• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Halwa Paneton
Napište svůj komentář k receptu

Halwa Paneton

autor: Čstava Dobreta
0.0
moje hodnoceni
1.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 80 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Halwa Paneton
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 90
      g kuskus rozemletý
    • 35
      g žlutý hrách tlučený
    • 650
      ml studená voda
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička máslo
    • 25
      g hrozinky
    • 25
      g sušené meruňky
    • 25
      g sušené švestky
    • 6
      g lískové oříšky
    • 6
      g vlašské ořechy
    • 6
      g mandle
    • 6
      g kešu oříšky
  • Studená agda
    • 30
      ml studená voda
    • 2
      lžička cukr

Postup přípravy receptu

1
Umlít semolinovou krupici (kuskus) na mlýnku na mák na hrubou mouku (hladší hmota). Utlouct žlutý hrách v hmoždíři na krupici, dále umlít na mlýnku na mák na hladkou mouku (pevnější hotový výsledek).
2
24 hodin před vařením namočit zvlášť mandle, meruňky a hrozinky dohromady, asi 200 ml. Sušené švestky namočit na 2-5 hodin nebo i bez namočení, podle chuti.
3
Namočit smíchané mouky do 380 ml na 5-8 hod. kvůli hrachové mouce.
4
Oloupat namočené mandle, nakrájet nadrobno. Ostatní ořechy nakrájet také nadrobno. Namočené meruňky rozkrojit podélně na poloviny a rozkrájet nadrobno. Nakrájet švestky nadrobno. Zbylou sladkou vodu lze použít, po zjištění množství, pro vaření.

RADA: Jak na krásně nasekané ořechy?

5
Namočené mouky nalít do nádoby se silnostěnným (sendvičovým) dnem. Po přilití sladké vody z namočení doplnit vodu na celkový objem 650 ml. Během ohřevu míchat a kontrolovat hustotu pro var 1 minutu. Po zabublání varem osolit, promíchat. Odstavené od ohřevu nechat zakryté odstát 7 minut pro změknutí mouk.
6
Vymazat formu objemu 1,2 l šmolcem (máslem). Rozmíchat cukr v předepsaném množství vody na agdu.
7
Do odstáté hmoty přidat nakrájené ořechy, nakrájené sladké, agdu (cukrovou vodu) a šmolc. Zamíchat, ohřát znovu k varu. Míchat do prvního znatelného ztuhnutí 3-5 minut. Nalít uvařenou halwu do vymazané misky. Protřesením a uhlazením vytvořit rovnější hladinu. Zakrýt při chladnutí nejméně 4 hodiny. Lze dochladit v chladničce.
8
Po vychladnutí a ztuhnutí protřást misku pro uvolnění halwy. Přikrýt talířem a otočit celek miskou nahoru. Vyklopit obsah na talíř.
9
Poznámka autora receptu: Názvy: ztuhlá lepší kaše, falešné panettone. Barva je dle použité vody. Bez vody pro namočení sladkého je skoro bílá barva. Ze samotných meruněk je žlutá barva, z hrozinek žluto-hnědá. Ze švestek je vyfocená hnědá barva. Kombinace přidaného pro chuť je libovolná, je vhodné dodržet celkové přidané množství pro dobrou soudržnost a zažití. Odhadem, podle chuti, malou hrst ořechů a malou hrst sladkého.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty
Vaření Chlazení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hrozinky Kešu oříšky Kuskus Lískové oříšky Mandle Máslo Studená voda Sůl Sušené meruňky Sušené švestky Vlašské ořechy Žlutý hrách
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Karamelové řezy II.

Karamelové řezy II.

Zelňačka s mletým masem

Zelňačka s mletým masem

Jogurtové řízky

Jogurtové řízky

Hermelínka-pomazánka

Hermelínka-pomazánka

Makronky se třemi náplněmi

Makronky se třemi náplněmi

Bramborový koláč s tuňákem

Bramborový koláč s tuňákem

Sladko-pálivé kuřecí kousky obalené ve slanině

Sladko-pálivé kuřecí kousky obalené…

Domácí chléb podle Ládi Hrušky

Domácí chléb podle Ládi Hrušky

Dietní bezlepková žemlovka

Dietní bezlepková žemlovka

Doporučujeme

40 minut
Masové koule zapečené v rajčatech

Masové koule zapečené v rajčatech

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

206
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
56
Klasické lečo
Klasické lečo
46
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
41
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
40
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Neskutečná proměna Morávkové: Hubne díky melounům!

Neskutečná proměna Morávkové: Hubne díky melounům!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Vzpomínka vdovy po Žbirkovi (†69): Navštívila jejich první společné bydlení!

Vzpomínka vdovy po Žbirkovi (†69): Navštívila jejich první společné bydlení!

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Halušky se zelím a vařeným masem
Halušky se zelím a vařeným masem
Halušky se zelím II.
Halušky se zelím II.
Halušky z lososa v rajčatové omáčce
Halušky z lososa v rajčatové omáčce
Hamandeggs
Hamandeggs
Hamburger Classic
Hamburger Classic
Hamburger podle Pohlreicha
Hamburger podle Pohlreicha
  • Recepty.cz
  • Halwa Paneton
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact