Osvědčený recept na výborné domácí hamburgery, které budete prostě milovat. Vyvážená kombinace těch správných chutí dokáže povýšit obyčejný hamburger na skutečný kulinářský zážitek.
Nejprve vezmeme mleté maso, a promícháme ho s pepřem, solí a Worcesterovou omáčkou. Poté z masa vytvoříme 8 placiček (měly by mít tak kolem 15 cm v průměru, tloušťka přes 1 cm, při opečení na pánvi se pak smrsknou na velikost housek).
Připravíme si cheddar. Pokud máme plátkový sýr tavený (který se dává do toastů), je také dobrý. Placičky opečeme na těžší pánvi nad středním plamenem. Opékáme 2 minuty, a poté placičky obrátíme. Nyní na opečenou stranu každé placky připlácněte plátek sýra. Opékáme další dvě minuty než placky dáme na talíř, a můžeme sestavit hamburger.
Jak si sestavíte svůj hamburger, záleží čistě na vás, klasicky je to takto: (odspoda nahoru) spodní houska potřená kečupem a tatarkou, poté maso s rozteklým sýrem, pak cibulku, list salátu, rajče, a horní houska opět potřená kečupem a tatarkou (nebo jiným dresingem dle chuti). Samozřejmě něco můžete vynechat, nebo naopak přidat, podle chuti.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
ferrythe
|5. 10. 2016 14:10
Dobrá klasika. Dámám na jednu housku majolku a na druhou barbecue omáčku, také do masa místo worchestru dám kořenící směs na burgery, nebo stačí jen pepř a sůl. ;-)
Hrst solo a hrst pepře :-$ :-$ - co je to za míru. Podle mojí hrsti by to bylo přesolené a přepepřené
ferenc
|31. 12. 2015 15:56
Místo tatarky a kečupu zkuste majolku smíchanou s hořčicí fakt bomba ....
Dominik
|12. 11. 2015 03:18
pecka dobry recept <3
darulinka
|25. 8. 2014 18:44
vyborný děkuji za recept :-)
Petr
|7. 6. 2014 18:41
Dnes nebude přítelkyně doma,tak mám v plánu si udělat sváteční Hamburgery,a vybral jsem si tyhle.Vypadají jednoduše na přípravu a podle vašich recenzí jsou výborné..už teď mám hlad :-)
Pan Magič
|14. 3. 2014 23:05
Paráda, nažral jsem se jak král :))
Petr Třinec
|16. 8. 2013 12:39
Fakt to bylo super, tohle budu dělat častěji a je to velmi syté. Děkuji a doporučuji.
Antonin
|13. 6. 2013 17:47
Ostřihej te si chlupy a dej te to na to je to vynikající bašta ty chlupy vtom křupají ;) 8-)
ja to dam na rost do trouby a patro niz plech na kapajici stavu. jinak podle meho nesmi chybet volske oko a par caru smazene slaniny.
Elien
|20. 6. 2011 20:12
Jo tak recept sem psal někdy ke konci zimy, takže grilování nepřišlo v úvahu. Jinak neni nad gril, a pravidelnou dodávku mletýho hovězího přímo z bourárny od kamaráda řezníka 8-)
foxrazell
|1. 6. 2011 16:44
Je to uplne bombasticky moch bych to jíst každej den.Ale chce to delat na grilu ne na panvi to neni ono. :-)
Marcus
|13. 4. 2011 13:23
Já do masa dávám ještě hořčici, ale každému podle chuti. Jinak luxusní pro sobotní grilovačku s přátely!!! :-\