou dodávku mletýho hovězího přímo z bourárny od kamaráda řezníka 8-)

  • foxrazell | 1. 6. 2011 16:44

    Je to uplne bombasticky moch bych to jíst každej den.Ale chce to delat na grilu ne na panvi to neni ono. :-)

  • Marcus | 13. 4. 2011 13:23

    Já do masa dávám ještě hořčici, ale každému podle chuti. Jinak luxusní pro sobotní grilovačku s přátely!!! :-\

  • Jekyll | 3. 3. 2011 23:58

    Vyborny 8-) fakt dobrej recept!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Karbanátky Burgery
Maso Mleté Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Houska Kečup Ledový salát Mleté maso - míchané Pepř mletý Rajčata Sůl Sýr Čedar Tatarská omáčka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Neapolské nudle

Neapolské nudle

Grilovací marináda I.

Grilovací marináda I.

Tvarohové šátečky

Tvarohové šátečky

Dort od krtka

Dort od krtka

Kynuté lívance mojí babičky

Kynuté lívance mojí babičky

Karamelové hrušky

Karamelové hrušky

Jahodový dort s myškami

Jahodový dort s myškami

Jednoduchá šunková pomazánka

Jednoduchá šunková pomazánka

Sirup z rybízové šťávy

Sirup z rybízové šťávy

Doporučujeme

40 minut
Krémová kari polévka s kuřecím masem

Krémová kari polévka s kuřecím masem

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

60 minut
Jahodovo-rebarborový koláč

Jahodovo-rebarborový koláč

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

Poslední sledované recepty

85
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
30
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
21
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
17
Bramborová frittata se špenátem a fazolemi
Bramborová frittata se…
17
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…

Zajímavé články

Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který první knihu přečetl až před čtyřicítkou
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který…
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
Neapolská pizza: Královna italské kuchyně vás ohromí na první sousto
Neapolská pizza: Královna italské kuchyně vás…
Od pondělí do pátku: Večeře z těstovin 5x jinak, od klasiky až po netradiční kombinace
Od pondělí do pátku: Večeře z těstovin 5x jinak,…
Superpotravina týdne: Květy černého bezu. 4 dobré důvody, proč si je jít hned natrhat, plus recepty
Superpotravina týdne: Květy černého bezu. 4 dobré…
AHA.cz Basiková na dně! Nemoc a myšlenky na smrt

Basiková na dně! Nemoc a myšlenky na smrt

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Boho šaty: Komu budou slušet modely s volánky a kdo by se jim měl vyhnout obloukem?

Boho šaty: Komu budou slušet modely s volánky a kdo by se jim měl vyhnout obloukem?

Ženy.cz Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Blesk.cz Meghan pod palbou kritiky: Využívá své děti?!

Meghan pod palbou kritiky: Využívá své děti?!

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu se silnou intuicí: Kdo vycítí problém dřív, než o něm promluvíte?

5 znamení zvěrokruhu se silnou intuicí: Kdo vycítí problém dřív, než o něm promluvíte?

Další doporučené recepty:

Halušky z lososa v rajčatové omáčce
Halušky z lososa v rajčatové omáčce
Halwa Paneton
Halwa Paneton
Hamandeggs
Hamandeggs
Hamburger podle Pohlreicha
Hamburger podle Pohlreicha
Hamburger s karamelizovanou cibulí Zdeňka Pohlreicha
Hamburger s karamelizovanou cibulí…
Hamburger úžasné chuti
Hamburger úžasné chuti
  • Recepty.cz
  • Hamburger Classic
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact